Zilele astea Rocsi(careia ii multumesc) mi-a facut pofta de caise si ca sa-mi impresionez musafirii am tras cu ochiul la reteta ei. Nu am avut timp sa fac aluatul asa ca l-am cumparat. Si cam asta a iesit...
Am taiat caisele in feliute si le-am pus cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie intr-o cratita. De cand au inceput sa fiarba le-am mai lasat 5 minute apoi am pus amidonul dizolvat in putina apa, am amestecat de cateva ori si le-am lasat sa se racoreasca putin.
Intre timp am uns forma cu margarina, am tapetat-o cu faina si am pus prima foaie de aluat pe care am intepat-o putin cu furculita. Din a doua foaie am taiat fasii. Am pus umplutura si am asezat fasiile de aluat deasupra. Le-am uns cu ou batut.
A stat la cuptor(200ºC) cam 40 de minute. Dupa ce se raceste, se pudreaza cu zahar.