publicat la 22.04.2019
publicat la 18.04.2019
publicat la 15.04.2019
Ţi-am citit astăzi în CD-ul de la retrovizoare că o să te oprească poliţia pentru depăşirea vitezei. Ai mai luat vreo trei amenzi săptămâna asta, de la acelaşi echipaj. Dacă te întreabă ce-ai de gând cu atîtea procese verbale, zi şi tu că le păstrezi pentru tombolă.
Bucataras.ro
[email protected]
Crumble cu fructe de padure
Inainte de toate scotem fructele din congelator si le lasam la dezghetat. Nu trebuie sa fie complet dezghetate. Pregatim aluatul faramicios (crumble-ul) amestecand untul cu zaharul si faina. Aluatul obtinut il punem in folie alimentara si il dam la congelator 10-15 minute. Ungem tavile...
Prajitura cu budinca si fructe
Mai intai pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic cu cantitatile de zahar si lapte mentionate de mine la ingrediente. Lasam budinca la racit! Separat intr-un bol mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi...
Tort inima cu afine si frisca
Blat: mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul mixand inca 1-2 min. Apoi adaugam treptat mixand dupa fiecare, galbenusurile amestecate cu uleiul si laptele. Incorporam faina folosind o spatula si avand grija sa nu se lase spuma. Turnam copozitia intr-o forma de inima...
Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure
Rupem biscuitii intr-un castron. Amestecam cu nuca si cu cacaua. Turnam treptat laptele amestecam si adaugam esenta de rom. Ciocolata o topim pe baie de aburi si o adaugam peste compozitia de biscuiti. Separat intr-un bol frecam untul cu zahararul vanilat. Incorporam crema de unt in...
Cupcakes cu cafea
Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam inca 3-4 minute. Turnam untul topit caldut si apoi cafeaua, mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Asezam hartiile pentru briose in tava speciala...
Tort Dobos (mic)
Intr-un bol mixam sau batem cu un tel albusurile cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se intareste. Galbenusurile le frecam cu untul topit si racit si le adaugam peste spuma. La final incorporam faina folosind o spatula si amestecand cu miscari usoare sa nu se lasa spuma. ...
Tort cu mousse de ciocolata si portocala
Blat: mixam spuma albusurile cu un varf de sare apoi adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam pe rand, mixand dupa fiecare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam cu grija sa nu se lase spuma, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Turnam compozitia intr-o...
Tort cu bezea de nuca si cafea
Blat 1: Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Cand albusurile sunt tari, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare. Apoi adaugam treptat mixand dupa fiecare: galbenusurile, laptele si uleiul. La final incorporam faina amestecata cu cafeaua si cu praful de copt. Turnam...
Fursecuri cu fulgi de ciocolata
Intr-un bol amestecam untura cu sarea, zaharul si oul batut. Adaugam fulgii de ciocolata si esenta, apoi treptat incorporam faina. Spre final punem aluatul pe masa tapetata cu faina si framantam pana incorporam restul de faina si nu se mai lipeste de degete. Invelim aluatul in folie alimentara...
Tort cu cafea si brandy
Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si zaharul vanilat alternand cu apa. Mixam pana obtinem o spuma tare apoi adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu amidonul si praful de copt folosind o spatula si avand grija sa nu se lase spuma....
Desert prajitura cu crema de cafea
Pregatim mai intai blatul . Mixam albusurile spuma cu un varf de sare si adaugam treptat zaharul alternand cu apa si mixand in continuare pana obtinem o spuma tare si lucioasa. Adaugam apoi galbenusurile amestecate cu uleiul si mixam din nou. La final incorporam faina amestecata cu cacaua...
Fursecuri fragede braduti cu gem
Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam apoi pe rand sarea, esenta, praful de copt stins cu laptele si apoi incorporam treptat faina. Turnam compozitia pe masa de lucru si framantam pana nu se mai lipeste de maini. Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o...
Cozonac floare cu nuca
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecata cu o lingurita de zahar si o lingurita de faina. Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si cojile de citrice apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Adaugam...
Clopotei cu nuca, portocala si ciocolata
Mixam margarina, tinuta la temperatura camerei, cu zaharul apoi adaugam pe rand, sarea, bicarbonatul stins cu suc de portocala si coaja de portocala. Adaugam apoi treptat nuca si faina. Framantam aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina. Obtinem un aluat fraged pe care il invelim in folie...
