Tarta Linzer

de T I M E A in Prajituri, 28 Ian 2013 | 6936 vizualizari

 

Nu stiu cum de nu am postat pana acum reteta aceasta. E printre primele retete postate pe blogul meu, deci nu imi cereti ca nu am :).

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 150 g nuca macinata/sau faina de migdale
  • 150 g unt moale sau margarina
  • ½ lingurita scortisoara
  • un varf de cutit sare
  • o lingurita de coaja de lamaie
  • 150 g zahar pudra
  • 3 galbenusuri mari (2 pt blat si 1 pt uns)
  • o lingurita lapte
  • 400 g dulceata de capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Linzer:

Se pun intr-un bol: untul/ margarina, scortisoara, sarea si coaja de lamaie apoi se adauga treptat faina si nuca macinata mixind incet.

Se adauga apoi zaharul pudra si cele 2 galbenusuri mixand pana obtinem o compozitie omogena.

Aluatul astfel obtinut se pune la frigider o ora. 

Se imparte aluatul in trei. Din 2/3 din aluat intindem o foaie de aprox 1,5 cm grosime si o asezam in forma pentru tarta.

Punem apoi dulceata si o nivelam frumos, iar din restul de aluat se face un grilaj peste dulceata apasand pe margini.

Galbenusul ramas se amesteca cu o lingurita de lapte si se unge grilajul.

Prajitura se coace la 180 grade in cuptorul preincalzit aprox 40-45 min pana se rumeneste crusta si fierbe gemul. 

Dupa ce s-a racit prajitura pudram marginile cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Linzer" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu gem de gutui - de post