Tort de piscoturi cu cappuccino

de T I M E A in Torturi, 1 Ian 2013 | 4932 vizualizari

 

Incepem cum altfel decat cu un tort dedicat noului an. Simplu si rapid cu gust aromat de cafea.

 

INGREDIENTE

  • 350-400 gr piscoturi
  • Crema:
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 3-4 linguri cappuccino clasic
  • 125 gr unt
  • Pentru insiropat:
  • 2 cani de cafea slaba cu 4 lingurite zahar pudra
  • Pentru ornat:
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 4 lingurite cappuccino
  • 3 lingurite apa fierbinte
  • Glazura:
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 1 lingurita unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de piscoturi cu cappuccino:

Pregatim mai intai budinca de ciocolata dupa instructiunile de pe ambalaj dar cu catitatile de lapte si zahar de mai sus. In momentul in care incepe sa fiarba adaugam cele 3-4 linguri de cappuccino si amestecam bine.

Luam de pe foc, adaugam untul taiat bucatele si amestecam pana se topeste untul.

Lasam la racit amestecand din cand in cand.

Luam o forma de cozonac si o tapetam cu folie alimentara. Turnam cafeaua indulcita intr-un bol apoi trecem pe rand piscoturile prin cafea si asezam primul strat in tava. Peste piscoturi, punem un strat de crema apoi inca unul de piscoturi insiropate, si tot asa pana la 4 randuri de piscoturi si 3 de crema. Ultimul rand de piscoturi il punem invers.

Dam la frigider timp de o ora.

Scoatem din frigider si rasturnam pe o tava/plansa.

Mixam frisca. Cele 4 lingurite de cappuccino le frecam cu 3 lingurite de apa fierbinte pana se topeste cappuccino. Turnam peste frisca si mixam pana la omogenizare. Punem deoparte 2 linguri.

Imbracam tortul in frisca aromata.

Ciocolata o topim pe baie de aburi impreuna cu untul. Turnam ciocolata topita intr-o punguta gaurita si ornam tortul.

Ciocolata ramasa am amestecat-o cu cele 2 linguri de frisca puse deoparte si am ornat.

Dam din nou la frigider minim o ora inainte de a servi.

Un tort foarte rapid de facut si cu o aroma super buna de cafea!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de piscoturi cu cappuccino" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si crema de vanilie