Este prajitura din caietul cu retete, era preferata sotiei mele si o facea foarte des. Am facut-o si eu dupa 15 ani. Este foarte buna!
Se freaca untul, zaharul tos, 3 galbenusuri+1 ou intreg, praful de copt, coaja de lamaie si faina si se obtine un aluat fraged.
Se imparte aluatul in doua parti. Intr-o jumatate se incorporeaza zaharul vanilat, iar in cealalta cacaua.
Se intinde o foaie din aluatul cu vanilie. cel deschis la culoare si se pune intr-o tava de 32x43 cm, unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se intinde uniform pe ea gem si se presara nuca.
Se intinde o foaie si din aluatul cu cacao, cel inchis la culoare si se pune in tava peste gem si nuca.
Se intinde restul de gem si se presara nucile ramase.
Cele trei albusuri se bat spuma cu zaharul pudra ca pentru bezele. Bezeaua se pune in tava peste foi si se intinde uniform.
Se introduce in cuptor la foc potrivit pentru 25-30 minute. Se taie cat mai e calda, ca sa nu crape bezeaua.
Eu am uitat si am taiat-o rece si s-a spart bezeaua, dar a fost foarte buna.
Pofta buna!
1
Se poate face cu orice gem va place.
2
Aluatul fiind fraged cel mai bine se intinde cu mana.