Desert prajitura trei culori

de MotanLaOale in Prajituri, 11 Feb 2015 | 46181 vizualizari

 

Este prajitura din caietul cu retete, era preferata sotiei mele si o facea foarte des. Am facut-o si eu dupa 15 ani. Este foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 g zahar tos
  • 200 g zahar pudra
  • 250 g margarina (200 g unt)
  • 4 oua
  • 150 g nuca pisata
  • 2 linguri cacao
  • coaja de lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 400 g gem de visine (un borcan)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura trei culori:

Se freaca untul, zaharul tos, 3 galbenusuri+1 ou intreg, praful de copt, coaja de lamaie si faina si se obtine un aluat fraged.

Se imparte aluatul in doua parti. Intr-o jumatate se incorporeaza zaharul vanilat, iar in cealalta cacaua.

Se intinde o foaie din aluatul cu vanilie. cel deschis la culoare si se pune intr-o tava de 32x43 cm, unsa cu unt si tapetata cu faina.

Se intinde uniform pe ea gem si se presara nuca.

Se intinde o foaie si din aluatul cu cacao, cel inchis la culoare si se pune in tava peste gem si nuca.

Se intinde restul de gem si se presara nucile ramase.

Cele trei albusuri se bat spuma cu zaharul pudra ca pentru bezele. Bezeaua se pune in tava peste foi si se intinde uniform.

Se introduce in cuptor la foc potrivit pentru 25-30 minute. Se taie cat mai e calda, ca sa nu crape bezeaua.

Eu am uitat si am taiat-o rece si s-a spart bezeaua, dar a fost foarte buna.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate face cu orice gem va place.

2

Aluatul fiind fraged cel mai bine se intinde cu mana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura trei culori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu gem