Vreau sa mentionez ca ador reteta asta, iar vara o fac de cate ori pot, cu o salata alaturi.
Am taiat calmarii in bucatele de 3 centimetri si i-am pus intr-un castronel cu sare, piper, boia, usturoiul pisat, sucul de la lamaie si cam 2 linguri de ulei si am amestecat bine. Ideal ar fi sa ramana la marinat peste noapte, dar e bine si cateva ore.
Am taiat ardeiul in patratele si ceapa la fel si am inceput asamblarea: crevete, ardel, calmar, ceapa, crevete si asa mai departe pana termin.
Cel mai bine ies pe gratarul de carbuni si sunt gata cam intr-un sfert de ora, cat sa se rumeneasca putin pe ambele parti. Eu obisnuiesc, cat frigaruile sunt pe gratar sa le ung cu un amestec de ulei cu usturoi pisat.
Enjoy!
1
cine foloseste betisoare din lemn, trebuie sa le lase jumatate de ora in apa, ca sa se umfle
2
nu uitati frigaruile pe gratar! Daca stau mai mult decat trebuie, calmarii devin tari si crevetii uscati