publicat la 28.10.2024
publicat la 28.10.2024
publicat la 26.05.2024
Ești hiperactiv și determinat să valofirici fiecare clipă, chiar și pe alea în care ar trebui sa dormi. Fii cu băgare de seamă, dacă te duci la culcare atât de târziu şi te trezești atât de devreme, s-ar putea să te întalnești cu tine pe hol…!
Bucataras.ro
[email protected]
Desert placinta cu iaurt si scortisoara
Se pregateste crema de iaurt: Se pun intr-un bol mai mare ouale, peste ele se adauga zaharul, esenta de vanilie si sarea. Se amesteca bine totul. Se adauga iaurtul care trebuie sa fie la temperatura camerei, amestecat cu cele doua linguri de scortisoara si grisul care va lega...
Aperitiv saratele cu seminte si telemea
Se cerne faina si se amesteca cu sarea, apoi se pun semintele de in macinate si de susan nemacinate. Se adauga untul sau margarina care se topeste si se amesteca impreuna cu faina pana se formeaza un aluat nisipos. Se adauga si galbenusurile de ou impreuna cu smantana pana se formeaza un aluat...
Desert prajitura cu mere, budinca si foietaj
Pentru inceput merele se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea cu gauri mari, se presara cu 8 linguri de zahar si o lingura de scortisoara, apoi se lasa deoparte. Foaia de foietaj se taie in doua. Se intinde jumatate de foaie de foietaj cat tava de lunga ( sa fie foarte subtire)....
Rata pe varza rosie
Carnea de rata se spala apoi se unge cu usturoiul razuit, sare, cimbru si piper si se lasa pentru 2-3 ore sa intre condimentele in ea. Daca timpul permite, ar fi bine sa stea asa peste noapte. Dupa ce a stat cu condimentele, se adauga vinul, uleiul ( jumatate din cantitate) si apa si se introduce...
Desert clatite
Se amesteca faina impreuna cu zaharul intr-un castron. Se bat ouale si se toarna peste amestecul de faina, amestecati si laptele si se bat ingredientele cu un tel pana se obtine o compozitie omogena si fluida. Se adauga si esenta aleasa impreuna cu 2 linguri de unt topit. Se omogenizeaza...
Desert budincuta in foi fragede
Pentru inceput fierbem cele doua budinci de vanilie in 500 ml de lapte si 200 gr de zahar si le lasam sa se raceasca. Pentru foi se pun intr-un castron ingredientele uscate ( faina, zahar, sare, cacaua si praful de copt), se adauga untura si se freaca bine pana se omogenizeaza cu untura....
Desert prajitura Regina cu nuca de cocos
Pentru foi se pun pentru inceput intr-un castron ingredientele uscate ( faina, zahar, cacao, praful de copt) care se amesteca cu untul sau untura si se freaca impreuna pana se omogenizeaza foarte bine. Se adauga apoi smantana si cu galbenusul de ou ( daca se opteaza pentru el) si se amesteca pana...
Ciuperci cu sos de usturoi
Pentru inceput se curata ciupercile de membrana de pe palarie, iar coditele le folosim si pe ele. Apoi punem apa la fiert si le fierbem pentru 30 de minute. Le strecuram si le feliem. Caciulia de usturoi o curatam si o radem pe razatoparea cu gauri mici, presaram cu sare si lasam la inmuiat....
Desert Tiramisu
Se separa albusul de galbenus. Albusurile se bat spuma cu cele 5 linguri de zahar pana devin o spuma tare si ridicand castronul spuma rezista sa stea in castron daca se intoarce invers. Separat galbenusurile de la oua se freaca cu restul de zahar ( 5 linguri) pana ce consistenta lor se...
Salata orientala
Cartofii se spala si se pun la fiert cu coaja. Ouale se spala si se pun si ele la fiert. Ceapa rosie se taie fasii si se lasa cu sare sa se inmoaie. Alaturat se taie si ardeiul si se lasa cu ceapa. Carofii fierti se curata de coaja si se taie felii, se amesteca cu ceapa si ardeiul. Se...
Aperitiv pogaci cu jumari
Jumarile rezultate dupa topirea osanzei se macina prin masina de tocat carne care se amesteca cu jumatate (500 grame) din cantitatea de faina. Compozitia se imparte in 3 parti. Cealalta jumatate din faina se cerne intr-un castron. Se face o gaura in mijlocul fainii in care se adauga ouale,...
Spaghete cu ton
Ceapa atat cea normala cat si cea verde se taie bucati mici impreuna cu usturoiul care se da pe razatoarea cu gauri mici si se pun la calit in ulei. Cand ceapa sticleste, se adauga sarea si piperul impreuna cu ardeiul taiat cubulete. Se mai prajeste 10 minute. Intre timp tonul se pune la scurs....
Desert bomboane Raffaello
Se sparg samburii de migdale si se pun intr-un castron pana la formarea bomboanelor. Margarina impreuna cu zaharul se pun pe foc pana se topeste tot zaharul, amestecand continuu in ea. Se adauga jumatate din fulgii de nuca de cocos si laptele praf. Se amesteca si se omogenizeaza....
Desert prajitura Kati
Se pune faina cu untura si se amesteca, se adauga zaharul, sarea, praful de copt, ouale si smantana si se framanta pana se obtine un aluat omogen care se desprinde de pe mana si se imparte in trei bucati. Se intind trei foi care se coc pe dosul tavii care se unge cu untura. ...
Spanac cu oua ochiuri
Frunzele de spanac se aleg de codite si se spala, apoi se pun la fiert in 2 litri de apa pentru 10-15 minute. Se strecoara si se lasa sa se raceasca. Se pun pe un tocator de lemn si se toaca marunt. Intr-o oala se adauga usturoiul razuit impreuna cu 100 ml de ulei, se pune si faina, apoi se...
