violeta30

3

Bucataras
talentat

Popesti Leordeni, Jud.Ilfov

Bucataras din 17.08.2013

RETETE187
PRIETENI71
Retete / Mancaruri cu carne

Creier de porc pane

In Mancaruri cu carne la 12 Sep 2021

Spălăm creierul prin scufundare într-o sită şi îl lăsăm la scurs, apoi presărăm sare după gust. Batem ouăle cu sare şi adăugăm făină până devine ca un aluat de clătite. Luăm câte o bucată de creier, o trecem prin aluat, apoi prin pesmet şi punem...

Fasole cu gusa afumata

In Mancaruri cu carne la 10 Feb 2020

Ceapa se taie cubulețe. Se pune uleiul la încins într-o cratiță adâncă, se adaugă ceapa, morcovul ras și mai târziu ardeiul, apoi o ceșcuță cu apă. Când sunt moi se adaugă gușa tăiată după preferințe și se lasă să se prăjească. Fasolea se...

Coaste de porc in sos iute-dulceag-acrisor

In Porc la 20 Ian 2020

Coastele se vor portiona in bucati potrivite si spala ca sa cada toate resturile de oase ramase in urma portionarii. Se lasa la scurs si se tamponeaza bine de excesul de apa. Pregatim marinada din ingredientele enumerate mai sus si vom pune coastele in marinada amestecand bine. Punem folie...

Nuggets de pui

In Pui la 20 Ian 2020

Spalam puiul si il tamponam bine sa nu aiba apa, apoi il condimentam si lasam vreo 10 minute la odihna. Intre timp batem ouale cu sare si condimente, adaugam faina cat sa devina un aluat ca de clatite. Pregatim un vas intins cu pesmet. Puiul il trecem prin amestecul de clatite pe ambele...

Pui la vas roman II

In Pui la 20 Ian 2020

Se spala puiul, se "ciugulesc" resturile de pene, se scoate acel punct de grasime de la tartita, se taie "pintenii" de la aripi, inclusiv varfurile de la aripi, dar si resturile de coji de piele de la picioare, apoi se tamponeaza bine cu servetele absorbante. Se...

Friptura in vas roman cu sos de rosii

In Mancaruri cu carne la 30 Dec 2019

Așezăm friptura în vasul roman și punem roșiile, condimentele și supa și introducem la cuptor acoperit vasul cu capac. Lăsăm până se pătrunde bine carnea și devine moale Se servește cu piure de cartofi sau cu orez, dar și simplă cu murături sau salată.

Sunca de porc fiarta in zeama de varza

In Mancaruri cu carne la 30 Dec 2019

Pregătim bucățile de șuncă și le punem la sare, dar cu șoriciul în jos, într-un recipient cu capac. Se lasă câteva zile la sare având grijă să le mai întoarcem, pe cele de jos le vom schimba cu cele de sus, dar le vom pune tot cu șoriciul cu fața în...

Ciocanele de pui in sos de branzeturi si piure

In Pui la 5 Noi 2019

Curățăm ciocănelele de tulei și pielițele de la capătul lor, le spălăm, le condimentam cu sare și le punem la prăjit într-un vas antiaderent cu capac (fără apă și ulei) și lăsăm la foc mic. Vor lăsa apă, dar și grăsime. Când sunt gata făcute, le scoatem pe o...

Iahnie picanta cu fleica afumata

In Mancaruri cu carne la 24 Oct 2019

Curățăm ceapa, o spălăm și o tăiem cuburi. Punem uleiul într-o cratiță și adăugăm ceapa. Se călește până se înmoaie, apoi punem ardeiul tăiat și fleica tăiată după preferințe. Când sunt călite, se pune fasolea scursă și spălată în două ape...

Pilaf cu piept de pui si legume

In Mancaruri cu carne la 10 Iul 2019

Punem uleiul într-o cratiță mai înaltă, lăsăm să se încingă și adăugăm ceapa tăiată cuburi, morcovul cuburi, ardeiul mărunt și la sfârșit, roșia, tot cuburi. Le lăsăm să se înmoaie și adăugăm pieptul de pui bucăți mici. După 5 minute...

