Choux à la crème

de T I M E A in Prajituri, 15 Ian 2013 | 12021 vizualizari

 

E una din prajiturile mele preferate si in general ador prajiturile cu aceasta crema.

 

INGREDIENTE

  • Pentru coji:
  • 200 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 5 linguri faina
  • un varf cutit sare
  • 3 oua
  • Crema:
  • 2 cani cu lapte
  • 5 galbenusuri
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2-3 lingurite esenta de vanilie
  • Frisca: 300 ml
  • Zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux à la crème:

Punem pe foc apa si uleiul pana incepe sa fiarba, moment in care adaugam in ploaie faina  si sarea. Amestecam bine timp de cateva secunde pana se desprinde de peretii vasului.

Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.

Apoi incorporam ouale pe rand amestecand bine.

Punem apoi compozitia intr-un pos si formam cojile pe o foaie de copt asezata in tava.

Dam la cuptorul preincalzit la 180-190 grade timp de aprox 30 minute.

Crema: frecam galbenusurile cu amidonul si faina. Laptele amestecat cu zaharul il punem pe foc pana se infierbanta. Turnam apoi treptat leptele peste galbenusuri amestecand rapid sa nu se formeze cocoloase.

Punem apoi pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca. Spre final adaugam zaharul vanilat si esenta de vanilie si lasam la racit!

Frisca o mixam cu mixerul la viteza mare pana obtinem consistenta dorita.  

Taiem cojile in doua si umplem fiecare cu un strat de crema si un strat de frisca.  

Pudram deasupra cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux à la crème" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Choux à la crème