Strudel cu mere si portocale

de T I M E A in Prajituri, 20 Ian 2013 | 5816 vizualizari

 

Un desert aromat si delicios.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr foi pentru placinta
  • 10 mere mici (sau 6 mai mari)
  • 2 portocale mici
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 4 linguri zahar
  • 3 lingurite amidon
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • margarina sau ulei pentru uns foile
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere si portocale:

Spalam bine merele si le curatam de coaja si de seminte, apoi le taiem in bucatele mici intr-un vas. Punem zeama de lamaie pentru a nu se oxida merele.

Adaugam zaharul si sucul stors impreuna cu pulpa de la cele doua portocale.

Punem pe foc si lasam sa dea in clocot de cateva ori.

Intr-un bol micut amestecam amidonul cu cateva lingurite de apa rece peste care punem apoi cateva linguri din sucul fierbinte, amestecam si turnam peste mere.

Amestecam bine si mai lasam 2-3 minute pe foc pana se ingroasa putin.

La final adaugam pudra de scortisoara.

Foile decongelate le intindem pe o plansa si ungem fiecare foaie cu margarina topita, ulei sau unt. (eu nu am reusit sa le ung pe toate pt ca erau cam rupte :( ).

Turnam umplutura si rulam.

Punem intr-o tava tapetata cu foaie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aprox 15-20 minute pana se rumeneste frumos deasupra.

Scoatem din cuptor, lasam putin sa se raceasca, apoi pudram cu zahar pudra.

Servim cu un ceai aromat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

T I M E A 1

21.01.2013, 17:55

Diana

CMina 1

17.03.2013, 19:57

am facut astazi. a iesit super!! tuturor ne-a placut. am mai adaugat retetei decat un zahar vanilat. nu vreau sa va spun ca foile au stat prea mult la dezghetat si mi s-au lipit intre ele :-l. cu toate acestea e super-bun! recomand

T I M E A 1

17.03.2013, 21:33

Mina ma bucur ca ti-a placut reteta mea. Nici eu nu am fost foarte multumta de foi ca erau zdrobite si le-am uns cu greu si nu toate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mascarpone, mure, zmeura si aroma de menta