Am zis eu ca mor de pofta de cand am vazut reteta pusa de Bucataras, asa ca le-am executat:))
Din carnea si ingredientele mentionate, ne-au iesit cam 50 de sarmale.
Am tocat carnea la robot.
Dovleacului i se taie conic capacul, rotund, apoi se scobeste cu atentie dovleacul, sa nu se sparga, incat sa arate ca o oala, cum au facut Bucataras si Irina.
Intr-o tigaie, am calit usor ceapa, apoi am adaugat orezul si am lasat pe foc cam 2 minute, apoi am adaugat sucul de rosii si am mai lasat pe foc 2-3 minute. Compozitia am adaugat-o peste carne, am pus condimentele(sare, piper, cimbru si usturoiul zdrobit cu clestele) si am amestecat totul, de preferat cu mana pentru o omogenizare perfecta.
Se invelesc sarmalele in varza, apoi trecem la asezat in dovleac.
Pe fundul dovleacului punem mararul, o foaie de dafin si un rand de varza murata tocata, apoi sarmale, sos de tomate (pasta de tomate, cu o cana de zeama de varza si cimbru) si tot asa pana se umple. De-asupra trebuie sa fie un strat de varza. Stropim cu vin rosu, punem capacul si dam la cuptor la 180 grade. Le-am tot incercat dupa 3 ore, sa verific daca varza e inmuiata si carnea facuta bine, si a trebuit sa le mai tin la cuptor, pana la 4 ore jumate, chiar 5...asadar, ni s-a pus rabdarea la incercare, mirosul ne zapacise complet, dar a meritat efortul:)))
Sunt foarte gustoase, dovleacul nu da aroma ciudata si nu schimba gustul clasic de sarmale!
Sunt spectaculoase in caz de aveti musafiri, arata excelent pus pe masa, un dovleac urias plin ochi cu sarmale!:))
1
Mie mi s-au parut ca ies prea uscate, cum spunea si Bucataras, dovleacul se comporta ca un burete si absoarbe tot sosul, asa ca din cand in cand mai stropeam cu putin vin rosu si mai adaugam putina apa.
2
Afumatura : se poate pune slaninuta afumata, taiata cubulete, intre straturile de sarmale.
3
Recomand ca dovleacul sa fie pus intr-o tava, in cazul in care ar curge sos sa nu afumati bucataria, sau in cazul in care s-ar putea crapa sau inmuia fundul datorita timpului indelungat de copt, mai bine sa aiba baza plata, tare.