Tort de biscuiti (Bolo de Bolacha)

de xana in Torturi, 14 Aug 2013 | 12816 vizualizari

 

Ieri am implinit 6 ani de casnicie si am facut acest tort, preferatul sotului. Reteta originala e fara frisca, ci doar margarina, iar galbenusurile se pun crude, eu am adaptat-o. E putin migaloasa, dar se merita.

 

INGREDIENTE

  • cca 700 gr de biscuiti(putin dulci)
  • 125 gr margarina
  • 4 galbenusuri
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr zahar
  • cca 400 ml cafea
  • Pentru ornat:
  • 3-4 biscuiti
  • ciocolata rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti (Bolo de Bolacha):

Galbenusurile si 2 linguri din cantitatea de zahar se bat cu un tel pana se deschid putin la culoare.

Cafeaua se face putin mai slaba, o turnam intr-un vas mai larg sau o farfurie adanca si se lasa putin la racit.

Frisca si 2 linguri din cafeaua pe care am pregatit-o se pun pe foc si cand s-a ingrosat putin, turnam peste galbenusuri, dar nu toata o data, amestecand fara oprire. Dupa ce am incorporat toata frisca punem din nou pe foc pana cand devine o crema omogena. O transferam pe o farfurie adanca si mai amestecam cu telul 2 minute.

Margarina si restul de zahar se mixeaza pana devine pufoasa, apoi ii adaugam crema de frisca si amestecam bine.

Intr-o forma cu fundul detasabil, incepem montarea: biscuitii, pe rand, se inmoaie rapid in cafeaua calduta apoi se aseaza un strat in forma; urmeaza un strat subtire de crema, apoi altul de biscuiti si tot asa pana terminam ingredientele, ultimul strat fiind de crema. Presuram deasupra biscuiti zdrobiti si ciocolata rasa.

Se da la frigider pentru cel putin 30 de minute.

TIPS-URI

1

Frisca se adauga putin cate putin peste galbenusuri, amestecand mereu, mai ales dupa ce le punem pe amandoua din nou la foc, daca nu vom obtine o omleta cu frisca :)

2

Biscuitii nu trebuie insiropati prea mult in cafea

3

Cafeaua nu o indulcim

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti (Bolo de Bolacha)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti