Cosulete aperitiv

de Adele in Aperitive / Garnituri, 21 Sep 2014 | 6422 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 70 gr unt.
  • 15 gr sare.
  • 400-500 gr faina.
  • 1 ou.
  • Pentru umplutura:
  • 100 gr ricotta/urda.
  • 100 gr branza feta/telemea.
  • 3 linguri parmezan ras.
  • 1 ou.
  • Sare.
  • piper.
  • masline
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete aperitiv:

Pentru inceput se pregateste aluatul: intr-un vas se pune untul rece de la frigider si se amesteca cu putina faina si sare. Se pune oul si restul de faina si se framanta un aluat potrivit, care se da la frigider pana in momentul folosirii.

Intr-un vas se pune ricotta si se mixeaza cu branza feta, se adauga oul si sare, piper dupa gust si amesteca pana devine cremoasa.

Se ia aluatul de la frigider si se intinde o foaie subtire, cu un pahar sau inel de inox se formeaza cercuri, care se aseaza in forme si cu ajutorul degetelor se fixeaza bine, se umplu cu crema de branza iar deasupra se pun feliute de masline. Se dau la cuptor pentru 20 de minute la 200°.

Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi si aluat brisè din comert.

2

Puteti folosi orice tip de umplutura doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

ieri la 11:29

Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios

ieri la 09:04

Pizza rapidă cu blat de clătite - Rapidă și delicioasă

pe 15.08 la 12:51

Gogoși rapide cu iaurt - Delicioase și aromate

pe 15.08 la 10:21

TOP
utilizatori

RODIMUR

1172 puncte

Valclaudia

300 puncte

vasimur

207 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cosulete umplute cu crema de branza