Sunca de porc fiarta in zeama de varza

de violeta30 in Mancaruri cu carne, 30 Dec 2019 | 6809 vizualizari

 

Bunătăți pentru Crăciun

 

INGREDIENTE

  • Bucăți de șuncă de porc
  • Sare
  • Zeamă de varză
  • Mujdei de usturoi
  • Piper boabe
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sunca de porc fiarta in zeama de varza:

Pregătim bucățile de șuncă și le punem la sare, dar cu șoriciul în jos, într-un recipient cu capac. Se lasă câteva zile la sare având grijă să le mai întoarcem, pe cele de jos le vom schimba cu cele de sus, dar le vom pune tot cu șoriciul cu fața în jos.
Cand s-a înmuiat șoriciul bine le vom fierbe în zeamă de varză în care punem boabele de piper. Le lăsăm la fiert până va întra furculița ușor în șuncă.
Cand e gata, scoatem șuncă pe o farfurie întinsă și așezăm cât mai uniform. Lăsăm la rece.
Cand e răcită bine, ungem fiecare bucata cu usturoi și punem una peste alta într-un vas cu capac. Se lasă până a doua zi când se curăță de usturoi se înțeapă cu un cuțit într-o parte și se pune ață mai tare și se pune la zvântat la aer rece, afară. Se poate afuma ulterior sau se poate pune așa la congelator.
Delicioasă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sunca de porc fiarta in zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulouri din piept de curcan cu sunca