publicat la 12.09.2021
publicat la 12.09.2021
publicat la 14.12.2020
Ești hiperactiv și determinat să valofirici fiecare clipă, chiar și pe alea în care ar trebui sa dormi. Fii cu băgare de seamă, dacă te duci la culcare atât de târziu şi te trezești atât de devreme, s-ar putea să te întalnești cu tine pe hol…!
Bucataras.ro
[email protected]
Creier de porc pane
Spălăm creierul prin scufundare într-o sită şi îl lăsăm la scurs, apoi presărăm sare după gust. Batem ouăle cu sare şi adăugăm făină până devine ca un aluat de clătite. Luăm câte o bucată de creier, o trecem prin aluat, apoi prin pesmet şi punem...
Desert papanasi cu dulceata de visine si smantana
Pregătim aluatul Într-un vas mai mare punem brânza, zahărul, ouăle bătute, vanilia, coaja rasă de lămâie, sarea şi bicarbonatul stins cu zeama de lămâie si amestecăm bine cu o lingură, apoi adăugăm puţin câte puţin din făină (dată prin sită de...
Taitei de casa
Batem oul cu sare si apoi adaugam faina cat sa iasa un aluat nici moale, dar nici foarte vartos. Framantam bine si apoi impartim aluatul in 3-4 bile pe care le vom intinde cu sucitorul pe rand si vom face cate o foaie foarte subtire pe care o presaram cu faina. Apoi taiem in fasii de dimensiune...
Zacusca cu somon
Se toacă ceapa verde cât mai mărunt și se călește în ulei. Când e gata se adaugă ardeiul copt tocat cubulețe. Se lasă la fiert 10 minute și se adaugă peștele fript mărunțit și curățat de oase. După 10 minute adăugăm roșiile tocate cuburi și sucul de roșii....
Fasole cu gusa afumata
Ceapa se taie cubulețe. Se pune uleiul la încins într-o cratiță adâncă, se adaugă ceapa, morcovul ras și mai târziu ardeiul, apoi o ceșcuță cu apă. Când sunt moi se adaugă gușa tăiată după preferințe și se lasă să se prăjească. Fasolea se...
Chiftelute de salau 2
Fileul de pește se toacă la mașină, apoi se amestecă cu morcovul și cartoful rași pe răzătoarea mică, usturoiul făcut mujdei, ouăle, mărarul, condimentele și delikatul/sarea. Se omogenizează bine și se formează biluțe potrivite care se tăvălesc prin pesmet. Se prăjesc...
Merluciu pane
Fileurile se trec prin șervețele de hârtie (după ce s-au dezghețat). Se sărează și se dau cu piper. Se taie în 3 bucăți mai mici. Ouăle se bat cu sare și făina. Se pun fileurile în compoziția de ou și apoi prin pesmet. Se prăjesc în baie de ulei pe...
Legume la aburi
Se pune apă în vasul de jos al sistemului de preparare la abur, iar când apa începe sa clocotească se așază vasul de deasupra, cel cu găuri, în care vom pune legumele și le acoperim cu capac. Când se înmoaie vom pune sare, apoi ulei și le vom mai lăsa...
Desert prajitura cu dovleac
Prima data pregatim compozitia . Dovleacul razuit se pune la calit cu putin unt sau ulei. Spre final, cand scade, adaugam zaharul si scortisoara dupa gust. Se lasa la racit bine. Aluatul Intr-un vas punem faina cernuta. Batem oul cu sarea, intr-un castron mai mare, si...
Salata ruseasca afumata
Cartofii și morcovii se taie în cubulețe mici. Castraveții murați se dau prin răzătoarea mare. Gogoșarii se taie cubulețe mici. Castraveții și gogoșarii se pun într-un tifon și se scurg bine de zeamă. Șprotul se toacă mărunt. Se pun toate într-un vas...
Maioneza fina cu mustar dulce Knorr
Gălbenușul crud se amestecă cu cele 2 lingurițe de muștar, zeama de lămâie și sarea. Se adaugă treptat din ulei amestecând cu grijă și în același sens. Ideală pentru salate ;)
Supa crema de legume
Curățăm legumele, le spălăm și le tăiem cuburi mari. Într-o oală vom pune 3 l de apă la fiert, când clocotește adăugăm legumele și sarea (după gust) și le fierbem cu capac până când intră furculița în ele. Cand s-au fiert, le scoatem cu o...
Coaste de porc in sos iute-dulceag-acrisor
Coastele se vor portiona in bucati potrivite si spala ca sa cada toate resturile de oase ramase in urma portionarii. Se lasa la scurs si se tamponeaza bine de excesul de apa. Pregatim marinada din ingredientele enumerate mai sus si vom pune coastele in marinada amestecand bine. Punem folie...
Rondele de fitofag prajite
Spalam pestele, il tamponam cu servetele absorbante, il saram si lasam deoparte 10 minute. Punem pesmet intr-o farfurie adanca si trecem pestele pana capata o crusta de pesmet peste tot. Se prajeste in baie de ulei pana devine auriu. Scoatem pe servetele absorbante. Se serveste cu...
