Nu stiu cum de nu am postat pana acum reteta aceasta. E printre primele retete postate pe blogul meu, deci nu imi cereti ca nu am :).
Se pun intr-un bol: untul/ margarina, scortisoara, sarea si coaja de lamaie apoi se adauga treptat faina si nuca macinata mixind incet.
Se adauga apoi zaharul pudra si cele 2 galbenusuri mixand pana obtinem o compozitie omogena.
Aluatul astfel obtinut se pune la frigider o ora.
Se imparte aluatul in trei. Din 2/3 din aluat intindem o foaie de aprox 1,5 cm grosime si o asezam in forma pentru tarta.
Punem apoi dulceata si o nivelam frumos, iar din restul de aluat se face un grilaj peste dulceata apasand pe margini.
Galbenusul ramas se amesteca cu o lingurita de lapte si se unge grilajul.
Prajitura se coace la 180 grade in cuptorul preincalzit aprox 40-45 min pana se rumeneste crusta si fierbe gemul.
Dupa ce s-a racit prajitura pudram marginile cu zahar pudra.