Tarta cu mere

de T I M E A in Prajituri, 1 Noi 2012 | 4090 vizualizari

 

E toamna, e frig, simtim deja mirosul de zapada care se apropie si nimic nu ne incalzeste mai mult decat o tarta delicioasa cu mere si aroma de scortisoara! Si normal si niste lemne pe foc sau centrala pornita :).

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 120 gr unt sau margarina
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • coaja de portocala
  • 2 linguri apa rece
  • 200-250 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg mere
  • 5 linguri sirop de capsuni
  • 3 linguri zahar
  • 3 lingurite amidon
  • un plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Pregatim un aluat fraged din ingredientele de mai sus pe care il imbracam in folie alimentara si il dam la rece timp de o ora.

Intindem o foaie rotunda pe care o intindem intr-o tava rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina.

(Lasam cam un sfert din aluat pentru floricelele de deasupra)

Intepam pe ici pe colo cu o furculita si dam la cuptor timp de 10 minute.

In timpul acesta pregatim umplutura: spalam, curatam si taiem merele cubulete. Apoi le amestecam cu zaharul si sucul de capsuni si punem pe foc timp de cateva minute pana se topeste zaharul si se inmoaie putin merele.

Separat intr-un bol amestecam amidonul cu cateva linguri de apa rece apoi turnam peste mere si lasam pe foc inca 3-4 minute pana se ingroasa.

Scoatem tava din cuptor si turnam merele peste foaia de aluat. Presaram zaharul vanilat si scortisoara, iar deasupra punem floricele decupate din aluatul ramas.

Dam din nou la cuptor timp de aprox. 30 de minute.

Scoatem din cuptor si lasam la racit, apoi pudram cu zahar pudra si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si crumble (de post)