Minciunele, Scovergi sau Csoroge

de T I M E A in Dulciuri, 17 Ian 2013 | 15484 vizualizari

 

Oricum le-am zice sunt la fel de bune :). Reteta o am de la mama mea, doar ca ea face mereu cantitati industriale si eu am facut doar jumatate din cat mi-a zis ea.

 

INGREDIENTE

  • 450-500 gr faina
  • 140 gr margarina
  • 1/2 cana lapte
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • coaja rasa de la o portocala mica
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • un varf de cutit sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minciunele, Scovergi sau Csoroge:

Frecam margarina (sa fie la temp. camerei) cu zaharul si un varf de sare.

Adaugam coaja rasa de la portocala si lamaie, oul si laptele caldut.

Faina o amestecam cu drojdia si o adaugam treptat la compozitia de mai sus.

Turnam apoi pe masa tapetata cu faina si framantam pana nu se mai lipeste de degete. (Daca considerati ca mai e nevoie de faina mai adaugati).

Lasam apoi aluatul sa stea 20-30 min la temperatura camerei.

Impartim aluatul in doua si pe rand intindem doua foi pe masa tapetata cu faina.

Taiem aluatul in fasii de aprox 5-6 cm pe care le portionam apoi si le facem cate o gaura in mijloc si le rasucim. (vezi poza).

Prajim in ulei incins pe ambele parti si le scoatem pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.

Pudram cu zahar pudra si mancam cu pofta :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunele, Scovergi sau Csoroge" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

T I M E A 1

18.01.2013, 15:33

Rocsi trimit la pachet? sau mai bine faci si tu

Cris2711 1

18.01.2013, 19:55

m-am obisnuit sa gasesc aici la tine ce imi place

T I M E A 1

18.01.2013, 20:33

ma bucur Cris

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Minciunele