Placinta cu foi de cartof, sunca si cascaval, la tigaie

de gaby_duceag in Mancaruri cu carne, 31 Oct 2016 | 28744 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 cartofi medii
  • 4-5 linguri faina (eu am pus doar 3-4 dar trebuia putin mai mult)
  • 1-2 oua
  • sare
  • sunca presata/muschiulet afumat/ kaiser (aici alegeti voi ce vreti)
  • felii de cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu foi de cartof, sunca si cascaval, la tigaie:

Punem la fiert cartofii spalati bine (necuratati) in apa rece.

Lasam pana ce furculita intra usor in ei.

Ii scurgem de apa si-i lasam sa se racoreasca, sa-i putem curata.

Intre timp feliem cascavalul si mezelul ales.

Cand cartofii s-au racit ii curatam de coaja si-i dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Ii punem intr-un bol, punem sare, ouale si faina.

Framantam cu mana un aluat nelipicios. Nici nu trebuie sa exageram cu faina (si sa punem prea multa) deoarece timpul de procesare nu este extrem de lung si nu vrem sa mancam foi crude.

Pregatim tigaia. A mea are (asa cum am specificat) 28 cm. Puteti face si-n una mai mica dar veti pune doar 5-6 cartofi, adaptand restul ingredientelor.

Punem o lingura de ulei si lasam sa se infierbante.

Impartim aluatul in 2 bile egale.

Punem una in tigaie si cu ajutorul degetelor o intindem intr-o foaie rotunda (acum o sa va dati seama cum trebuie sa fie consistenta aluatului ;), nici tare sa n-o puteti intinde cu degetele, nici prea moale sa se desfaca ). Miscati-va rapid c-aveti de pus si umplutura si-nca o foaie.

 

Asezam deasupra sunca/cascaval/sunca, apoi cea de-a doua foaie de aluat cu cartof. Apasam usor pe margini sa le lipeasca foile.

Dam focul la mic , punem capac si lasam timp de 5 minute. Tigaia asta-i grozava, foarte fierbinte, voi daca folositi altfel fiti atenti sa fie bine patrunsa foaia. Poate fi necesar sa lasati mai mult.  Trebuie sa se rumeneasca frumos. Verificati cu ajutorul unei spatule late.

Inclinati usor tigaia si lasati sa cada placinta intr-o farfurie mare.

Asezati deasupra placintei tigaia cu fundu-n sus, prindeti de farfurie si cu o miscare ferma o rasturnati in asa fel incat partea coapta sa ramana deasupra.

Lasati inca 4-5 minute, opriti focul si mai lasati placinta in tigaie pentru cateva minute.

Rasturnati, feliati si serviti cu iaurt, salata sau muraturi.

Nu faceti foile prea groase, riscati sa nu se patrunda bine! Mai bine le intideti mai greut dar pregatiti ceva bun.

Pentru a intinde a doua foaie eu m-am ajutat de putina faina, pe blatul de lucru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu foi de cartof, sunca si cascaval, la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Valclaudia 1

30.11.2016, 22:10

trebuie incercata neaparat! Am trecut reteta la seif

Ancutsa 1

23.10.2017, 12:30

Foarte buna, e de incercat!

mihaelar63 1

15.02.2018, 07:21

Ce buuna !!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Placinta rapida