Este o mâncare foarte gustoasă și ușor de preparat.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 8 porții.
Se curăță și se spală bine legumele. Morcovul și pătrunjelul se dau prin răzătoarea mare. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt, la fel și usturoiul. Se încinge uleiul și se pune ceapa la prăjit până ce devine aurie. Când s-a înmuiat se pune morcovul și pătrunjelul.
Varza se taie mărunt, se stoarce bine și se pune la călit împreună cu ceapa și celelalte legume, până ce se înmoaie.
Roșiile se spală, se taie mărunt și se amestecă cu varza. Se fierb până ce compoziția se omogenizează, după care se pune și ciolanul tăiat bucăți, nu prea mari.
Deasupra se toarnă sucul de roșii și la nevoie, se completează cu apă, cât să le cuprindă. Se lasă la fiert până ce scade, cca 30-45 minute.
Se condimentează după gust și se mai lasă să dea un clocot. Se servește caldă.
Poftă bună!
1
Gătiți ciolanul de porc cu varză murată, la foc mediu, ca să se pătrundă cât mai bine gusturile.
2
Amestecați din când în când, ca să nu se prindă de fundul vasului.
3
Dacă nu aveți roșii sau suc de roșii, puteți folosi pastă de tomate.
4
Dacă varza este prea acră, se pune în prealabil la desărat, în apă rece cu cel puțin o oră înainte.
5
Cui îi place, poate să condimenteze și cu cimbru și/sau mărar verde tocate mărunt, eventual uscate dacă nu aveți proaspete.