Speli si usuci pulpele apoi le presari cu sare si piper. Ciupercile le cureti, le tai marunt si le calesti putin in jumatate din cantitatea de ulei. Le lasi sa se racoreasca putin apoi le amesteci cu painea,oul,ceapa si patrunjelul tocate fin,sare si piper.
Cu acest amestec umplii pulpele,le...
Speli si usuci carnea,o tai cubulete si o pui sa se caleasca usor intr-o cratita cu fund gros.Cand s-a albit pe toate partile adaugi ardeiul taiat cubulete mici,ceapa tocata fin si le lasi sa se inmoaie putin Apoi se adauga pasta de tomate diluata cu supa de legume,usturoiul tocat fin,piperul si...
Carnea se spala si se usuca cu un servet si se taie in 8 felii.se presara cu condimentele amestecate si se rumeneste in unt pe ambele parti pana devine aurie,la foc mediu...nu trebuie prajita prea tare.
Se serveste cu cartofi prajiti,salata(de varza,de rosii)...
Pofta mare!
Cureti si speli pipotele si le pui intr-o cratita sa se caleasca pe foc mic in uleiul incins,adaugand daca e nevoie putina supa de legume sau apa fierbinte pana se inmoaie putin. ceapa se curata,se taie pestisori,se freaca cu sare apoi se adauga peste pipote, se pune si o cescuta de apa si se...
Speli aripioarele si le usuci cu un servet. Le pui intr-un castron si le amesteci cu uleiul,boiaua,sare si piper dupa gust si cateii de usturoi pisati. Le asezi intr-o tava ,torni vinul si le dai la cuptor cam 30 minute,pana scade vinul si se rumenesc usor.
Serveste-le presarate cu marar tocat...
Speli bine carnea,o usuci cu un servet si o rumenesti usor in putin ulei de masline Apoi o pastrezi la cald.
Legumele le cureti,le speli si le tai dupa preferinta apoi le pui sa se caleasca in uleiul de masline intr-o cratita cu fundul gros.Adaugi orezul,il calesti putin cu legumele apoi...
SE SPALA SI SE PUN LA FIERT PULPELE DE GASCA.SE SPUMEAZA SI SE ADAUGA CUBUL KNORR SI SE FIERB PE JUMATATE.CARTOFII SE SPALA SI SE CURATA SI SE PUN INTR-O TAVA UNSA CU PUTIN ULEI.SE ADAUGA SI PULPELE,SE CONDIMENTEAZA CU SARE,PIPER SI CIMBRU ,SE TOARNA SI O CANA DE SUPA (ZEAMA IN CARE AU FIERT...
Se curata bine organele, se spala, se usuca si se taie dupa preferinta, cuburi sau felii.
Intr-o cratita cu fund gros se incinge uleiul si se rumenesc usor organele, apoi se sting cu supa de legume. Se lasa la foc mic pana scade, se adauga usturoiul taiat feliute, sarea, piperul, cimbrul si...
se spala,se curata si se usuca bine aripioarele.capatanile de usturoi se spala bine si li se taie putin partea de sus.restul de de legume se spala si se taie dupa preferinta.
intr-o tava unsa cu ulei se aseaza capatanile de...
aripioarele se curata, se spala si se pun la prajit in jumatate din cantitatea de ulei.
intr-o alta tigaie se pune restul de ulei, bulionul si se calesc putin dupa care se adauga rosiile curatate de pielita si taiate cubulete mici si se stinge totul cu o ceasca mare de apa.
se lasa sa...
amesteci bine,bine ingredientele apoi cu mana uda formezi chiftelute pe care le prajesti in ulei incins pe ambele parti si le scoti pe hartie absorbanta
spalati bine aripioarele,le uscati cu un servet si le crestati din loc in loc.
din patrunjelul tocat marunt,chili,sare,piper,pudra de usturoi,miere,pasta de tomate si uleiul de masline faceti o pasta in care introduceti aripioarele si le lasati la rece pt 2-3 ore.
incingeti uleiul intr-o...
Se taie carnea in bucatele mici, se condimenteaza cu sare si piper si se da prin ulei. Se infig pe frigaruie, alternand carnea de miel cu bucatele de slaninuta afumata, bucatele de ardei , rosii si ceapa.
se frig pe un gratar foarte bine incins;se servesc cu mustar,sos de rosii picant sau o...
