xana

1

Bucataras
incepator

Romania- Pascani Portugalia- Coimbra

Bucataras din 04.07.2013

RETETE232
PRIETENI285
Retete

Gogosi cu dulceata de cirese negre

In Dulciuri la 14 Aug 2013

Am dizolvat zaharul in laptele caldut, apoi am adaugat drojdia. Intr-un vas am pus faina, coaja de lamaie, esenta de rom si oul si am inceput sa le amestec cu mana, adaugand putin cate putin laptele caldut. Am adaugat si uleiul si am inceput sa framant bine aluatul timp de 15 minute(a iesit cam...

Supa de macris

In Supe la 14 Aug 2013

Cartofii, morcovii, ceapa si rosia se taie in cuburi mari. In oala in care facem supa se pune  ulei de masline si ceapa si se lasa la calit cat sa se inmoaie, fara a prinde culoare. Adaugam apoi usturoiul, rosia si pasta de ardei si mai lasam 2 minute la calit. Punem si cartofii si morcovii,...

Tort de biscuiti (Bolo de Bolacha)

In Torturi la 14 Aug 2013

Galbenusurile si 2 linguri din cantitatea de zahar se bat cu un tel pana se deschid putin la culoare. Cafeaua se face putin mai slaba, o turnam intr-un vas mai larg sau o farfurie adanca si se lasa putin la racit. Frisca si 2 linguri din cafeaua pe care am pregatit-o se pun pe foc si cand...

Legume cu ciuperci si chorizo la wok

In Mancaruri de legume la 12 Aug 2013

Ceapa, usturoiul, ardelul, varza si chorizo se taie pestisori, ciupercile felii iar brocoli ii desprindem in buchetele. Daca aveti boabe de porumb si muguri de fasole din conserva, cum am avut eu, se pun la scurs intr-o sita. Wok-ul se pune pe foc si se lasa 5 minute la incins apoi punem uleiu...

Cosulete cu ou

In Aperitive / Garnituri la 12 Aug 2013

Formele de briose se ung cu putin ulei de masline si in ele asezam cate doua felii de piept de pui. Ardelul se taie cubulete mici si se aseaza peste pui, apoi se sparg ouale cu grija peste ardei. Feliile de cascaval se ruleaza apoi se taie in fasii si se impart deasupra oualor. Presuram...

Biscuiti cu cocos(de post)

In Mancaruri de post la 7 Aug 2013

Se amesteca bine cu mana toate ingredientele(margarina trebuie sa fie rece) pana se obtine un aluat consistent. Am facut bilute si le-am apasat putin sa le dau forma de biscuitei, i-am asezat pe hartie de copt si i-am dat la cuptorul preincalzit cam 20 de minute la 180ºC. Cine doreste, poate...

Fructe la gratar cu sos de iaurt

In Dulciuri la 2 Aug 2013

Fructele se taie in jumatati si se pun intr-o tigaie-gratar pana se inmoaie si se rumenesc putin(cam 3 minute pe ambele parti). Celelalte ingrediente se amesteca bine si se distribuie pe fructe sosul format.

Orez cu carne de rata(Arroz de pato)

In Rata la 2 Aug 2013

Rata se taie in bucati si se pune la fiert cu sare. Apoi se aleg oasele si pielea iar carnea se taie marunt.  Orezul se fierbe in apa de la rata. Trebuie sa aiba o consistenta putin mai uscata ca cea a pilafului(pentru o cana de orez se pune 3 de apa). Jumatate din chorizo se taie...

Biscuiti cu migdale si rahat

In Dulciuri la 2 Aug 2013

Ingredientele(mai putin rahatul) se mixeaza in jur de 5 minute pana capata o consistenta lipicioasa. Trebuie sa fie mai consistent ca in imagine(cred ca ouale care le-am folosit erau prea mari si a iesit putin prea moale). Cu ajutorul unui posh se distribuie aluatul in tava cu hartie de copt...

Castraveti murati

In Muraturi la 29 Iul 2013

Am spalat bine borcanul si am asezat castravetii inauntru ocupand cat mai mult spatiu posibil. Apoi am pus usturoiul si morcovul taiate rondele apoi mararul si tarhonul deasupra. Am presarat sarea si am turnat apa(la temperatura camerei) pana la gura borcanului. Am pus borcanul afara la soare si...

Pulpe de pui aromate

In Pui la 29 Iul 2013

Pulpele se dezoseaza, li se adauga toate celelalte ingrediente si se amesteca bine. Se pun pe gratar(lasand inainte sa se scurga excesul de ulei) in jur de 4 minute pe ambele parti.   Le-am asezat alaturi o salata.