Turta dulce 3
Sa ne apucam de treaba pentru ca o sa dureze ceva. E si mai bine daca aveti si ajutoare, mai ales la partea finala asa cum am avut eu :). Mai intai punem cele 200 gr de zahar la caramelizat peste care turnam100 ml apa calda. Turnam toata apa dintr-o data si ne ferim repede sa nu ne arda aburii...
Cozonac si floare cu portocala
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar si o lingurita de faina. Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si coaja de portocala apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita....
Biscuiti cu scortisoara
Punem intr-un bol untul, zaharul si oul si amestecam cu un tel. Adaugam apoi pe rand sarea, esenta, praful de copt si praful de scortisoara. La final incorporam treptat faina, cam trei sferturi dupa care turnam pe masa tapetata cu faina si incorporam si restul de faina. Lasam aluatul pe masa...
Tort de ciocolata Mickey Mouse
Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam usor faina amestecata cu praful de copt si cu cacaoa, folosind o spatula sa nu se lase spuma. Ungem 2 forme mici de...
Prajiturele cu lichior si frisca
Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cu cacaoa, folosind o spatula sa nu se lase spuma. Turnam compozitia in forme de...
Tort cu frisca si mure
Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula sa nu se lase spuma. Turnam compozitia intr-o tava rotunda...
Biscuiti cu afine si lamaie
Intr-un bol amestecam margarina cu zaharul adaugand apoi coaja rasa de la lamaie si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Incorporam afinele (eu le-am pus congelate) apoi treptat adaugam faina alternand faina alba cu neagra (sau le puteti amesteca inainte). Dupa ce incorporam cam trei sferuri...
Dulceata de gutui
Spalam bine fructele, apoi le curatam de coaja si de pe cotor. Taiem fructele cubulete mici si le punem intr-un vas. Stoarcem zeama de la o lamaie peste fructe si adaugam zaharul si amestecam. Acoperim si punem vasul la frigider pana a doua zi. A doua zi punem vasul pe foc si...
Tort pt copii cu doua feluri de ciocolata
Blat: mixam spuma albusurile cu un varf de sare apoi adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam pe rand, mixand dupa fiecare: galbenusurile, uleiul, laptele si coaja de portocale. La final incorporam cu grija sa nu se lase spuma, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa....
Patratele dulci cu scortisoara
Lasati foietajul sa se decongeleze complet. Eu am folosit doar jumatate dintr-o foaie de 400 de gr. Foaia mea (200 gr) am taiat-o in doua mai intai si apoi fiecare bucata in parte am intins-o foarte subtire, folosind un sucitor si tapetand cu faina atat pe masa de lucru cat si...
Prajitura cu portocala si ciocolata
Untul la temperatura camerei il mixam pana devine cremos. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute apoi adaugam pe rand cate un ou mixand dupa fiecare. Faina amestecata cu praful de copt o punem treptat si mixam cu mixerul pe treapta cea mai mica. Adaugam coaja si sucul de la o portocala si...
Prajitura cu lamaie si afine la Multicooker
Margarina la temperatura camerei o mixam pana devine cremoasa. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute apoi adaugam pe rand cate un ou mixand dupa fiecare. Faina amestecata cu praful de copt o punem treptat si mixam cu mixerul pe treapta cea mai mica. Razuim o jumatate de lamaie si stoarcem zeama tot...
Guguluf cu pere si ciocolata
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi treptat galbenusurile amestecate cu praful de copt, uleiul si laptele mixand dupa fiecare. La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de budinca, folosind o...
Foietaj cu frisca
Lasam aluatul sa se decongeleze treptat. Eu am folosit o jumatate dintr-o foaie de 400 gr. Am impartit jumatatea mea in doua si am intins pe rand fiecare foaie pe masa de lucru tapetata cu faina. Am presarat pe fiecare foaie cate 2 lingurite de zahar brun si cu sucitorul am intins...
Tort rulada de caise cu ciocolata
Pregatim mai intai prima parte a cremei pentru ca necesita sa stea la frigider 1-2 ore. Intr-un vas amestecam smantana pentru frisca cu zaharul si punem pe foc pana fierbe. Luam de pe foc si adaugam ciocolata facuta bucatele, amestecand pana se topeste ciocolata. Lasam 10-15 minute sa ajunga...
Cake pops cu rom si ciocolata
Zdrobim blaturile cu mana intr-un bol. Turnam peste blatul faramitat laptele usor incalzit amestecat cu mierea, amestecam si adaugan apoi untul si esenta de rom. Omogenizam bine si cu o lingurita luam din cantitate si formam bilute cu mana pe care le asezam pe o farfurie. Dam la frigider...