ANCA

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 29.12.2008

RETETE112
PRIETENI42
Retete

Rulouri de curcan

In Curcan la 12 Ian 2010

Pieptul de curcan se portioneaza si se bate ca pentru snitel. Fiecare bucata am presarat-o cu condimente pentru curcan si le-am lasat de-o parte pana am preparat umplutura: am pus in robotul de bucatarie ciupercile proaspete, prazul, ardeiul gras, verdeata si cascavalul si le-am maruntit...

Ciorba de rata

In Ciorbe la 10 Ian 2010

Carnea se portioneaza, se pune la fiert si se spumeaza. Radacinoasele si fasolea verde(eu am avut in congelator) se taie marunt, sau se maruntesc la robot, si se adauga in oala, dupa 5 minute se pun restul legumelor tocate, prazul taiat rondele. Cand legumele sunt aproape fierte, se...

Sos marinat cu chiftelute si ciuperci

In Vita la 9 Ian 2010

Chiftelele : carnea tocata se amesteca cu legumele date pe razatoarea mica sau la robot, verdeata tocata marunt, ouale, cimbrul, sarea si piperul. Nu am pus pesmet in compozitie caci era legata bine datorita cartofului. Le-am tavalit prin pesmet si le-am pus la cuptor, in tava tapetata cu hartie...

Friganele

In Dulciuri la 5 Ian 2010

Se taie felii de cozonac mai grosute.  Se inmoaie putin in lapte, dar cu grija, sa nu se rupa, doar se pun in lapte scurt, pe ambele parti. Apoi se tavalesc prin oul batut si se pun in tigaie cu putin ulei, sa se rumeneasca frumos. Se scot pe servetele de hartie care vor absorbi uleiul....

Ciorbita de porc cu praz si varza murata

In Supe/Ciorbe la 28 Dec 2009

Carnea se spala si se pune la foc, se spumeaza, si se lasa la fiert cam 30 minute, sa se fiarba carnea. Legumele se toaca marunt, prazul rondele, varza se taie fin. Am adaugat intai radacinoasele si varza, dupa 5 minute ceapa, prazul, cartofii cubulete si ardeiul, si cand sunt aproape...

Pilaf cu cocos si jumari de pasare in vas de lut

In Pui la 30 Noi 2009

Cocosul taiat bucati l-am pus la fiert cam 45 minute, fiind pasare de la tara e ceva mai tare si se fierbe mai mult. Legumele tocate marunt, se calesc usor in 2 linguri ulei masline, intr-o tigaie teflonata, adaugandu-se cimbrul. Dupa cateva minute, am pus si orezul spalat, o cutie cu...

Gat de berbec cu varza acra

In Oaie la 26 Noi 2009

Carnea de berbecut se pune la fiert, cat sa se spumeze doar, apoi se da de-o parte. Varza tocata si stoarsa bine se caleste in ulei, adaugandu-se cimbru, usturoiul maruntit, dafin, boia si piper. Pe fundul oalei se pun florile de marar, apoi varza si carnea se aseaza in straturi, se adauga...

Pulpe de pui cu vinete si cartofi

In Pui la 24 Noi 2009

Mustarul, cimbrul, maghiranul, sarea, piperul si 2 linguri ulei de masline se amesteca bine, cu pasta obtinuta se ung bine pulpele, se lasa la rece cateva ore, apoi se aseaza intr-un vas yenna, se adauga un pahar cu apa, se acopera cu un capac sau folie de aluminiu si se pun la cuptor 20 min....

Friptura de gasca - Savoare exotica

In Mancaruri cu carne la 20 Noi 2009

Se dezoseaza pulpele, se cresteaza in zona mai groasa. Marinata : se mixeaza usturoiul cu sare, piper si vinul, incat sa se obtina o pasta. Se amesteca cu uleiul si condimentele. Fiecare bucata de carne se freaca cu pasta pe partea crestata, apoi se picura un strop de otet, deci un sfert...

Pastrama de oaie in vin rosu

In Oaie la 18 Noi 2009

Pastrama se taie fasii subtiri, se pune intr-o tigaie teflonata cu o lingura de ulei de masline, se lasa cateva minute, apoi se adauga vinul rosu, cimbrul, ardeiul iute taiat marunt, usturoi pisat sau mujdei, dafinul si sucul de rosii. Se lasa la foc iute pana este gata carnea si scade putin...

