T I M E A

6

Bucataras
Chef

Sibiu

Bucataras din 13.01.2012

RETETE580
PRIETENI334
Retete / Dulciuri

Strudel cu mere si budinca

In Dulciuri la 6 Oct 2013

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-o cana pune drojdia uscata, 1 lingurita de zahar si o lingurita de faina si amestecam turnand treptat aprox 100 ml lapte caldut. Lasam la dospit aprox 10 minute.  Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea, apoi facem un cerc...

Desert tort sah cu cappuccino

In Torturi la 3 Oct 2013

Blat : Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Separat intr-un bol amestecam galbenusurile cu praful de copt. Adaugam peste albusuri pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma. ...

Crumble cu prune

In Prajituri la 29 Sep 2013

Pregatim mai intai aluatul faramicios (crumble-ul) amestecand untul cu zaharul si faina. Aluatul obtinut il punem in folie alimentara si il dam la congelator 10-15 minute. In acest timp spalam bine prunele, le scoatem samburii si le taiem felii. Ungem o tava de ceramica ( eu am folosit...

Chec cu prune

In Prajituri la 25 Sep 2013

Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare. Adaugam zaharul si mai mixam aprox 5 minute. Adaugam treptat uleiul, laptele coaja si zeama de lamaie, mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula. Ungem tava cu...

Pariziene cu piersici

In Dulciuri la 23 Sep 2013

Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-o cana amestecam drojdia uscata, o lingurita zahar, 2 lingurite faina si  100 ml de lapte caldut (luam din cantitatile de mai sus). Acoperim cu un prosop si lasam aprox 10 min la dospit.  Cernem faina intr-un...

Melcisori cu nuca si piersici

In Dulciuri la 18 Sep 2013

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.  Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand 100 ml de lapte caldut (luam din cantitatile de mai sus). Acoperim cu un prosop si lasam aprox 10 min la dospit. ...

Chec cu cacao si zmeura

In Prajituri la 16 Sep 2013

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam aprox 3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare. La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt si cu cacaoa, folosind o spatula si...

Tarta cu prune si crumble

In Prajituri la 5 Sep 2013

Pregatim intai aluatul:  frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut, coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Adaugam treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina...

Muffins cu cacao si fructe de padure

In Prajituri la 27 Aug 2013

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi treptat galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare. La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt si cu cacaoa folosind o spatula si amestecand...

Pandispan cu pere si scortisoara

In Prajituri la 15 Aug 2013

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi treptat galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare. La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma. Turnam...

Cornuri cu gem

In Dulciuri la 11 Aug 2013

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar.  Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si coaja de lamaie apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand...

Chec cu afine si sos de zmeura

In Prajituri la 3 Aug 2013

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare. La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu...

Tort racoros cu frisca si fructe

In Torturi la 29 Iul 2013

Folosim o tava rotunda mica 17-20 cm. Pe fundul tavii punem hartie de copt, apoi de jur imprejur si pe fundul tavii asezam piscoturi insiropate in sucul de la coptotul de pere.  Punem gelatina la inmuiat in 2-3 linguri de apa si lasam aprox 10 minute. In acest timp mixam frisca...

Gem de pepene galben cu caise

In Dulceata / Gem la 26 Iul 2013

Spalam pepenele si il taiem in doua. Cu o lingurita scoatem samburii din mijloc, apoi taiem felii, indepartam coaja si taiem cubulete. Caisele le spalam, le despicam in doua si scoatem samburii. Atat pepenele cat si caisele, pe rand, le punem in blender timp de 20-30 sec. pana se fac pasta....

Tort de ciocolata Tudor

In Torturi la 25 Iul 2013

Atat blatul cat si prima etapa pt crema 1 le pregatim cu o zi inainte de asamblare. Blat:  mixam spuma albusurile cu un varf de sare apoi adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam pe rand, mixand dupa fiecare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam cu grija sa...

Clafoutis cu piersici, afine si strugurei

In Prajituri la 22 Iul 2013

Mai intai pregatim tava, adica o ungem cu unt. Scurgem piersicile din compot si le asezam pe fundul tavii, feliate sau intregi. Eu am feliat o parte lasand doar o jumatate in mijloc.  Spalam sub jet de apa afinele si strugureii si le punem in tava in asa fel  incat sa fie peste...

Gem de afine

In Dulceata / Gem la 20 Iul 2013

Spalam fructele si le curatam de eventualele codite si frunze ( mie mi-a luat operatiunea aceasta cam 2 ore :( ). Atentie pateaza! Punem fructele intr-un vas si adaugam peste ele zaharul si amestecam. Punem la frigider pana a doua zi si mai amestecam din cand in cand sa se topeasca zaharul....

