''Tort cu ciocolata by Adele''

de Adele in Torturi, 22 Aug 2014 | 6886 vizualizari

 

Acest tort l-am pregatit din tot sufletul pentru aniversarea a celor 6 anisori de relatie :D
P.S, si de ce nu si a celor 5 luni de bucataras :P.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao amara
  • 3 linguri dulceata de cirese
  • 1 esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • Crema de ciocolata:
  • 500 ml lapte
  • 100 gr ciocolata
  • 80 gr de cacao
  • 100 gr zahar
  • 3-4 linguri amidon
  • Sirop:
  • 1 esenta rom
  • 150 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • Decor:
  • frisca (500 ml)
  • ciocolata.(150 gr)
  • bignè.(10-12)
  • fulgi de ciocolata alba.(100 gr)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA ''Tort cu ciocolata by Adele'':

Blatul:

Separam ouale, batem albusurile spuma si le lasam deoparte, dupa care mixam galbenusurile cu zaharul pana devin spumose si isi schimba culoarea, adaugam dulceata si esenta de rom dupa care  continuam sa amestecam.

Punem faina,praful de copt si amestecam bine. Adaugam albusurile batute spuma ,amestecand usor  cu o lingura de jos in sus, pana compozitia devine omogena.

Punem in tava (eu am folosit rotunda ) si dam la cuptor pentru 20-25 de minute la 180°. Cand blatul este gata il lasam la racit.

Crema:

Punem laptele intr-o oala pe foc cu ciocolata, intr-un vas amestecam cacao cu zaharul si amidonul(puteti folosi si faina)  in 2 linguri de lapte. Cand ciocolata s-a topit luam oala de pe foc si punem crema din vas amestecam cu un tel in continu astfel in cat sa nu se formeze cocoloase. Punem pe foc si lasam sa fiarba,continuand sa amestecam  pana ajunge la consistenta dorita. Lasam crema la racit.

Siropul:

Punem apa cu zaharul intr-o cratita pe foc si cand da in clocot punem esenta de rom, lasam cateva secunde sa fiarba dupa care dam la o parte si lasam la racit.

Decor:

Topim ciocolata, luam bilutele de bignè si le trecem prin ciocolata(doar partea de sus) si presuram fulgi de ciocolata alba, lasam la racit in frigider pana la decorarea tortului.

Taiem blatul in doua, asezam o parte pe platou si il insiropam bine, punem crema si cealalta parte de blat, insiropam .

Luam cateva linguri de frisca si imbracam tortul (un strat subtire), dam la rece macar o jumatate de ora.

Dupa care deasupra asezam bilutele de bignè, in mijloc turnam ganas de ciocolata si pe margini ornam cu frisca.
Lasam tortul la rece cel putin 5-6 ore.

TIPS-URI

1

In blat se pot pune si 2-3 linguri de nuca sau alune macinate.

Daca ti-a placut reteta noastra "''Tort cu ciocolata by Adele''" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata a la Mihaela Balan