publicat la 22.04.2019
publicat la 18.04.2019
publicat la 15.04.2019
De astăzi eşti aproape miliardar, dar dacă nu crezi în Hohoscop, statutul ăsta poate dura mult şi bine. Dacă peste o săptămână eşti tot “aproape”, e numai vina ta.
Bucataras.ro
[email protected]
Pui asiatic cu orez
Pieptul de pui dezosat si spalat il taiem fasii. Intr-o farfurie amestecam sosul de soia, mierea, condimentele si usturoiul pisat. Punem bucatile de pui in sosul rezultat si amestecam bine. Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider minim 3 ore sau chiar si pana a doua zi....
Cubulete de porc la Zepter
Dupa ce am spalat si s-a uscat vasul il punem pe foc, acoperit, pana ajunge termomentrul la limita dintre verde si rosu. In momentul acesta vasul este incins si putem pune bucatile de carne taiate cubulete. Intoarcem carnea pe toate partile sa se rumeneasca. Adaugam ceapa si ardeiul...
Muffins cu portocale
Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare si devin spuma. Adaugam zaharul si mai mixam 2 minute, apoi turnam laptele si uleiul mixand dupa fiecare. Adaugam si coaja, zeama si pulpa de portocala si mixam. La final incorporam faina amestecata cu...
Cozonac melc cu rahat
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia maruntita intr-o cana cu lapte caldut si o lingurita de zahar si lasam sa dospeasca 10 min. Amestecam zaharul cu restul de lapte, le fel sa fie caldut. Faina se amesteca cu sarea si cojile de citrice apoi...
Mic dejun: paine prajita cu sos mexican si oua
Incingem o tigaie si adaugam uleiul. Prajim painea in ulei pe ambele parti. Scoatem painea pe o farfurie si o ungem cu sos mexican. Ouale le facem ochiuri dupa preferinte si presaram deasupra sare si piper. Asezam ouale prajite peste feliile de paine si servim alaturi de o cana de cafea...
Paste cu ton
Punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurgem de apa si le trecem sub un jet de apa rece. Punem pastele intr-un vas si turnam peste ele tonul cu ulei cu tot si amestecam bine. Adaugam apoi ceapa tocata marunt, sare si piper dupa gust, lamaia stoarsa si 1-2...
Paine alba fara framantare
Punem drojdia la dospit in aprox 100 ml apa calduta in care am dizolvat si mierea. Intr-un vas cernem faina si o amestecam cu sarea. Facem o gaura in mijloc si turnam drojdia dospita. Cu o lingura de lemn amestecam faina cu drojdia si cu restul de apa calduta , adaugata treptat. Nu...
Tarta cu fructe
Batem albusurile spuma tare cu un varf de sare, adaugam pe rand cele trei linguri de zahar, apoi adaugam galbenusurile frecate cu praful de copt si la final incorporam faina folosind mixerul la treapta 1 sau cu o spatula. Se toarna compozitia in tava de tarta tapetata cu unt si cu faina. Se da...
Tarta Linzer
Se pun intr-un bol: untul/ margarina, scortisoara, sarea si coaja de lamaie apoi se adauga treptat faina si nuca macinata mixind incet. Se adauga apoi zaharul pudra si cele 2 galbenusuri mixand pana obtinem o compozitie omogena. Aluatul astfel obtinut se pune la frigider o ora. Se...
Minitarte cu mar si portocala
Mixam albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam apoi zaharul si mixam 2-3 minute. Urmeaza galbenusurile si laptele mixand dupa fiecare. La final incorporam faina si praful de copt. Ungem cele 6 forme cu unt si tapetam cu faina. Umplem formele in mod egal cu compozitia de mai sus si le...
Painici Laugenbrot
Lasam drojdia la dospit in putina apa calduta amestecata cu o lingurita zahar, timp de aprox 10 min. Punem faina intr-un vas, amestecam cu sarea si facem un cerc in mijloc unde turnam apoi drojdia dospita. Adaugam treptat restul de apa calduta si uleiul si fremantam cu mana pana obtinem un...
Muffins cu afine
Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare si devin spuma. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mai mixam cateva minute (2-3), apoi turnam laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt mixand pe treapta cea mai mica sau...
Varza cu afumatura in vas roman
Taiem varza marunt si o lasam sa stea cu sare cel putin o ora (varza asta de iarna e foarte tare si e bine sa stea un pic in sare). Dam morcovul curatat si spalat prin razatoarea mica, iar ceapa o tocam marunt. Feliem costita. Punem uleiul pe fundul vasului si asezam 4-5 felii de costita...
Cartofi cu oua la cuptor reteta simpla si delicioasa
Cum se prepara Cartofi cu oua la cuptor reteta simpla si delicioasa Spalam bine cartofii si ii punem la fiert cu coaja in apa sarata. Verificam cu o furculita daca sunt fierti (nu trebuie sa fie super fierti si foarte moi). Scurgem de apa si lasam sa se raceasca putin atat cat sa ii putem...