Mousse de lime

In Dulciuri la 23 Iul 2013

Se amesteca laptele condensat cu laptele normal si cu zeama si coaja rasa de la cele 3 lime(doar partea verde a cojii). Gelatina se pune la inmuiat in apa 5 minute apoi se topeste la microunde pentru 12 secunde sau cum va vine la indemana; se lasa putin sa se raceasca si se adauga peste lapte....

Tarta cu caise

In Prajituri la 21 Iul 2013

Am taiat caisele in feliute si le-am pus cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie intr-o cratita. De cand au inceput sa fiarba le-am mai lasat 5 minute apoi am pus amidonul dizolvat in putina apa, am amestecat de cateva ori si le-am lasat sa se racoreasca putin. Intre timp am uns forma cu...

Prajitura englezeasca

In Prajituri la 17 Iul 2013

Se incepe cu siropul de zahar: Punem pe foc 5 linguri de zahar si 3 de apa si fierbem pana devine un sirop. Lasam la racit. Curmalele fara samburi se pun la fiert pentru cateva minute(apa trebuie sa fie cat sa le acopere) dupa care le facem piure. Lasam la racit. Mixam margarina cu zaharul...

Biscuiti Oreo

In Dulciuri la 14 Iul 2013

Am pus cuptorul la incalzit, la 170ºC. Se amesteca bine faina, cacaua, bicarbonatul, praful de copt, zaharul si sarea. Apoi cu ajutorul mixerului se incorporeaza margarina si apoi oul pana cand se formeaza un aluat mai lipicios.  Cu ajutorul unei lingurite se ia din aluat si se...

Chiftelute de cod cu pilaf de ardei(Pataniscas de bacalhau com arroz de pimentos)

In Peste la 10 Iul 2013

Codul se fierbe, se curata de oase si piele si se faramiteaza. Ceapa se inmoaie in putin ulei de masline, fara a se rumeni. Batem oul cu 2-3 linguri de apa unde a fiert pestele si adaugam faina si bere treptat pana se formeaza o pasta, ca cea pentru clatite.  Se adauga pestele, nucsoara,...

Cupcakes de ciocolata

In Prajituri la 9 Iul 2013

Se topeste ciocolata cu margarina pe bain-marie, se adauga zaharul si se lasa sa se raceasca putin. Se adauga vanilia si ouale, unul cate unul si se mixeaza bine. Se incorporeaza faina si cacaua cernute, praful de copt si sarea si se distribuie in forme. Se dau la cuptorul pre-incalzit la...

Trufe de ciocolata

In Dulciuri la 5 Iul 2013

Am pus frisca si semintele de vanilie la foc mic iar cand aproape sa dea in clocot, le-am dat deoparte si am adaugat ciocolata bucatele, romul si margarina. Am amestecat bine pana s-a facut o crema omogena, am intins-o pe o farfurie si am dat-o la frigider pentru cca 30 de minute. Dupa acest...

Garnitura de spanac

In Aperitive / Garnituri la 5 Iul 2013

Spanacul descongelat l-am taiat cat se poate de marunt. Intr-o tigaie am prajit in ulei ceapa si usturoiul la foc mic, cat sa se inmoaie dupa care am adaugat spanacul, sare si piper si am lasat cam 15 minute la foc mediu. Cand a fost gata fiert, l-am scos pe o farfurie si in aceeasi tigaie am...

Muschi de porc la cuptor cu sos de smantana si bacon

In Porc la 5 Iul 2013

Am `imbracat` carnea cu o pasta facuta din usturoi, boia, oregano, cimbru, vin alb, ulei de masline, sare si piper si am pus-o in tava. Nu am pus multa sare cum spune instinctul, ca la sfarsit sosul sa nu fie prea sarat. Tava trebuie sa fie micuta, cam la marimea carnii. Am acoperit cu folie de...

Frigarui de creveti si calmari

In Fructe de mare la 5 Iul 2013

Am taiat calmarii in bucatele de 3 centimetri si i-am pus intr-un castronel cu sare, piper, boia, usturoiul pisat, sucul de la lamaie si cam 2 linguri de ulei si am amestecat bine. Ideal ar fi sa ramana la marinat peste noapte, dar e bine si cateva ore.  Am taiat ardeiul in patratele si...

Fursecuri de scortisoara

In Prajituri la 4 Iul 2013

Am amestecat toate ingredientele pana am obtinut un aluat consistent, nu cred ca o ordine anume ar face diferenta. Pe o farfurie intinsa am pus scortisoara si din aluat am facut bilute cam cat o nuca pe care le-am tavalit prin scortisoara. Le-am pus in tava de la cuptor cu hartie de copt si am...

Afisate 211 - 232 din 232 retete    

Postari recente

publicat la 29.01.2020

Crochete de ton

publicat la 13.02.2019

Chiftelute din legume

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Doare? Lasă, că trece. Din decembrie n-o să te mai doară nimic. Se usucă toate şi cad, ai să vezi.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]