Prajitura Tosca cu blat de mac si cocos, crema de vanilia si glazura de ciocolata este un desert popular in bucataria romaneasca, cunoscuta pentru combinatia sa delicioasa de straturi contrastante de textura si arome. Aceasta prajitura este compusa dintr-un strat de blat pufos cu mac, acoperit de o crema fina de vanilie si o glazura de ciocolata crocanta. Numele "Tosca" se crede ca ar avea legatura cu celebra opera compusa de Giacomo Puccini, reflectand eleganta si complexitatea prajiturii.
Ingrediente Prajitura Tosca cu blat de mac si cocos, crema de vanilia si glazura de ciocolata
blat:
crema:
glazura:
Cum se prepara Prajitura Tosca cu blat de mac si cocos, crema de vanilia si glazura de ciocolata
Blat:se bat albusurile spuma,apoi se adauga zaharul treptat;mai mixam putin si adaugam nuca de cocos si macul si omogenizam bine cu o lingura.la final adaugam si faina amestecata cu un praf de copt.Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata sau puneti hartie de copt ca e mai simplu.se lasa la cuptorul incins in prealabil,timp de 15-20min(faceti testul cu scobitoarea).
Crema:se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc,se adauga amidonul si se omogenizeaza.Laptele se fierbe si se adauga in fir subtire peste oua,amestecand.Se toarna totul in vasul n care a fiert laptele si se amesteca incontinuu pana se ingroase bine.La sfarsit se adauga vnilia si untul si se omogenizeaza.
Glazura:ciocolata se topeste impreuna cu margarina si laptele
Asamblare:blatul cu mac,crema,biscuiti(acoperim toata suprafata),glazura.
Serviti alaturi de un ice frappe sau un lemon ice tea . Recomandam si prajitura cu iaurt si caise