Puiul se curata, se spala, se taie in bucati si, impreuna cu ceapa, se pune la fiert in apa cu sare. Separat, intr-o cratita, se pune faina in untul incins si dupa ce se rumeneste putin, se stinge cu zeama in care a fiert pasarea, amestecand continuu sa nu se faca cocoloase. Se fierbe 30 minute....
speli bine si cureti ficateii de pielite,ii usuci pe un servet curat si-i pui sa se prajeasca la foc mediu intr-o tigaie de teflon in uleiul de masline fierbinte.
ii intorci pe toate partile sa se rumeneasca frumos,apoi adaugi vinul,sare si piper dupa gust,cateii de usturoi taiati feliute si...
Pieptul il tai in feliute de 1cm,ardeii grasi se taie julien iar cel iute in feliute.In uleiul fierbinte se rumenesc bucatelele de pui condimentate inainte cu sare si piper,apoi se adauga ardeii grasi si dupa cateva minute cel picant.Cand s-au inmuiat putin ardeii si carnea poti sa ii servesti.e...
pui la inabusit puiul intr-un ceaun sau cratita cu fundul gros.dupa ce s-a rumenit scoti puiul si in uleiul ramas adaugi rosiile decojite si le calesti 10 minute.adaugi zaharul,piperul,sarea,ardeiul iute(optional) si usturoiul taiat feliute.dupa un clocot adaugi puiul si mai tii pe foc 1-2...
pui putin ulei de masline intr-o tigaie,rumenesti copanelele pe ambele parti,presari cu putina vegeta si piper si stingi cu un pahar de vin alb sec sau demi-sec,pui 2-3 capatani de usturoi(catei curatati:)),o crenguta de cimbru si acoperi cu un capac si lasi totul la foc mic pana se face carnea....
pulpitele le-am rumenit in putin ulei de masline dupa ce le-am condimentat cu sare si piper,apoi am adaugat un pahar de vin alb sec sau demisec,2-3 catei de usturoi si am lasat la foc mic sa se patrunda.
separat,incingi ulei in tigaie si pui un pachet de fasole verde congelata sa se...
Pulpe de pui umplute cu ciuperci
Speli si usuci pulpele apoi le presari cu sare si piper. Ciupercile le cureti, le tai marunt si le calesti putin in jumatate din cantitatea de ulei. Le lasi sa se racoreasca putin apoi le amesteci cu painea,oul,ceapa si patrunjelul tocate fin,sare si piper. Cu acest amestec umplii pulpele,le...
Tochitura de porc
Speli si usuci carnea,o tai cubulete si o pui sa se caleasca usor intr-o cratita cu fund gros.Cand s-a albit pe toate partile adaugi ardeiul taiat cubulete mici,ceapa tocata fin si le lasi sa se inmoaie putin Apoi se adauga pasta de tomate diluata cu supa de legume,usturoiul tocat fin,piperul si...
Cotlet aromat
Carnea se spala si se usuca cu un servet si se taie in 8 felii.se presara cu condimentele amestecate si se rumeneste in unt pe ambele parti pana devine aurie,la foc mediu...nu trebuie prajita prea tare. Se serveste cu cartofi prajiti,salata(de varza,de rosii)... Pofta mare!
Tocanita de ceapa cu pipote
Cureti si speli pipotele si le pui intr-o cratita sa se caleasca pe foc mic in uleiul incins,adaugand daca e nevoie putina supa de legume sau apa fierbinte pana se inmoaie putin. ceapa se curata,se taie pestisori,se freaca cu sare apoi se adauga peste pipote, se pune si o cescuta de apa si se...
Aripioare cu boia si vin
Speli aripioarele si le usuci cu un servet. Le pui intr-un castron si le amesteci cu uleiul,boiaua,sare si piper dupa gust si cateii de usturoi pisati. Le asezi intr-o tava ,torni vinul si le dai la cuptor cam 30 minute,pana scade vinul si se rumenesc usor. Serveste-le presarate cu marar tocat...
Orez cu pui si legume
Speli bine carnea,o usuci cu un servet si o rumenesti usor in putin ulei de masline Apoi o pastrezi la cald. Legumele le cureti,le speli si le tai dupa preferinta apoi le pui sa se caleasca in uleiul de masline intr-o cratita cu fundul gros.Adaugi orezul,il calesti putin cu legumele apoi...
Friptura de gasca cu cartofi la cuptor
SE SPALA SI SE PUN LA FIERT PULPELE DE GASCA.SE SPUMEAZA SI SE ADAUGA CUBUL KNORR SI SE FIERB PE JUMATATE.CARTOFII SE SPALA SI SE CURATA SI SE PUN INTR-O TAVA UNSA CU PUTIN ULEI.SE ADAUGA SI PULPELE,SE CONDIMENTEAZA CU SARE,PIPER SI CIMBRU ,SE TOARNA SI O CANA DE SUPA (ZEAMA IN CARE AU FIERT...
