Lau

9

Bucataras
Suprem

Gheraesti

Bucataras din 17.08.2010

RETETE1517
PRIETENI374
Retete

Desert gris cu lapte

In Dulciuri la 5 Iun 2017

Intr-o cratita, adaugam laptele, zaharul si un praf de sare, punem pe foc si, cand incepe sa fiarba, dam focul la minim. Adaugam grisul in ploaie, amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca (cca 10 -15 min). Luam cratita de pe foc, adaugam untul, amestecam pana ce se topeste, si...

Spaghete cu ficatei

In Spaghete la 5 Iun 2017

Spalam bine pipotele si ficateii, le punem intr-o tigaie, cu apa cat sa le acopere, impreuna cu sare si piper. Dupa ce au fiert, le scurgem de apa, le clatim putin, dupa care le prajim in ulei incalzit. Intr-o oala, adaugam 3 linguri ulei de masline, ceapa si usturoiul tocat, punem pe foc,...

Snitele de pui cu cascaval

In Mancaruri cu carne la 5 Iun 2017

Pieptul de pui il taiem felii, batem feliile, le condimentam cu sare si piper pe ambele parti. Intr-un bol, batem ouale cu sare, piper dupa gust, usturoiul pisat, adaugam smantana si cascavalul ras. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Trecem fiecare felie (pe ambele parti) de carne prin...

Spanac cu smantana si cascaval

In Mancaruri de legume la 5 Iun 2017

Spanacul spalat bine, il tocam marunt, il punem intr-o tigaie cu 2 cani de apa si 3 linguri ulei de masline. Il fierbem pana ce scade apa, amestecand din cand in cand, cand a scazut apa, adaugam usturoiul tocat si amestecam. Intr-un bol, batem ouale cu sare, piper, adaugam smantana, laptele...

Desert gogosi pufoase cu branza

In Dulciuri la 5 Iun 2017

Cernem faina intr-un bol incapator, facem o adancitura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in 100 ml lapte caldut, apoi lasam la dospit 5 min, adaugam ouale batute cu zaharul, sarea, coaja de portocal si branza de vaci. Incepem sa framantam, adaugand treptat laptele caldut, la final...

Desert savarine

In Dulciuri la 28 Mai 2017

Intr-un bol, adaugam faina cernuta, facem o adancitura, adaugam laptele amestecat cu drojdia, zaharul, ouale, esenta de vanilie si amestecam bine, pana ce se omogenizeaza, apoi adaugam praful de sare. Amestecam pentru 5 minute cu o paleta. Acoperim cu folie alimentara si lasam la odihnit, 30...

Desert tort cu crema de ananas

In Torturi la 27 Mai 2017

Blatul-mixam albusurile cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam pana ce devine o spuma foarte tare. Adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare. Turnam usor uleiul, amestecand, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt, cacaua, esenta de rom,...

Desert negresa cu nuci si fructe confiate

In Prajituri la 27 Mai 2017

Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare, pana ce isi dubleaza volumul si zaharul s-a topit. Adaugam ciocolata topita impreuna cu untul si nutella (racita in prealabil). Amestecam cu o paleta, adaugam faina si praful de copt, amestecand usor cu o paleta pana ce se omogenizeaza. Turnam...

Desert negresa cu unt de arahide

In Prajituri la 26 Mai 2017

Intr-o cratita, adaugam untul taiat cubulete, cand s-a topit, adaugam ciocolata, zaharul si amestecam continuu pana ce se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca cca. 5 min, dupa care adaugam ouale, amestecand bine dupa fiecare. Amestecam faina cu sarea, praful de copt, bicarbonatul,...

Lasagna cu carnati

In Lasagna la 26 Mai 2017

Se taie ceapa, telina in cubulete mici, se caleste putin in untul topit, dupa care adaugam morcovul dat prin razatoare, amestecam si lasam 1 minut, apoi adaugam rosiile tocate cu tot cu sos, carnatii taiati felii (eu am adaugat doar1/2 din cantitate restul l-am adaugat mai spre final)...

Spaghete cu bacon

In Spaghete la 26 Mai 2017

Fierbem spaghetele, conform instructiunilor de pe cutie. Intr-o tigaie, adaugam uleiul si, cand s-a incalzit, adaugam baconul, muschiul taiat felii si lasam sa se prajeasca, cat sa se rumeneasca putin, adaugam telemeaua taiata cuburi, condimente dupa gust. Amestecam si lasam cca. 2 minute,...

Desert rulada de biscuiti

In Dulciuri la 26 Mai 2017

Nuca de cocos o amestecam cu laptele condensat, pana ce se omogenizeaza. Intr-o cratita, adaugam zaharul si il punem pe foc sa se caramelizeze, adaugam untul taiat bucati si treptat, laptele. Amestecam continuu pana ce se topeste untul. Intr-un bol, adaugam biscuitii macinati (eu am rupt...

Ciorba de pui

In Ciorbe la 26 Mai 2017

Pieptul de pui il spalam, il taiem in 2, il adaugam intr-o oala cu apa si sare, lasam sa fiarba cateva clocote, dupa care scoatem pieptul de pui. Aruncam apa, clatim oala si adaugam 3 l apa; cand incepe sa fiarba, adaugam legumele tocate marunt, condimente dupa gust. Dupa cca. 10 minute,...