Thuringer la gratar cu cartofi cu ceapa
Mai intai punem cartofii, curatati si taiati cubulete, la fiert in apa cu sare. Carnatii ii crestam si ii punem pe gratar si ii prajim pe ambele parti. Ceapa o curatam, o taiem felii si o prajim in putin ulei. Adaugam paprika, amestecam bine si luam de pe foc. Cartofii scursi de apa ii...
Salata de ridiche neagra
Dam ridichea prin razatoarea mica si o scurgem de apa lasata. La fel si morcovul il dam prin razatoarea mica si il amestecam cu ridichea. Adaugam sare si piper dupa gust si un pic de marar verde. Amestecam apoi cu maioneza si cu cele doua linguri de smantana si servim. O salata usor...
Strudel cu mere si portocale
Spalam bine merele si le curatam de coaja si de seminte, apoi le taiem in bucatele mici intr-un vas. Punem zeama de lamaie pentru a nu se oxida merele. Adaugam zaharul si sucul stors impreuna cu pulpa de la cele doua portocale. Punem pe foc si lasam sa dea in clocot de cateva ori....
Minciunele, Scovergi sau Csoroge
Frecam margarina (sa fie la temp. camerei) cu zaharul si un varf de sare. Adaugam coaja rasa de la portocala si lamaie, oul si laptele caldut. Faina o amestecam cu drojdia si o adaugam treptat la compozitia de mai sus. Turnam apoi pe masa tapetata cu faina si framantam pana nu se mai...
Chiftele marinate
Chiftele: amestecam carnea tocata cu ceapa si usturoiul tocate marunt si morcovul dat prin razatoarea mica. Cartoful la fel il dam prin razatoarea mica si il scurgem de apa lasata. Adaugam apoi condimentele, oul si cele 2 linguri de pesmet si amestecam bine, de preferat cu mana. Formam...
Choux à la crème
Punem pe foc apa si uleiul pana incepe sa fiarba, moment in care adaugam in ploaie faina si sarea. Amestecam bine timp de cateva secunde pana se desprinde de peretii vasului. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Apoi incorporam ouale pe rand amestecand bine. Punem apoi...
Tort cu mousse de ciocolata - reteta nr. 200
Blat: mixam spuma albusurile cu un varf de sare apoi adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam pe rand, mixand dupa fiecare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam cu grija sa nu se lase spuma, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Turnam compozitia in tava...
Pulpa de porc si carnati cu legume la cuptor
Portionam carnea si carnatii si ii asezam in tava unsa cu putin ulei de masline. Curatam si spalam bine legumele. Ceapa o taiem in 4-6, morcovii in bucati de 2-3 cm iar cartofii ii taiem in doua. Asezam legumele in tava pe langa carne si carnati. Usturoiul curatat si taiat in doua il...
Minichecuri cu portocala
Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare, adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam apoi pe rand mixand dupa fiecare: laptele, uleiul, coaja si sucul de portocala. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Ungem formele (sau forma daca...
Cosulete cu crema de branza
Intidem foaia decongelata pe o masa de lucru tapetata cu faina. Cu o forma rotunda decupam cercuri de 4-5 cm diametru. Jumatate din cercuri le decupam in mijloc cu o forma mai mica. Ungem cercurile pline cu galbenus de ou si asezam peste ele cate un cerc decupat. Ungem marginea...
Spirale cu sunca si cascaval
Intindem foaia decongelata de foietaj pe masa de lucru tapetata cu faina. Ungem foaia cu galbenusul de ou apoi asezam feliile de cascaval si sunca. Rulam foaia si taiem cu un cutit cu lama ascutita, rulouri de 1.5- 2 cm grosime. Asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la...
Foietaj cu nuca
Lasam foietajul la decongelat. Intindem apoi foaia pe masa de lucru tapetata cu faina. Mixam albusul de ou, adaugam zaharul si incorporam apoi nuca. Ungem cu aceasta compozitie foaia si rulam. Cu un cutit ascutit bine, taiem rulouri de aprox 1.5 - 2 cm grosime. Asezam in tava tapetata...
Tort cu crema de vanilie si krantz
Blat 1: Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Cand albusurile sunt tari, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mai mixam cateva minute. Apoi adaugam treptat mixand dupa fiecare: galbenusurile, laptele si uleiul. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Turnam...
Prajitura cu cocos si lamaie
Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam apoi zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam laptele apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos. Turnam intr-o tava mai mica tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 20-25...
Prajitura cu nuca si caramel
Blat: mixam albusurile cu un varf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute, apoi adaugam treptat galbenusurile, apa si uleiul mixand in continuare. La final adaugam, amestecand cu o spatula, faina amestecata cu praful de copt si apoi nuca macinata. Turnam...
Tort de piscoturi cu cappuccino
Pregatim mai intai budinca de ciocolata dupa instructiunile de pe ambalaj dar cu catitatile de lapte si zahar de mai sus. In momentul in care incepe sa fiarba adaugam cele 3-4 linguri de cappuccino si amestecam bine. Luam de pe foc, adaugam untul taiat bucatele si amestecam pana se topeste...