Fasole cu gusa afumata

de violeta30 in Mancaruri cu carne, 10 Feb 2020 | 4015 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cutii fasole albă
  • 2 cutii cu fasole rosie
  • 3 cepe mari
  • Ardei cuburi
  • Un morcov ras
  • 1 lingură cu ulei
  • Gușă afumată
  • Bulion sau roșii în bulion
  • Sare
  • Piper
  • Mărar
  • O lingură făină
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu gusa afumata:

Ceapa se taie cubulețe.
Se pune uleiul la încins într-o cratiță adâncă, se adaugă ceapa, morcovul ras și mai târziu ardeiul, apoi o ceșcuță cu apă. Când sunt moi se adaugă gușa tăiată după preferințe și se lasă să se prăjească.
Fasolea se clătește sub jet de apă într-o sită, apoi se adaugă peste ceapă. Se lasă să fiarbă bine vreo 15 minute, apoi se adaugă bulionul. După primul clocot se potrivește de sare și se desface o lingură de făină într-o ceșcuță de apă, apoi se pune peste fasole amestecând să nu se prindă. După primul clocot se pune piperul, cimbrul și mărarul și după câteva secunde se oprește.
Se servește cu ceapă sau murături.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu gusa afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Panacris 1

10.02.2020, 19:37

Rocsi 1

11.02.2020, 20:00

Este tare buna fasolea, cel putin mie imi place mult si daca are putina afumatura, este mai grozava!

dantes 1

12.02.2020, 10:33

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu carnati si slanina prajita