Nu pot sa va spun decat ca sunt deliciosi acesti ardei facuti dupa reteta proprie.
Spalam si curatam (dupa caz) legumele. Orezul spalat il lasam in apa calda.
Punem pe foc wok-ul cu putin ulei.
Tocam marunt ceapa, gogosarul si ardeiul si punem la calit. Apoi adaugam pe rand amestecand dupa fiecare si lasand sa se caleasca usor: vanata taiata cubulete mici, prazul taiat rondele, dovlecelul taiat cubulete mici si rosia decojita taiata marunt.
La final adaugam orezul scurs de apa, sarea, piperul si curry si lasam la calit inca aprox 5 minute amestecand din cand in cand.
Cei 8 ardei ii spalam, le taiem partea de sus si cu o lingurita scoatem cotorul cu seminte.
Umplem fiecare ardei cu compozitia de mai sus si ii asezam intr-un vas termorezistent ( vas cu capac)
Turnam peste ardei 4 cani de apa si 1/2 lingurita sare, punem capacul si dam la cuptorul preincalzit la 180-190 grade timp de 40-50 minute.
Scoatem din cuptor si servim cald. Merge de minune cu smantana!