Budinca de fructe asortate

In Dulciuri la 18 Noi 2009

Fructele se dau pe razatoare sau se taie cubulete mici, si se amesteca intr-un castron cu toate ingredientele,zeama de lamaie, untul topit in prealabil. Miere se pune in functie de gust, depinde cat de dulce vreti sa iasa budinca. Un vas yena se unge cu unt si se tapeteaza cu faina de orez, se...

Pastrama de oaie la tigaie

In Oaie la 5 Noi 2009

Pastrama se taie in fasii subtiri, se amesteca bine cu putin ulei de masline si jumate de capatana de usturoi pisat. Se lasa asa 2-3 ore, apoi se pune pe foc intr-o tigaie de teflon, fara a mai aduga ulei, caci pastrama va lasa destula zeama. Iese fff buna, frageda! Noi am mancat cu cartofi...

Pate de ficat de pui

In Aperitive / Garnituri la 2 Noi 2009

Ficateii se pun la inabusit in putin ulei, stins cu apa, impreuna cu ceapa si usturoiul, acoperiti cu un capac, circa 10 minute. Eu opresc mereu cam un sfert de ceapa si 2 catei usturoi, pe care le pun crude la sfarsit cand mixez totul, pentru a deveni mai aromat. Apoi punem toate...

Ciorbita de cocos

In Ciorbe la 2 Noi 2009

Carnea de spala si se portioneaza, se pune la fiert 30 minute,  se spumeaza cand este nevoie. Legumele le tocam marunt, eu folosesc robotul de bucatarie, si punem pe rand in ciorba radacinoasele, dupa 5 minute, adaugam ceapa si ardeiul, dupa 10 minute adaugam rosiile. Separat, punem...

Placinta cu mere si foi de iaurt

In Prajituri la 23 Oct 2009

Aluatul: amestecam toate ingredientele cu mana, adaugand faina treptat, pana se incorporeaza. Lasam aluatul de-o parte pret de cateva minute, timp in care erele se dau pe razatoare, se amesteca cu zaharul. Impartim aluatul in 2, intindem cu facaletul prima foaie, apoi o asezam in tava unsa cu...

Mere coapte, cu nuci, migdale si stafide

In Dulciuri la 22 Oct 2009

Zdrobim migdalele si nucile, le punem intr-un castronel, si adaugam stafidele, scortisoara dupa gust, rasnim putin caramel+vanilie, apoi amestecam bine toate cele:) Merele le spalam, scoatem cotorul, le ungem cu unt, punem putin si in interior, apoi le umplem cu amestecul de mai sus. Asezam...

Aripioare cu masline si sos

In Pui la 21 Oct 2009

Aripioarele curatate le-am aseazat intr-o tava (sau vas yenna), le-am stropit cu putin ulei de masline si 2-3 linguri de suc de rosii, am presarat cimbru, sare, piper si dafin. Ceapa si gogosarul le-am cubulete mici. Le-am pus peste aripioare, apoi am pus si maslinele, am stropit cu vinul alb...

Mazare cu inimioare de curcan

In Curcan la 19 Oct 2009

Inimile curatate si spalate, se pun la fiert 20 minute. Ceapa taiata solzi si morcovul taiat rondele se pun la inabusit cu putin ulei, iar dupa cateva minute se adauga inimioarele fierte, cimbrul, si se acopera cratita cu capac, lasand la foc mediu cam 10 minute. Din cand in cand adaugam cate...

Mancarica de praz, masline si carne

In Mancaruri cu carne la 17 Oct 2009

Prazul se taie rondele, iar ceapa se taie marunt, apoi se pun impreuna la inabusit in putin ulei. Cand s-au mai inmuiat, se adauga carnea de pui taiata cubulete, cimbrul, maghiranul si foile de dafin. Le mai lasam pe foc 5 minute, apoi adaugam maslinele, rosiile cubulete, pasta de tomate si...

Caras in solzi si sare

In Crap / Caras la 17 Oct 2009

Carasul se curata in interior, se spala si solzii se lasa la locul lor:), apoi se da un start gros de sare grunjoasa pe toata suprafata pestelui. Se pune pe gratarul incins in prealabil, se intoarce pe ambele parti si se coace cu rabdare:)pestele este copt cand solzii sunt aurii si se desprind...

