Prajitura Tosca cu blat de mac si cocos, crema de vanilia si glazura de ciocolata

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 11 Iul 2010 | 36554 vizualizari

 

Prajitura Tosca cu blat de mac si cocos, crema de vanilia si glazura de ciocolata este un desert popular in bucataria romaneasca, cunoscuta pentru combinatia sa delicioasa de straturi contrastante de textura si arome. Aceasta prajitura este compusa dintr-un strat de blat pufos cu mac, acoperit de o crema fina de vanilie si o glazura de ciocolata crocanta. Numele "Tosca" se crede ca ar avea legatura cu celebra opera compusa de Giacomo Puccini, reflectand eleganta si complexitatea prajiturii.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Prajitura Tosca cu blat de mac si cocos, crema de vanilia si glazura de ciocolata

blat:

  • 8 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g mac
  • 50 g nuca de cocos
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 300g biscuiti 

crema:

  • 8 galbenusuri 
  • 8 linguri de zahar 
  • 400ml lapte 
  • 6 linguri amidon. 
  • 50 g unt
  • vanilie

glazura:

  • 100 g ciocolata
  • 4 linguri lapte
  • 50 g margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca cu blat de mac si cocos, crema de vanilia si glazura de ciocolata:

Cum se prepara Prajitura Tosca cu blat de mac si cocos, crema de vanilia si glazura de ciocolata

Blat:se bat albusurile spuma,apoi se adauga zaharul treptat;mai mixam putin si adaugam nuca de cocos si macul si omogenizam bine cu o lingura.la final adaugam si faina amestecata cu un praf de copt.Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata sau puneti hartie de copt ca e mai simplu.se lasa la cuptorul incins in prealabil,timp de 15-20min(faceti testul cu scobitoarea).

Crema:se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc,se adauga amidonul si se omogenizeaza.Laptele se fierbe si se adauga in fir subtire peste oua,amestecand.Se toarna totul in vasul n care a fiert laptele si se amesteca incontinuu pana se ingroase bine.La sfarsit se adauga vnilia si untul si se omogenizeaza.
Glazura:ciocolata se topeste impreuna cu margarina si laptele
Asamblare:blatul cu mac,crema,biscuiti(acoperim toata suprafata),glazura.

Serviti alaturi de un ice frappe sau un lemon ice tea . Recomandam si prajitura cu iaurt si caise

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca cu blat de mac si cocos, crema de vanilia si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Laly 1

13.07.2010, 00:09

Ma asez si eu la o portie pentru data viitoare,daca nu mai ai acum.

alinutzika 1

18.08.2011, 22:58

groaznic!!!...de buna!!!!

jolygina 1

14.01.2013, 22:45

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede