T I M E A

6

Bucataras
Chef

Sibiu

Bucataras din 13.01.2012

RETETE580
PRIETENI342
Retete / Dulciuri

Tarta cu ananas si jeleu de zmeura

In Prajituri la 30 Mai 2013

Intr-un bol amestecam margarina, iaurtul, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu zeama de portocala. Adaugam albusul batut si apoi incorporam usor o parte din faina(aprox 150 gr). Turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si incorporam restul de faina. Punem aluatul rezultat in...

Tort Anca - ciocolata si gem de caise

In Torturi la 27 Mai 2013

Punem laptele intr-un vas pe foc, adaugam ciocolata rupta in bucatele si cand fierbe laptele luam de pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit. Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile si uleiul...

Biscuiti Spritati

In Prajituri la 25 Mai 2013

Intr-un bol frecam bine margarina cu zaharul pudra. Adaugam oul batut si amestecam apoi punem bicarbonatul stins cu putina zeama de citrice, esenta de vanilie si coaja de portocala si omogenizam. Treptat adaugam faina pana incorporam cam 400 de gr. Turnam apoi pe masa de lucru tapetata...

Prajitura Lamaita

In Prajituri la 19 Mai 2013

Foi:  intr-un bol frecam ouale cu zaharul, adaugam margarina apoi bicarbonatul stins cu putin lapte. Treptat incorporam laptele caldut si faina ametescand pana putem cu lingura de lemn apoi cand aluatul capata consistenta, rasturnam pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam pana...

Prajitura cu nuca si nes

In Prajituri la 17 Mai 2013

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Galbenusurile le amestecam cu praful de copt si le turnam peste albusurile batute spuma. La final incorporam cu miscari usoare faina si nuca, folosind o spatula. Turnam compozitia intr-o tava potrivita ca...

Prajitura cu nuca de cocos si ganache de ciocolata

In Prajituri la 5 Mai 2013

Blat: batem albusurile spuma cu mixerul, adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi pe rand mixand in continuare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam folosind o spatula, faina amestecata cu nuca de cocos si praful de copt. Turnam in tava tapetata (tava: 22/30 cm)...

Prajitura Greta Garbo/Zserbo

In Prajituri la 4 Mai 2013

Drojdia o punem la dospit intr-o canita cu cele 3 linguri de lapte caldut si o lingurita de zahar. Intr-un bol frecam bine untul (sau margarina sau untura) cu zaharul. Adaugam apoi smantana, ouale si drojdia dspita si amestecam. Incorporam treptat faina si cand capata consistenta o...

Cozonac cu nuca si rahat

In Dulciuri la 1 Mai 2013

Toate ingredientele pentru aluatul de cozonac trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar.  Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si cojile de citrice apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia...

Tort de Paste

In Torturi la 28 Apr 2013

Crema de ciocolata: Inainte de toate pregatim crema de ciocolata care trebuie sa stea la rece peste noapte sau minim 3 ore. Frisca se pune intr-un vas pe foc si se lasa pana devine fierbinte (nu trebuie sa fiarba), se ia de pe foc si se adauga ciocolata facuta cubulete. Amestecam pana se...

Muffins cu visine

In Prajituri la 26 Apr 2013

Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare si devin spuma. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute, apoi turnam laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si chipsurile de ciocolata, mixand pe treapta cea mai mica sau...

Strudel cu prune

In Dulciuri la 21 Apr 2013

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar.  Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si coaja de portocale, apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand...

Foietaj cu frisca si fructe

In Prajituri la 18 Apr 2013

Foietajul trebuie sa fie complet decongelat in momentul folosirii. Pe blatul de lucru tapetat cu faina intindem aluatul cu sucitorul. Cu un cutit cu lama ascutita taiem foaia in dreptunghiuri pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Presaram deasupra zahar pudra si dam...

Cozonac spirala cu nuca

In Dulciuri la 1 Apr 2013

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar.  Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si cojile de citrice apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana...

Prajitura cu piersici si caise

In Prajituri la 28 Mar 2013

Batem ouale impreuna cu zaharul si sarea cu un tel, adaugam apoi coaja de portocala, untul la temperatura camerei si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Piersicile decongelate le decojom si le incorporam in aluat. Ungem o tava (22/30 cm) cu unt si tapetam cu putina...

Foi de napolitana cu nuca si caramel

In Prajituri la 26 Mar 2013

Intr-un vas cu fundul mai gros punem zaharul la caramelizat  pana devine auriu. Amestecam din cand in cand sa nu se arda. Turnam peste zaharul caramelizat apa (atentie foarte mare la aburi in momentul in care turnati apa) si lasam pe foc pana se topeste zaharul caramelizat, apoi luam de...