Tochitura de organe
Se curata bine organele, se spala, se usuca si se taie dupa preferinta, cuburi sau felii. Intr-o cratita cu fund gros se incinge uleiul si se rumenesc usor organele, apoi se sting cu supa de legume. Se lasa la foc mic pana scade, se adauga usturoiul taiat feliute, sarea, piperul, cimbrul si...
Aripioare de pui cu legume la cuptor
se spala,se curata si se usuca bine aripioarele.capatanile de usturoi se spala bine si li se taie putin partea de sus.restul de de legume se spala si se taie dupa preferinta. intr-o tava unsa cu ulei se aseaza capatanile de...
Ostropel de pui
aripioarele se curata, se spala si se pun la prajit in jumatate din cantitatea de ulei. intr-o alta tigaie se pune restul de ulei, bulionul si se calesc putin dupa care se adauga rosiile curatate de pielita si taiate cubulete mici si se stinge totul cu o ceasca mare de apa. se lasa sa...
Chiftelute din carne de porc
amesteci bine,bine ingredientele apoi cu mana uda formezi chiftelute pe care le prajesti in ulei incins pe ambele parti si le scoti pe hartie absorbanta
Aripioare picante si crocante
spalati bine aripioarele,le uscati cu un servet si le crestati din loc in loc. din patrunjelul tocat marunt,chili,sare,piper,pudra de usturoi,miere,pasta de tomate si uleiul de masline faceti o pasta in care introduceti aripioarele si le lasati la rece pt 2-3 ore. incingeti uleiul intr-o...
Frigarui de miel
Se taie carnea in bucatele mici, se condimenteaza cu sare si piper si se da prin ulei. Se infig pe frigaruie, alternand carnea de miel cu bucatele de slaninuta afumata, bucatele de ardei , rosii si ceapa. se frig pe un gratar foarte bine incins;se servesc cu mustar,sos de rosii picant sau o...
Pui inabusit cu mujdei de usturoi (ciulama)
Puiul se curata, se spala, se taie in bucati si, impreuna cu ceapa, se pune la fiert in apa cu sare. Separat, intr-o cratita, se pune faina in untul incins si dupa ce se rumeneste putin, se stinge cu zeama in care a fiert pasarea, amestecand continuu sa nu se faca cocoloase. Se fierbe 30 minute....
Ficatei de pui cu usturoi si oregano
speli bine si cureti ficateii de pielite,ii usuci pe un servet curat si-i pui sa se prajeasca la foc mediu intr-o tigaie de teflon in uleiul de masline fierbinte. ii intorci pe toate partile sa se rumeneasca frumos,apoi adaugi vinul,sare si piper dupa gust,cateii de usturoi taiati feliute si...
Pollo alla diavola
Pieptul il tai in feliute de 1cm,ardeii grasi se taie julien iar cel iute in feliute.In uleiul fierbinte se rumenesc bucatelele de pui condimentate inainte cu sare si piper,apoi se adauga ardeii grasi si dupa cateva minute cel picant.Cand s-au inmuiat putin ardeii si carnea poti sa ii servesti.e...
Saramura de pui
pui la inabusit puiul intr-un ceaun sau cratita cu fundul gros.dupa ce s-a rumenit scoti puiul si in uleiul ramas adaugi rosiile decojite si le calesti 10 minute.adaugi zaharul,piperul,sarea,ardeiul iute(optional) si usturoiul taiat feliute.dupa un clocot adaugi puiul si mai tii pe foc 1-2...
Pui cu "101 catei de usturoi" :)
pui putin ulei de masline intr-o tigaie,rumenesti copanelele pe ambele parti,presari cu putina vegeta si piper si stingi cu un pahar de vin alb sec sau demi-sec,pui 2-3 capatani de usturoi(catei curatati:)),o crenguta de cimbru si acoperi cu un capac si lasi totul la foc mic pana se face carnea....
Ciocanele de pui cu fasole verde
pulpitele le-am rumenit in putin ulei de masline dupa ce le-am condimentat cu sare si piper,apoi am adaugat un pahar de vin alb sec sau demisec,2-3 catei de usturoi si am lasat la foc mic sa se patrunda. separat,incingi ulei in tigaie si pui un pachet de fasole verde congelata sa se...