Un pranz consistent si delicios. Pentru sos m-am inspirat din cartea Patriciei Al. Pop - "Bucataria Romaneasca de la 1841 pana astazi "
Chiftele: amestecam carnea tocata cu ceapa si usturoiul tocate marunt si morcovul dat prin razatoarea mica. Cartoful la fel il dam prin razatoarea mica si il scurgem de apa lasata. Adaugam apoi condimentele, oul si cele 2 linguri de pesmet si amestecam bine, de preferat cu mana.
Formam 16 chiftele pe care le dam prin faina apoi le prajim in ulei incins pe ambele parti si le scoatem pe un prosop de hartie.
Sos: tocam ceapa marunt si o punem la calit in cateva linguri de ulei. Adaugam morcovul si patrunjelul ras si calim cateva minute. Punem o lingura de faina si amestecam bine apoi turnam imediat sucul de rosii amestecand sa nu se formeze cocoloase. Turnam o cana de apa, adaugam otetul, zaharul, condimentam cu sare si piper dupa gust si lasam la fiert la foc mic timp de aprox 30 min. Amestecam din cand in cand pentru a nu se prinde de fundul vasului.
Luam sosul de pe foc si il turnam il blender si mixam cateva secunde pentru a obtine un sos foarte fin.
Turnam sosul inapoi in vas si il punem din nou pe foc impreuna cu chiftelele si foile de dafin si lasam sa fiarba la foc mic inca 10 minute.
Servim cald!