Se poate folosi orice tip de ciuperci, eu am ales champignon deoarece sunt sigura ca acestea sunt comestibile.
Eu am ales sa servesc aceste ciuperci langa o bucata de care de vitel la gratar si legume
Pentru inceput se curata ciupercile de membrana de pe palarie, iar coditele le folosim si pe ele. Apoi punem apa la fiert si le fierbem pentru 30 de minute. Le strecuram si le feliem.
Caciulia de usturoi o curatam si o radem pe razatoparea cu gauri mici, presaram cu sare si lasam la inmuiat. Apoi se freaca cu uleiul ramas ( 50 ml) pana devine o pasta de mujdei de usturoi peste care se pune si smantana. Ceapa se rade pe razatoarea mica si se caleste in jumatate (50 ml ) din ulei pana devine translucida. Se adauga pasta din mujdei de usturoi si se lasa sa fiarba impreuna cu ciupercile pentru inca 30 de minute. Daca este nevoie, se mai adauga cate putina apa, pentru a avea timp sa fiarba. La final se freaca faina cu apa si se adauga peste ciuperci. Se asezoneaza cu sare si piper.
1
Pentru un plus de gust si savoare, in sos se poate adauga si o lingura de unt.
2
Daca sosul rezultat este prea gros, puteti adauga un pic de lapte cald. Cand este cald, sosul trebuie sa fie un pic mai subtire, pt ca atunci cand se raceste, datorita fainii, se mai ingroasa.