Desert tort Parisul in flacari

de miremirc in Torturi, 13 Mai 2012 | 64604 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 Foi :
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • Bezea cu nuci :
  • 7 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • 1 lingura faina
  • 200 g nuci prajite si macinate
  • Crema :
  • 7 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 5 lg faina (amidon alimentar)
  • 250 g unt (sau rama)
  • 2 lingurita esenta de vanilie
  • 2 banane
  • Sirop :
  • 100 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri rom
  • Glazura :
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri cacao
  • bilute colorate si de cacao pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Parisul in flacari:

2 Foi : Intr-un bol mixam 2 albusuri spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam 2 linguri zahar, iar la final 2 linguri faina amestecate cu 1 lingura cacao. Omogenizam bine si intindem compozitia intr-o forma de tort (d=24 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pentru cca 15 minute.

Repetam cu restul ingredientelor ramase si mai coacem o foaie de blat.

Bezea cu nuci : mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam zaharul si faina amestecata cu nucile prajite si tocate mai mare. Asezam compozitia in aceeasi forma si dam la cuptor pana se rumeneste deasupra.

Crema : cele 7 galbenusuri le mixam cu zaharul. 100 ml lapte rece il amestecam cu amidonul, restul de 400 ml il punem sa dea un clocot. Laptele rece amestecat cu amidonul il turnam in fir subtire peste laptele de pe foc, apoi aceasta compozitie o turnam peste galbenusurile spuma. Punem cratita pe foc mic (sau pe aburi, daca nu aveti o cratita cu fund dublu). Amestecam pana se ingroasa compozitia. Dam deoparte si lasam sa se raceasca. Daca cumva are cocoloase, putem folosi blenderul vertical pentru omogenizare.

Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma, apoi punem cate o lingura din crema de oua peste unt, amestecand mereu, ca la maioneza. Adaugam esenta de vanilie, apoi bananele maruntite cu ajutorul unei furcuilte.

Sirop : apa o amestecam cu zaharul si o punem pe foc mic pentru 15 minute. Dam deoparte de pe foc si adaugam rom-ul. Lasam sa se raceasca si cu el insiropam cele 2 foi de cacao si bezeaua cu nuci.

Glazura : frisca lichida o batem spuma tare, apoi adaugam cele 2 linguri de cacao si mixam mai departe pana la omogenizare.

Asamblare : foaie de cacao-sirop-1/2 crema- bezea cu nuci- sirop- 1/2 crema- a doua foaie de cacao- sirop- glazura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Parisul in flacari" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose cu afine

de oanapl 7

ieri la 19:39

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

pe 04.01 la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort pentru mama