Cotlet perpelit

de ANCA in Porc, 8 Oct 2009 | 5610 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cotlete de porc
  • o ceapa taiata mai mare, la intamplare:))
  • 3-4 catei usturoi
  • un pahar vin alb sec
  • 4 cartofi
  • pasta de tomate
  • cimbru
  • ardei capia sau un gogosar
  • cimbru
  • boabe de mustar
  • dafin
  • sare, piper dupa gust
  • sos Pimento
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet perpelit:

Se perpeleste in tigaie, la foc tare, carnea, ceapa si usturoiul, in putin ulei de masline, timp de 3 minute.

Apoi o asezam intr-un vas yenna, se condimenteaza cu sos facut din pasta de tomate, cimbru, boabe de mustar, boabe de piper, o foaie de dafin, o lingurita de otet si jumate de lingurita de zahar si cativa stropi de Pimento sau un ardei iute, dupa gust... Pastram cateva linguri de sos. Apoi se stropeste cu vinul alb si se da la cuptor la 200 grade pentru 15 min.

Intre timp, cartofii taiati cubulete, impreuna cu ardeiul taiat julien, se prajesc pe sfert in tigaie, la foc iute, doar cat sa prinda o crusta aurie. Se scot pe un prosop de hartie care sa absoarna surplusul de ulei, apoi se aseaza in tava, iar carnea se pune de-asupra lor, si se mai unge cu restul de sos pastrat.

Se mai pune la cuptor timp de 20 min, iar daca sosul scade mai adaugam cate putina apa.

Ptr salata: rosii, ardei gras, ceapa, ulei masline, sare, piper.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet perpelit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Oana 1

10.10.2009, 22:06

M-am uitat in MegaImage si nu avea sos din asta...poate nu uit sa iau cand ma duc in Carrefour

ANCA 1

10.10.2009, 22:16

Iuli, pai vezi, daca nu ai veniot cand te-am chemat? Oana, noi il cumparam mereu din hipermarketurile mari, gasim mereu.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza calita