Desert tort Parisul in flacari

de miremirc in Torturi, 13 Mai 2012 | 63465 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 Foi :
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • Bezea cu nuci :
  • 7 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • 1 lingura faina
  • 200 g nuci prajite si macinate
  • Crema :
  • 7 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 5 lg faina (amidon alimentar)
  • 250 g unt (sau rama)
  • 2 lingurita esenta de vanilie
  • 2 banane
  • Sirop :
  • 100 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri rom
  • Glazura :
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri cacao
  • bilute colorate si de cacao pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Parisul in flacari:

2 Foi : Intr-un bol mixam 2 albusuri spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam 2 linguri zahar, iar la final 2 linguri faina amestecate cu 1 lingura cacao. Omogenizam bine si intindem compozitia intr-o forma de tort (d=24 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pentru cca 15 minute.

Repetam cu restul ingredientelor ramase si mai coacem o foaie de blat.

Bezea cu nuci : mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam zaharul si faina amestecata cu nucile prajite si tocate mai mare. Asezam compozitia in aceeasi forma si dam la cuptor pana se rumeneste deasupra.

Crema : cele 7 galbenusuri le mixam cu zaharul. 100 ml lapte rece il amestecam cu amidonul, restul de 400 ml il punem sa dea un clocot. Laptele rece amestecat cu amidonul il turnam in fir subtire peste laptele de pe foc, apoi aceasta compozitie o turnam peste galbenusurile spuma. Punem cratita pe foc mic (sau pe aburi, daca nu aveti o cratita cu fund dublu). Amestecam pana se ingroasa compozitia. Dam deoparte si lasam sa se raceasca. Daca cumva are cocoloase, putem folosi blenderul vertical pentru omogenizare.

Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma, apoi punem cate o lingura din crema de oua peste unt, amestecand mereu, ca la maioneza. Adaugam esenta de vanilie, apoi bananele maruntite cu ajutorul unei furcuilte.

Sirop : apa o amestecam cu zaharul si o punem pe foc mic pentru 15 minute. Dam deoparte de pe foc si adaugam rom-ul. Lasam sa se raceasca si cu el insiropam cele 2 foi de cacao si bezeaua cu nuci.

Glazura : frisca lichida o batem spuma tare, apoi adaugam cele 2 linguri de cacao si mixam mai departe pana la omogenizare.

Asamblare : foaie de cacao-sirop-1/2 crema- bezea cu nuci- sirop- 1/2 crema- a doua foaie de cacao- sirop- glazura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Parisul in flacari" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat de cacao si crema de vanilie