Ciorba de burta dobrogeana

In Ciorbe la 14 Oct 2009

Normal 0 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;...

Cubulete delicioase

In Prajituri la 14 Oct 2009

Normal 0 MicrosoftInternetExplorer4 Blatul: Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul. Se adauga macul si cocosul cate putin, amestecand usor de sus in jos cu o lingura de lemn. Apoi se pune faina amestecata cu praful de copt. Punem compozitia in tava...

Sarmale coapte in dovleac

In Mancaruri cu carne la 8 Oct 2009

Din carnea si ingredientele mentionate, ne-au iesit cam 50 de sarmale. Am tocat carnea la robot. Dovleacului i se taie conic capacul, rotund, apoi se scobeste cu atentie dovleacul, sa nu se sparga, incat sa arate ca o oala, cum au facut Bucataras si Irina. Intr-o tigaie, am calit usor...

Cotlet perpelit

In Porc la 8 Oct 2009

Se perpeleste in tigaie, la foc tare, carnea, ceapa si usturoiul, in putin ulei de masline, timp de 3 minute. Apoi o asezam intr-un vas yenna, se condimenteaza cu sos facut din pasta de tomate, cimbru, boabe de mustar, boabe de piper, o foaie de dafin, o lingurita de otet si jumate de...

Sithonian Seafood - by Fireman:)... sau fructe de mare Sithoniene:)

In Fructe de mare la 3 Oct 2009

Incepem cu caracatita : se curata prin inlaturarea osului negru( ciocul ) si a intestinelor. Se fierbe timp de 20 minute de cand incepe sa clocoteasca apa. Caracatita se va strange, iar apa se va colora in roz:) Midiile : se spala sub jet de apa. In Grecia se vindeau fara cochilie, in pungi...

Budinca cu branza si smantana

In Paste la 1 Oct 2009

In timp ce pastele se fierb conform timpului indicat pe cutie, amestecam intr-un castron branzeturile, zaharul vanilat, smantana(din care oprim 3-4 linguri) si zaharul. Dupa ce au fiert, amestecam usor stellinele (sa nu se zdrobeasca) in compozitie, apoi rasturnam totul intr-un vas yenna uns...

Conopida cu copanele de pui

In Pui la 19 Sep 2009

Conopida se desface in buchetele, se spala sub jet de apa rece, apoi se pune la fiert in apa cu sare, circa 5 minute. Nu trebuie sa se fiarba de tot, ci doar putin, cat sa intre furculita in ea. Pulpele se curata, se spala si se fierb si ele pe jumatate. Ceapa se taie julien, ardeiul si...

Iahnie de fasole cu ciolan afumat

In Porc la 25 Aug 2009

Fasola o lasam in apa, la inmuiat, peste noapte. Se fierbe apoi in 2 ape, apoi se pune la fiert in oala cu presiune, impreuna cu ciolanul, ceapa mare, telina si morcovii, intregi, 20 de minute de cand incepe oala sa fluiere:)). Separat, calim ceapa mica taiata marunt, iar cand se aureste, se...

Ciorba de dovlecei cu iaurt

In Ciorbe la 31 Iul 2009

Zarzavatul se taie marunt si se pune la fiert in apa sau in zeama de carne. Se fierbe cam 10 minute, dupa care se adauga orezul spalat. Dovleceii taiati cubulete se adauga in ciorba. Dupa ce toate ingredientele sunt bine fierte, se adauga iaurtul si se mai lasa doar cateva minute la foc mic....

MANCARICA DE VINETE CU USTUROI

In Mancaruri de post la 28 Iul 2009

Vinetele se curata in pijama, partial, pe verticala, se taie cubulete se amesteca cu o lingura de sare si se lasa de-o parte 30-45 minute, pentru a se scurge zeama din ele. Inainte de a le pune in mancarica, se spala sub jet de apa. Intr-o cratita, punem la calit ceapa taiata solzi, peste care...

Afisate 61 - 90 din 112 retete    

Postari recente

publicat la 07.12.2013

Quinoa cu fructe de mare

publicat la 23.02.2013

Baclava

publicat la 11.02.2013

Salata de somon cu iaurt

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]