2 Foi : Intr-un bol mixam 2 albusuri spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam 2 linguri zahar, iar la final 2 linguri faina amestecate cu 1 lingura cacao. Omogenizam bine si intindem compozitia intr-o forma de tort (d=24 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pentru cca 15 minute.
Repetam cu restul ingredientelor ramase si mai coacem o foaie de blat.
Bezea cu nuci : mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam zaharul si faina amestecata cu nucile prajite si tocate mai mare. Asezam compozitia in aceeasi forma si dam la cuptor pana se rumeneste deasupra.
Crema : cele 7 galbenusuri le mixam cu zaharul. 100 ml lapte rece il amestecam cu amidonul, restul de 400 ml il punem sa dea un clocot. Laptele rece amestecat cu amidonul il turnam in fir subtire peste laptele de pe foc, apoi aceasta compozitie o turnam peste galbenusurile spuma. Punem cratita pe foc mic (sau pe aburi, daca nu aveti o cratita cu fund dublu). Amestecam pana se ingroasa compozitia. Dam deoparte si lasam sa se raceasca. Daca cumva are cocoloase, putem folosi blenderul vertical pentru omogenizare.
Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma, apoi punem cate o lingura din crema de oua peste unt, amestecand mereu, ca la maioneza. Adaugam esenta de vanilie, apoi bananele maruntite cu ajutorul unei furcuilte.
Sirop : apa o amestecam cu zaharul si o punem pe foc mic pentru 15 minute. Dam deoparte de pe foc si adaugam rom-ul. Lasam sa se raceasca si cu el insiropam cele 2 foi de cacao si bezeaua cu nuci.
Glazura : frisca lichida o batem spuma tare, apoi adaugam cele 2 linguri de cacao si mixam mai departe pana la omogenizare.
Asamblare : foaie de cacao-sirop-1/2 crema- bezea cu nuci- sirop- 1/2 crema- a doua foaie de cacao- sirop- glazura.