Parjoale din file de salau

de violeta30 in Peste, 30 Dec 2019 | 1407 vizualizari

 

Un aperitiv ușor și bun pentru orice masă atât festivă, cât și de zi cu zi.

Bună de adăugat în categoria Bunătăți pentru Crăciun.

 

INGREDIENTE

  • 1 șalău de 500 gr de file de șalău
  • 1 cartof dat prin răzătoare și scurs bine
  • 2 cepe călite în unt/ulei
  • 2 morcovi mai mici sau unul mare răzuit și stors bine
  • 1 ou
  • Usturoi (mujdei) după gust
  • Condimente pentru chiftele de la Galeo
  • Mărar
  • Sare/delikat
  • Pesmet pentru tăvălit pârjoalele
  • Ulei pentru prăjit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parjoale din file de salau:

Spălăm fileul și îl tamponăm bine ca să nu rămână apă. Porționăm peștele în cuburi și îl tocăm la robot. Ulterior amestecăm toate ingredientele (ceapa, morcovul, cartoful, oul, sarea/delikatul, condimentele, mărarul, usturoiul) din care rezultă un amestec bine legat. Luăm cu lingura din compoziție și formăm biluțe sau bastonașe și le dăm prin pesmet. Se prăjesc în baie de ulei. Se scot pe șervețele absorbante și se servesc atât calde, cât și reci.
Merită încercate pentru că sunt gustoase și ușoare.

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice file de pește

Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale din file de salau" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Pastrav cu legume la cuptor