Fritata cu pipote si inimi de pui

In Mancaruri cu carne la 30 Ian 2019

Calim ceapa in ulei, adaugam pipotele si inimile fierte si kaiserul taiat fasii subtiri. Lasam sa se caleasca bine si punem o cescuta de apa ca sa se inabuse. Cand sunt gata le punem intr-un vas peste care vom adauga cartofii fierti si vom amesteca usor compozitia. Batem ouale, adaugam branza...

Cuiburi cu surprize

In Mancaruri cu carne la 7 Ian 2019

Taiem cartofii fierti felii si ii asezam intr-o tava de ceramica, peste care vom face chiftelute din carnea de mici, iar din cartofii ramasi vom face grilaje in jurul chiftelutelor de mici. Intr-o cratita punem untul si apoi adaugam ciupercile felii, asezonam cu sare si lasam sa se inmoaie....

Varza murata la cuptor cu friptura de porc

In Porc la 5 Ian 2019

Taiem varza fin si o punem intr-un vas cu apa pentru cateva ore. O scurgem bine si o punem intr-o tava. Peste varza vom pune bucati din friptura, condimente, ulei si sucul de rosii. Vom completa cu apa in functie de tava. Introducem tava la cuptor pana se rumeneste si se inmoaie varza. Daca mai...

Ciocanele de pui la cuptor

In Pui la 5 Ian 2019

Curatam ciocanelele de pui de eventuale pene si pielitele de la capete. Le spalam, le uscam cu prosop de hartie si le punem intr-un vas. Presaram condimentele, sarea si o lingura de ulei si le amestecam bine. Asezam ciocanelele intr-un vas si le introducem la cuptor. Cand sunt bine rumenite le...

Sarmale in vas roman

In Mancaruri cu carne la 30 Dec 2018

Curatam ceapa si morcovul. Morcovul se razuie, iar ceapa se taie cubulete. Le calim in 2 linguri de untura, cand devin sticloase, adaugam o cescuta de apa.  Spalam orezul si il punem peste ceapa, cand devine putin umflat adaugam rosiile in bulion si mai lasam la calit pana se...

Tochitura cu bere neagra

In Porc la 30 Dec 2018

Am avut cativa carnaciori si carne ramase de la gratarul de ieri. Am pus in cratita uleiul, ciupercile feliate, carnea proaspata taiata cuburi si inimioarele cu pipotele de pui. Le-am lasat sa se prajeasca bine (de la ciuperci a lasat zeama). Am pus carnaciorii fripti feliati mai subtire,...

Ficatei de pui la gratar cu piure

In Ficat la 30 Dec 2018

Spalam ficatul si il curatam.  Incingem grilul si stropim cu ulei (foarte putin) pe care il vom intinde cu pensula, apoi vom presara sare grunjoasa (eu am pus sare roz). Asezam ficateii si ii lasam doar cat se vor inchide la culoare si ii intoarcem pe partea cealalta. Ficatul daca e tinut...

Pui in vas roman

In Pui la 25 Dec 2018

Curatam si spalam bine puiul. Il condimentam cu sare/delikat si condimente. Legumele le taiem in jumatati si le asezam pe fundul vasului, punem cescuta de apa, presaram cu delikat si asezam puiul cu pieptul in sus peste legume. Punem capacul si introducem vasul in cuptorul pe care il vom...

Friptura de miel la cuptor

In Oaie la 9 Apr 2018

Spalam carnea, o portionam, o condimentam, o saram, o ungem cu ulei si o asezam intr-o tava termorezistenta.  Usturoiul spalat si taiat rondele il asezam peste carne. Cescuta de bulion o amestecam cu putina apa si o adaugam peste carne. Introducem la cuptor pana se rumeneste bine....

Ficatei de pui cu piure si sos de gogosari

In Ficat la 16 Ian 2017

Pregatim mai intai piureul, pentru ca ficatul se face repede. Spalam ficatul si il curatam de pielite si de resturi de fiere.  Pregatim o tigaie in care punem o lingura de ulei si apoi adaugam ficatul, lasam la inabusit cu capac pus pe tigaie, dar nu foarte mult, altfel devine inecacios....

Ficat de porc la tigaie cu piure de cartofi

In Porc la 12 Ian 2017

Taiem ficatul in cubulete si il lasam vreo 10-15 minute in apa rece.  Pregatim tigaia pentru prajit, in care vom adauga untura si apoi ficatul scurs de apa si acoperim cu un capac. Mai amestecam din cand in cand, sa nu se prinda. Cand e aproape gata, adaugam sarea si condimentele. Se...

