Oua fierte cu sos de maioneza cu smantana

de T I M E A in Aperitive / Garnituri, 23 Oct 2012 | 11697 vizualizari

 

Un aperitiv rapid si gustos pentru mese festive.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • un galbenus de ou
  • 1/4 cartof fiert
  • 2 lingurite mustar cu hrean
  • sare
  • 150 ml ulei
  • 4-5 linguri smantana
  • Cateva masline pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua fierte cu sos de maioneza cu smantana:

Fierbem ouale aprox 8-10 minute ca sa fim siguri ca sunt fierte ca lumea.

In acest timp pregatim maioneza. 

Bucata de cartof fiarta si racita o zdrobim cu o furculita si o amestecam cu galbenusul de ou. Adaugam o lingurita de mustar si un pic de sare apoi amestecam si adaugam treptat uleiul. Dupa ce am adaugat jumatate din cantitatea de ulei adaugam si cealalta lingurita de mustar apoi treptat restul de ulei amestecand mereu. Nu va fie teama sa amestecati si sa turnati din plin ulei pentru ca nu se taie (datorita cartofului). Iasa o maioneza foarte consistenta.

Adaugam cele 4-5 linguri de smantana si amestecam bine si daca e nevoie mai adaugam putina sare.

Ouale fierte, racite si curatate le taiem in doua si le saram si piperam pe partea cu galbenusul.

Intr-o farfurie usor adanca punem jumatate din catitatea de sos peste care asezam ouale cu galbenusul in jos. Apoi turnam restul de sos si nivelam frumos.

Ornam cu masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua fierte cu sos de maioneza cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv oua umplute cu ansoa