Ciolan de porc la cuptor
Ciolanul se spala si se pune la condimentat de seara pana dimineata in bait. Usturoiul se rade pe razatoarea mica, se adauga sarea, cimbrul si piperul, apoi acestea se freaca cu uleiul pana rezulta o pasta omogena, cu care se unge carnea. Se adauga si paharul de vin apoi se...
Desert pandispan cu merisoare si coaja de clementine
Se storc cele 2 buc de clementine. Coaja lor se rade pe razatoarea cu gauri mici. Zeama de la compotul de visine se incalzeste putin, apoi se pun in ea merisoarele sa se hidrateze, lasandu-le acolo pentru 10-15 minute. Cand sunt hidratate merisoarele ele se umfla absorbind zeama lasata din...
Gulas
Pentru inceput se pune carnea de vitel la fiert in 2 litri de apa, deoarece este carnea ce fierbe mai greu decat cea de porc. Se fierbe aproximatix o ora si jumatate, daca este cazul se fierbe si mai mult. Cand este fiarta, se scoate pe o farfurie, iar in acea apa se pune si chimenul sa fiarba....
Salata de morcovi cu telina
Morcovii se curata si se rad pe razatoarea mica impreuna cu telina si se lasa jumatate de ora sa stea cu sare pentru a se inmuia. Se storc de zeama ramasa si se pun intr-un castron. Din galbenusul de ou frecat cu mustarul si cu uleiul se face o maioneza densa in care se adauga smantana si se...
Salata de icre de crap
Se fierbe grisul in apa. Dupa racire se amesteca cu icrele date pe razatoarea mica pentru a se elimina pielita de pe icre care ramane pe exteriorul razatoarei. Se adauga treptata din ulei amestecand cu mixerul in aceeasi directie pentru a nu se taia. Daca ele devin mai groase, se adauga din cand...
Aripioare de pui cu ceapa si sos de smantana
Aripioarele de pui le spalam, apoi le taiem pe fiecare incheietura, desfacandu-le bucati. Partea mica de la aripa( varful) se arunca, iar celelalte doua bucati se pastreaza pentru tocanita. Ceapa se rade pe razatoarea mica, iar cea verde se taie bucati si se caleste in ulei pana devine...
Piept de curcan cu cascaval, ardei copt si garnitura de orez
Pieptul de curcan feliat se condimenteaza pe ambele parti. Ungem un vas de yena cu putin ulei si asezam un strat din feliile de curcan condimentat, presaram si ceapa granulata, asezam feliile de cascaval si cele de ardei kapia. Punem din nou un rand de carne, unul de cascaval si unul de ardei...
Macaroane cu varza
Se scoate cotorul de la varza, apoi se pune apa la fiert si se opareste varza, desfacandu-se frunza cu frunza. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie varza fasii. Ceapa se curata si ea si se taie julien. Intr-o oala se pune uleiul la incins si se adauga ceapa pentru inceput sa se prajeasca pana...
Ciorba de conopida cu galuste de faina
Oasele se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierte, se strecoara supa obtinuta si se lasa sa se raceasca oasele. Asa reci, se desface carnea de pe oase si se pune intr-un castron. Conopida se desface buchetele, apoi se pune in apa rece. Legumele se taie cubulete in oala, apoi se pune...
Aperitiv bruschete a la Ailin
Rosiile se spala si se taie cuburi. Peste rosii se rade usturoiul, se adauga sarea, oregano si uleiul. Compozitia rezultata se lasa sa stea la macerat pana ce se pregateste painea. Intre timp se rade si cascavalul pe razatoarea cu gaurile mici. Feliile de paine se pun pe o tava ( buna de...
Rulouri de vinete pane, reteta reinterpretata
Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lung cat se poate de subtire si se lasa cu sare sa se inmoaie pentru 30 de minute. Apoi se pun la strecurat feliile. Intre timp kaiserul si cascavalul se taie julien. Se ia fiecare felie se condimenteaza cu piper, apoi pe fiecare se pune cate o...
Tarta de dovlecei cu legume
Dovlecelul se spala si se rade pe razatoarea mare. La fel si ceapa, si se lasa jumatate de ora sa stea la inmuiat cu sare. In alt bol se rade si branza telemea, peste care se adauga ardeiul taiat subtire cubulete sau julien dupa preferinte. Se pune si mararul taiat marunt si frunzele de...
Desert prajitura cu boti, mere si topping de caramel
Faina, impreuna cu zaharul, zaharul vaniliat si uleiul se amesteca bine pana ce devine un aluat sfaramicios. Se adauga sarea si ouale impreuna cu praful de copt. Se pune laptele si se framanta, pana devine un aluat care sa se poata intinde cu sucitorul. Daca mai este cazul, se mai adauga lapte...
Miel cu ceapa si galuste
Ceapa se curata si se da pe razatoarea cu gauri mari, care se pune la calit cu ulei. Se prajeste pana incepe ceapa sa sticleasca. Se adauga boiaua si carnea. Se acopera cu apa si se fierbe. Cand este pe jumatate fiarta, se adauga rosia decojita si taiata bucatele. La final se asezoneaza cu sare...
Conopida saseasca la cuptor
Conopida se curata de frunze, se rupe in buchetele, se spala bine, apoi se pune la fiert in apa rece cu putina sare si o lingura buna de lapte, iar cand este fiarta, se scurge de apa. Ceapa si usturoiul se curata, se spala, se toaca marunt, apoi se pun la calit intr-o tigaie cu...