Prajitura cu ciocolata si fructe de padure

In Prajituri la 19 Mar 2013

Inainte de toate pregatim  crema  care trebuie sa stea la rece. Intr-un vas amestecam frisca cu zaharul si punem pe foc pana fierbe. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dam la frigider 2-3 ore pana se intareste bine. (sau 30 min...

Cupcakes cu crema de visine

In Prajituri la 13 Mar 2013

Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam inca 3-4 minute. Turnam untul topit caldut si apoi laptele caldut, mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Asezam hartiile pentru briose in tava...

Tort cappuccino etajat

In Torturi la 10 Mar 2013

Ideal e ca blaturile sa fie facute cu o zi inainte de asamblare!   Blat 1:  Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Apoi adaugam treptat mixand dupa fiecare: galbenusurile, laptele si uleiul. La final incorporam faina amestecata cu...

Cremsnit cu frisca

In Prajituri la 8 Mar 2013

Aluatul trebuie sa fie complet decongelat. Impartim aluatul in doua si intindem pe rand, pe masa tapetata cu faina, doua foi pe care le coacem in cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de aprox 12 minute. Crema:  intr-un vas (care urmeaza a fi pus pe foc) frecam galbenusurile...

Tarta cu mere si gem de prune

In Prajituri la 5 Mar 2013

Pregatim aluatul: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut si coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie. Adaugam apoi apa si  treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu multa...

Inimioare cu migdale si ciocolata

In Prajituri la 1 Mar 2013

Punem intr-un bol untul la temperatura camerei, zaharul, sarea, coaja de portocala si praful de copt stins cu sucul de portocala. Amestecam toate ingredientele adaugand si migdalele macinate. Incorporam apoi aprox 100-150 gr din faina si turnam compozitia pe masa tapetata cu faina si framantam...

Prajitura cu mousse de afine

In Prajituri la 24 Feb 2013

Blat:  Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Cand albusurile sunt tari, adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Apoi adaugam treptat mixand dupa fiecare: galbenusurile, laptele si uleiul. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava...

Pandispan cu caise uscate si cappuccino

In Prajituri la 22 Feb 2013

Inainte de toate punem caisele intr-un bol si turnam apa peste ele. Lasam la hidratat minim 3 ore. Mixam ouale intregi pana se deschid la culoare si devin spuma. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam inca 2-3 minute. Apoi turnam treptat uleiul si apa mixand in continuare. La final...

Crostata cu piersici si caise

In Prajituri la 18 Feb 2013

Pregatim mai intai aluatul in felul urmator: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala. Adaugam apoi treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru...

Prajitura cu budinca si capsuni

In Prajituri la 17 Feb 2013

Mai intai pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic. Lasam la racit pana pregatim blatul. Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute apoi adaugam pe rand galbenusurile, uleiul si laptele, mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu...

Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata si smantana

In Dulciuri la 15 Feb 2013

Reteta de preparare a papanasilor Punem mixul pentru papanasi intr-un bol, adaugam branza de vaci si mixam cu mixerul pana devine cremos. Turnam compozitia pe o plansa tapetata cu faina si framantam cu 2-3 linguri de faina. Tot pe masa de lucru tapetata cu faina intindem aluatul cu...

Chec din albusuri cu cacao si alune

In Dulciuri la 14 Feb 2013

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi uleiul si laptele mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula. Ungem o tava mica de chec cu unt si tapetam cu faina....

Inimioare cu nuci si portocala

In Dulciuri la 12 Feb 2013

Punem intr-un bol untul la temperatura camerei, zaharul, sarea, coaja de portocala si praful de copt stins cu sucul de portocala. Amestecam bine adaugand apoi mixul de nuci macinate.  Incorporam apoi 150 gr din faina, dupa care turnam compozitia pe masa tapetata cu faina si framantam pana...

Wafe cu dulceata

In Dulciuri la 11 Feb 2013

Mixam ouale cu un varf de sare, zaharul si zaharul vanilat apoi adaugam untul la temperatura camerei si mixam in continuare. Incorporam treptat faina si praful de copt folosindu-ne de un tel.  La final turnam treptat laptele si omogenizam. Trebuie sa obtinem un aluat de consistenta...

Tort inima cu fructe, frisca si ciocolata

In Torturi la 10 Feb 2013

Blat:  mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul mixand inca 1-2 min. Apoi adaugam treptat mixand dupa fiecare: galbenusurile, uleiul si laptele. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa alternand cu cele 6 linguri de cafea calda. Amestecam cu o spatula pana...

Afisate 151 - 180 din 275 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Este bine sa lasi bautura….insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]