Rulada de porc deliciu

In Porc la 24 Apr 2016

Sotam mazarea si morcovul in unt, apoi adaugam putina apa si delikat sau sare. Cand a scazut bine dam de o parte si lasam la racit.  Intre timp tocam carnea si apoi amestecam cu legumele racite. Presara condimentele peste ele, mararul, oul, sare/delikat si bicarbonatul. Amestecam bine...

Pilaf cu aripioare de pui

In Pui la 19 Apr 2016

Oparim aripioarele si aruncam apa. Punem 3 cani de apa la fiert si adaugam aripioarele oparite, ceapa, morcovul si sare dupa gust sau delikat. Cand da in clocot, adaugam orezul si lasam la foc mic acoperit fara sa amestecam in el. Cand incepe sa se lege, mai lasam putin, apoi oprim focul si...

Pui condimentat la cuptor

In Pui la 29 Mar 2016

Pregatim amestecul de condimente intr-un pahar cu care vom unge puiul, dupa care vom da si cu ulei.  Asezam puiul pe forma speciala pentru pui sau umplem o sticla de 500 ml de bere cu apa pana la gura sticlei in care vom infige puiul. In tava vom pune apa cam vreo 3/4 din inaltimea tavii....

Orez cu legume si aripioare de pui

In Pui la 29 Mar 2016

Oparim aripioarele de pui si le punem intr-o tava ceramica si le condimentam. Calim legumele intr-un vas cu putin ulei, adaugam apoi orezul spalat si scurs de apa, adaugam sare, piper, alte condimente dupa preferinte, iar la sfarsit punem rosiile in bulion si o cana de apa. Lasam putin sa se...

Varza acra calita cu carne de porc

In Porc la 21 Mar 2016

Se toaca varza fin si se scurge bine de zeama. Daca e sarata sau prea acra se fierbe inainte intr-un vas separat. Se pregateste un vas termorezistent si punem un strat de varza, un strat de carne, pana terminam varza si carnea. Carnea, de preferat, sa fie condimentata inainte. Presaram...

Snitel cu miez de cascaval

In Mancaruri cu carne la 17 Sep 2015

Spalam carnea si o feliem in bucati potrivite, apoi o batem cu ciocanul de snitele cu mare grija. Condimentam carnea si punem cate un cubulet de cascaval in centru, apoi indoim carnea si o dam prin faina, prin ou batut, iar prin faina si iar prin ou, la final prin faina si adaugam in tigaie...

Rulada din carne de porc cu omleta

In Porc la 7 Sep 2015

Se bate carnea ca pentru snitele, se sareaza si se condimenteaza. Intre timp taiem ceapa cat mai fin, ardeiul cubulete, costita si rosia la fel. Punem la calit ceapa in 2 linguri de ulei, apoi ardeiul si lasam pana se inmoaie, dupa care adaugam rosiile si costita. Lasam sa scada bine...

Rulouri din piept de pui cu spanac pe pat de cartofi

In Pui la 4 Sep 2015

Spalam pieptul de pui si il feliem in 6 bucati pe care le vom bata cu ciocanul de snitele. Le condimentam dupa preferinte si incepem sa le formam. Vom pune peste pieptul de pui cate o felie de costita, jumatate de sunca, apoi frunzele de spanac, iar la margine vom aseza o jumatate de carnacior si...

Rosii umplute cu carne tocata si orez

In Porc la 4 Sep 2015

Curatam ceapa si o tocam cubulete, iar apoi o calim in cele trei linguri de ulei. Intre timp se spala orezul si se adauga peste ceapa calita cu putina apa. Se adauga 2 lingurite de baza pentru mancaruri (delikat). Rosiile se spala si taie capacelul, dupa care se scoate miezul cu o...

Afisate 1 - 30 din 46 retete    

Postari recente

publicat la 12.09.2021

Creier de porc pane

publicat la 14.12.2020

Taitei de casa

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Astazi reusesti sa iti uiti iarasi PIN-ul. Noroc cu astrele ca te ajuta si ti-l zic. Acesta este ****.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]