Mie imi plac tare mult rontaielile, chiar mai mult ca prajiturile :). Dar fac mai rar altfel mananc prea mult.
Intr-un bol amestecam bine cu o lingura de lemn untura cu margarina si sarea. Adaugam oul, apoi treptat faina amestecata cu drojdia alternand cu laptele. Cand nu mai putem amesteca cu lingura de lemn, turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam cu mana pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de degete.
Lasam la dospit aprox 20 de minute.
Intindem apoi foi cat mai patrate, pe care le taiem pe lungime apoi pe latime pt a obtine saleurile. (vezi in poze)
Le ungem cu galbenusul de ou si presaram deasupra seminte de chimen sau cascaval ras dupa preferinte.
Asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit timp de aprox 10 min (depinde de cuptor), pana se rumenesc usor deasupra.
Servim cu ceai cald!