Guguluf cu piersici, afine si lamaie - reteta 300

In Prajituri la 16 Iul 2013

Mai intai spalam bine fructele si lasam sa se usuce. Piersicile le taiem felii si le punem intr-un bol. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi treptat galbenusurile, uleiul, laptele, coaja si zeama de lamaie,...

Minitarta cu visine si caise

In Prajituri la 13 Iul 2013

Aluat:   frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam albusul batut, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu sucul de portocala. Adaugam treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam...

Prajitura duo cu visine

In Prajituri la 7 Iul 2013

Inainte de toate spalam visinele si le scoatem samburii. Cu un tel mixam ouale impreuna cu sarea si zaharul. Adaugam untul moale si apoi treptat faina amestecata cu praful de copt si omogenizam bine. Luam din compozitie 3 linguri pline si punem intr-un alt bol. Ungem o tava rotunda cu...

Inghetata de zmeura

In Dulciuri la 5 Iul 2013

Intr-un bol inalt mixam frisca lichida impreuna cu mierea pana se intareste. Adaugam zmeura si mixam pana la omogenizare. Punem bolul la congelator timp de 20 de minute. Scoatem si mai mixam inca o data bine apoi cu o lingura punem compozitia in boluri si ornam cu zmeura. Bolurile le...

Tarta cu piersici si caise

In Prajituri la 3 Iul 2013

Pregatim intai  aluatul:  - frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu sucul de portocala - adaugam treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru...

Tort de piscoturi cu zmeura si visine

In Torturi la 1 Iul 2013

Pregatim mai intai budinca. Turnam praful din cele doua plicuri intr-un vas si amestecam cu putin lapte pana se omogenizeaza apoi turnam restul de lapte, adaugam zaharul si punem pe foc. Amestecam mereu pentru a nu se prinde de fundul vasului, iar cand se ingroasa oprim focul si lasam budinca sa...

Prajitura cu rabarbar si zmeura

In Prajituri la 29 Iun 2013

Mai intai spalam fructele. Rabarbura trebuie curatata de pielita si taiata in cubulete mici. Ungem tava cu unt,  asezam fructele in tava si presaram zaharul si zaharul vanilat. Mixam albusurile spuma cu praful de sare folosind mixerul la viteza mare. Adaugamzaharul mixand in...

Spuma de zmeura si capsuni

In Dulciuri la 26 Iun 2013

Mixam albusul de ou spuma.  Adaugam zaharul pudra si mixam inca 2 minute. Adaugam pe rand fructele si mixam dupa fiecare. Turnam spuma in boluri si ornam cu fructe. Dam la frigider timp de 2 ore apoi servim.

Minitarte cu capsuni

In Prajituri la 24 Iun 2013

Pregatim mai intai aluatul in felul urmator: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala. Adaugam apoi treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru...

Tarta cu caise si capsuni

In Prajituri la 17 Iun 2013

Intr-un bol amestecam margarina, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu zeama de portocala. Adaugam albusul batut cu furculita si apoi incorporam usor o parte din faina(aprox 150 gr). Turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si incorporam restul de faina. Punem aluatul...

Pandispan cu cirese

In Prajituri la 15 Iun 2013

Mai intain pregatim ciresele, adica le spalam si le scoatem samburii. Mixam ouale intregi cu un praf de sare pana se deschid la culoare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana pana ouale devin spuma. Punem uleiul si mixam. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, folosind o...

Tort de biscuiti cu capsuni

In Torturi la 9 Iun 2013

Biscuitii ii zdrobim in robotul de bucatarie sau cu mana apoi ii turnam intr-un bol. Margarina o punem pe foc cu zaharul si lasam sa se incalzeasca amestecand pana se topeste zaharul. Turnam margarina calda peste biscuiti, adaugam esenta de vanilie si laptele si omogenizam. Luam o forma...

Tort de vara cu piscoturi si capsuni

In Torturi la 2 Iun 2013

Pregatim mai intai cele doua budinci. Pentru fiecare budinca in parte folosim 450 ml lapte si 2 linguri de zahar. Fierbem pe rand budincile in doua vase separate si lasam sa se raceasca usor. Luam o tava de cozonac si o tapetam cu folie alimentara. Amestecam intr-o farfurie adanca apa si...

Afisate 121 - 150 din 275 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Azi auzi voci. Mai ales când vorbeşti la telefon.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]