Un deliciu sanatos!! Despre calitatile si beneficile oferite de quinoa nu mai vorbesc, presupun ca marea majoritate le stiti deja. Pt cei interesati, gasiti informatii si aici http://en.wikipedia.org/wiki/Quinoa
Pentru inceput se clatesc boabele de quinoa intr-o sita cu apa rece. Se spala foarte bine, pentru ca altfel quinoa este amara. Dupa scurgere, respectand regula 1 masura de quinoa, 2 masuri de apa, o punem la fiert, acoperit, cca 15 minute, pana se umfla si trage apa.
Intre timp, intr-o tigaie punem la topit untul de cocos, pe care il aromatizam cu usturoiul zdrobit. Apoi adaugam fructele de mare, stropim totul cu vin alb si le lasam cateva minute, pana sunt gata.
Amestecam quinoa cu fructele de mare, le mai lasam pe foc cateva clocote, potrivim gustul cu sare si pieper, apoi presaram patrunjelul tocat (ceea ce eu am uitat :D)