Tort cu ciocolata si visine

de T I M E A in Torturi, 9 Noi 2012 | 6366 vizualizari

 

Este un tort gustos intr-o combinatie perfecta de ciocolata si visine facut unei prietene dragi.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 170 gr faina
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao neagra
  • un varf de sare
  • Crema:
  • 150 ml frisca lichida neindulcita
  • 100 gr zahar
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 250 gr visine
  • Sirop:
  • 100 ml apa calduta + 2 lingurite zahar pudra + 2 lingurite rom
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata
  • 3 linguri frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si visine:

Mai intai pregatim crema pentru ca trebuie sa stea la frigider cateva ore.

Amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc pana fierbe. Luam de pe foc si adaugam ciocolata taiata bucatele. Amestecam pana se topeste bine ciocolata. Dam la frigier timp de 2-3 ore sau se poate si la congelator 30-40 minute.

Pentru blat: mixam ouale intregi cu sarea pana se deschid la culoare, adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam apoi treptat uleiul si laptele mixand in continuare. La final adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt, folosind o spatula.

Turnam compozitia in forma de silicon sub forma de inimioara ( puteti folosi orice alta forma mai micuta) si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 30 minute.

Scoatem blatul din cuptor si lasam la racit, apoi il taiem in trei.

Crema racita si intarita o mixam cu mixerul la viteza mare pana obtinem o crema fina si spumoasa.

Insiropam prima foaie si o ungem cu jumatate din crema. Peste crema asezam jumatate din visine (fara saburi). Asezam a doua foaie si procedam la fel. Apoi punem ultima foaie de blat peste care turnam glazura obtinuta prin topirea pe baie de aburi a bucatilor de ciocolata si frisca.

Ornam dupa pofta inimii. Eu am ras doar putina ciocolata alba si am asezat de jur imprejur bombonele colorate. Nu am fost prea multumita de aspect, in schimb am fost multumita cand mi-au zis ca a fost un tort super, super delicios. :) 

Lasam la frigider pana a doua zi. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

T I M E A 1

11.11.2012, 20:07

Dana

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:02

babi5 1

16.12.2014, 07:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort ''Shirt''