Nuggets de pui
Spalam puiul si il tamponam bine sa nu aiba apa, apoi il condimentam si lasam vreo 10 minute la odihna. Intre timp batem ouale cu sare si condimente, adaugam faina cat sa devina un aluat ca de clatite. Pregatim un vas intins cu pesmet. Puiul il trecem prin amestecul de clatite pe ambele...
Pui la vas roman II
Se spala puiul, se "ciugulesc" resturile de pene, se scoate acel punct de grasime de la tartita, se taie "pintenii" de la aripi, inclusiv varfurile de la aripi, dar si resturile de coji de piele de la picioare, apoi se tamponeaza bine cu servetele absorbante. Se...
Salata chinezeasca
Spalam varza, o lasam la scurs si o vom taia (spre cotor) mai subtire, iar spre varf putin mai mare. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Castravetele se spala si se taie felii rotunde. Se pun toate intr-un vas adanc, se sareaza, se amesteca cu otet si apoi cu ulei dupa gust. Se...
Tartine pentru copii pretentiosi
Peștele fără oase și piele se dă la robot până devine o pastă cremoasă. Adăugăm untul și amestecăm bine. Dăm la rece 10 minute pentru că în faza asta e prea moale de la mixat. Pregătim feliile de baghetă pe care le ungem cu pasta de pește, iar roșioarele le tăiem...
Chiftelute din cod alb
Dăm prin robot fileul de pește. Într-un vas vom pune peștele tocat și toate ingredientele. Amestecăm bine și formăm biluțe pe care le tăvălim prin pesmet. Se prăjesc în ulei încins până se rumenesc. Se scot pe șervețele absorbante.
Ciorba din oase de porc
Legumele le curățăm, le spălăm și le tocăm cuburi. Oasele se pun la opărit în apă clocotită 15 minute. Aruncăm apa rezultată și spălăm cu apă caldă oasele de resturile de spumă. Punem apă (7 litri) într-o oală și lăsăm să fiarbă, când clocotește,...
Salata a la russe
Punem la fiert legumele cu sare. Între timp ne ocupam de maioneză (2 gălbenușuri crude, sare, zeama dintr-o jumatate de lamaie și 2 lingurițe de mustar se amestecă bine și se pune treptat ulei - aproximativ 500 ml). Gogoșarii și castraveții murați se toacă mărunt...
Friptura in vas roman cu sos de rosii
Așezăm friptura în vasul roman și punem roșiile, condimentele și supa și introducem la cuptor acoperit vasul cu capac. Lăsăm până se pătrunde bine carnea și devine moale Se servește cu piure de cartofi sau cu orez, dar și simplă cu murături sau salată.
Desert tort Stefania
Punem folia de plastic în tava cu inel detașabil având grijă să tapetăm bine pereții pentru a nu se lipi crema. Așezăm pișcoturile atât pe fundul tăvii, dar și pe pereți, cu fața piscotului cu zahăr pe interior, respectiv în sus pe fundul tăvii. Hidratăm...
Sunca de porc fiarta in zeama de varza
Pregătim bucățile de șuncă și le punem la sare, dar cu șoriciul în jos, într-un recipient cu capac. Se lasă câteva zile la sare având grijă să le mai întoarcem, pe cele de jos le vom schimba cu cele de sus, dar le vom pune tot cu șoriciul cu fața în...
Parjoale din file de salau
Spălăm fileul și îl tamponăm bine ca să nu rămână apă. Porționăm peștele în cuburi și îl tocăm la robot. Ulterior amestecăm toate ingredientele (ceapa, morcovul, cartoful, oul, sarea/delikatul, condimentele, mărarul, usturoiul) din care rezultă un amestec...
Pate din macrou afumat
Scoatem oasele din pește și punem carnea de pește în vasul de blender peste care vom pune untul. Blenduim bine până devine o pastă cremoasă. Se servește pe felii de pâine cu castravete sau ridichii. Poftă bună!
Desert prajitura turnata cu branza
Pentru aluat Batem ouăle cu zahărul și zahărul vanilat pana se topește, apoi adăugăm uleiul, laptele, făina cu praful de copt și amestecăm bine. Jumătate din aluat îl vom pune într-o tavă in care am așezat hârtie de copt și lăsăm vreo 15 minute la cuptorul...
Aperitiv bulete de cartofi si cascaval
Se amestecă toate ingredientele de mai sus până devin un aluat lipicios. Dacă avem cașcavalul mai sărat nu vom pune sare. Vom praji o buletă și vom vedea dacă mai necesită sare. Cașcavalul pe care l-am avut, a fost sărat și nu a mai necesitat sare suplimentară. ...
Varza calita de post cu mamaliguta
Se toacă varza mărunt. Se pregătește o cratiță în care vom pune uleiul, când se încălzește adăugăm varza. Dacă varza e de toamnă vom pune și o ceșcuță de apă și vom pune capacul. Mestecăm din când în când în varză. Când s-a...
Ciocanele de pui in sos de branzeturi si piure
Curățăm ciocănelele de tulei și pielițele de la capătul lor, le spălăm, le condimentam cu sare și le punem la prăjit într-un vas antiaderent cu capac (fără apă și ulei) și lăsăm la foc mic. Vor lăsa apă, dar și grăsime. Când sunt gata făcute, le scoatem pe o...