Aperitiv pogaci cu jumari

de trifadalia in Aperitive / Garnituri, 4 Ian 2019 | 2692 vizualizari

 

Eu am folosit jumari macinate, adica am avut osanza cruda si am topit-o pentru a face jumari din ea , cu care am uns pogacile. Reteta originala veche este cu osanza.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina
  • 600 gr jumari macinate
  • 2 galbenusuri de ou
  • 200 gr smantana
  • 1 pahar de apa sarata calduta
  • 2 linguri de otet
  • 1 albus de ou pentru uns
  • chimen pentru ornal
  • cascaval razuit pentru ornat
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv pogaci cu jumari:

Jumarile rezultate dupa topirea osanzei se macina prin masina de tocat carne care se amesteca cu jumatate (500 grame) din cantitatea de faina.

Compozitia se imparte in 3 parti.

Cealalta jumatate din faina se cerne intr-un castron. Se face o gaura in mijlocul fainii in care se adauga ouale, apa impreuna cu drojdia, smantana si otetul din care se formeaza un aluat care se framanta foarte bine pana se formeaza in aluat niste bule.

Se intinde aluatul cu sucitoarea sub forma dreptunghiulara si se unge cu faina amestecata cu osanza, apoi se impatureste ca si la haios, partea dreapta se aduce pana la mijloc, apoi partea stranga peste, apoi partea din fata pana la mijloc si partea de sus peste cea de jos. Aluatul asa uns se lasa 20 de minute la rece sa se odihneasca. Procedeul se mai repeta inca de 2 ori, in total se unge de 3 ori, respectandu-se aceeasi etapa. Dupa ultima ungere se mai lasa 20 de minute, se intinde cu sucitorul si se taie cu o forma rotunda sau cu un pahar rotunde sau semiluna.

Fiecare bucatica se cresteaza cu cutitul, se unge cu albusul de ou si se presara chimen si cascaval deasupra, apoi se coc 40 de minute.

TIPS-URI

1

in paharul cu apa calduta se pune drojdia sa se dizolve impreuna cu o lingurita de zahar.

2

Aluatul este framantat foarte bine in momentul aparitiei bulelor in aluat, cand se va trece la ungerea lui.

3

atentie, sa nu ungeti si marginile ca vor creste mai putin sau asimetric la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pogaci cu jumari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Lau 1

04.01.2019, 20:56

trifadalia 1

07.01.2019, 15:40

Au fost delicioase, demult am tot zis ca fac dar acum am ajuns sa imi duc planul la indeplinire, chiar daca poza finala este mai veche.( cu mii de scuze) Poza finala nu am de data asta, au trecut rapid si pe cand sa ma trezesc sa fac poze s-au evaporat din covata.

Tabita _ 1

17.03.2019, 00:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
chiftele de cartofi