Simtiti mirosul de scortisoara si mere coapte????:)))))))
Zdrobim migdalele si nucile, le punem intr-un castronel, si adaugam stafidele, scortisoara dupa gust, rasnim putin caramel+vanilie, apoi amestecam bine toate cele:)
Merele le spalam, scoatem cotorul, le ungem cu unt, punem putin si in interior, apoi le umplem cu amestecul de mai sus.
Asezam merele intr-un vas yenna uns cu unt si punem la cuptor ptr cca 40-45 min, pana se inmoaie merele.
Din mere se va scurge putina zeama, pe care o picuram de-asupra cu o lingura inainte de servire.
Pentru piciul meu, am amestecat un mar copt, bucatit bine, cu 3 linguri zdravene de branza cu smantana, a papat cu o poooftaaaaa!!!:))
1
Mai exzista o rasnita cu scortisoara, care se potriveste super la mere coapte, insa nu am avut-o de data asta.
2
Se pot servi cu frisca, inghetata sau diverse toppinguri, dupa gust.