Pilaf cu carnati afumati

In Mancaruri cu carne la 26 Mai 2017

Intr-o cratita, adaugam 2 linguri ulei de masline, 3 linguri apa, carnatii taiati bucati si ceapa tocata marunt; prajim cca. 2-3 min cat sa lase carnatii putina grasime. Adaugam condimentele, coaja de lamaie data prin razatoarea mica, sucul de rosii, amestecam, apoi adaugam orezul, lasam...

Desert napolitane cu gem si nuca

In Prajituri la 26 Mai 2017

Intr-o cratita, adaugam laptele, margarina, zaharul si punem pe foc pana ce se topeste margarina, amestecand ocazional. Oprim focul, adaugam cacaua, nuca macinata, biscuitii, miezul de nuca tocat si alunele nesarate, esenta si amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Pe o tava, asezam prima...

Desert reteta de preparare a papanasilor moldovenesti

In Dulciuri la 25 Mai 2017

Reteta de preparare a papanasilor  Intr-un bol, batem ouale cu sarea, adaugam zaharul si batem cu telul pana ce se dizolva. Adaugam branza de vaci (scursa de zer), amestecam bine, cernem faina cu praful de copt, adaugam esenta si coaja de portocala. Amestecam bine pana ce se...

Chiftele cu spanac

In Mancaruri de legume la 25 Mai 2017

Spanacul il alegem, il spalam si il tocam marunt. Il punem intr-o tigaie, cu un pic ulei de masline, 1 cana de apa, un pic de sare si lasam sa fiarba, pana ce scade apa, amestecand din cand in cand; apoi il punem intr-o strecuratoare si lasam 5 minute. Intr-un bol, batem ouale cu...

Gulas unguresc

In Vita la 25 Mai 2017

Carnea o spalam, o taiem bucati si o punem la fiert, in apa cu sare si 2 foi de dafin, o spumam bine. Intre timp, cat fierbe carnea, ne ocupam de legume, le spalam, curatam si tocam marunt, iar morcovul il taiem rondele. Intr-o tigaie, adaugam uleiul si, cand s-a incalzit, adaugam carnea...

Aperitiv omleta cu sparanghel

In Aperitive / Garnituri la 25 Mai 2017

Curatam sparanghelul de partea lemnoasa, il taiem bucati sau il lasam intreg, il punem intr-o tigaie, adaugam 1 cana apa, un pic ulei de masline, sare si punem pe foc, pana ce scade apa. Intr-un bol, batem ouale cu cascavalul, branza de vaci, laptele, sare, piper dupa gust, sparanghelul si...

Desert bomboane Raffaello

In Dulciuri la 25 Mai 2017

Intr-un bol, adaugam nuca de cocos, laptele condesat si amestecam cu o lingura pana ce se incorporeaza bine. Acoperim cu o folie si lasam deoparte 15 minute. Cu mainele umede, luam putin din compozitie, adaugam cate o aluna (prajite fara sare), formam bile. Le tavalim prin nuca de cocos si...

Macrou la gratar

In Peste la 22 Mai 2017

Pestele il curatam (taiem capul,coada), il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Intr-un bol, adaugam sare, piper, boia de ardei, zeama de lamaie, verdeturile tocate si amestecam bine. Umplem pestele cu amestecul si il stropim cu ulei de masline, presaram sare si il invelim in...

Chiftele frantuzesti

In Pui la 22 Mai 2017

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol, batem ouale cu smantana, faina, adaugam peste carne, verdeturile tocate si amestecam bine pana ce se omogenizeaza, adaugam cascavalul ras si amestecam bine....

Desert tort cu caramel

In Dulciuri la 21 Apr 2017

Blat Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, uleiul si apa, esenta. Adaugam ingredientele uscate amestecate, nuca macinata (am uitat sa o amestec), amestecam cu o paleta pana ce...

Desert tort cu cirese

In Torturi la 21 Apr 2017

Blatul Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, apa si esenta, adaugam spuma de albusuri, amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza, intr-o sita deasa, adaugam faina, praful de copt si...

Desert placinta cu branza si fructe confiate

In Dulciuri la 21 Apr 2017

Blat Intr-un bol, cernem faina, adaugam zaharul, sarea, coaja de portocala si amestecam, facem o adancitura in mijloc, adaugam untul topit, drojdia dizolvata in putin lapte caldut, galbenusurile batute si incepem sa framantam, adaugand treptat lapte, pana ce rezulta o coca omogena....

Aperitiv focaccia cu carnati

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2017

Intr-un bol, amestecam faina cu sarea, zaharul, apoi facem o adancitura in mijloc si adaugam galbenusurile batute, drojdia dizolvata in putina apa calduta, untura si amestecam, adunand faina de pe margini, framantam un aluat omogen si nelipicios. Acoperim cu un prosop pana ce isi dubleaza...

Desert tort de clatite cu fructe

In Dulciuri la 20 Apr 2017

Clatite Intr-un vas, amestecam ingredientele lichide, (uleiul, laptele, ouale, esenta), adaugam praful de copt, sarea, zaharul si treptat faina. Dam la frigider 30 minute, dupa care, intr-o tigaie unsa cu ulei, preparam clatitele. Pentru  umplutura Fructele (decongelate) le...

Desert gogosi cu lingura

In Dulciuri la 20 Apr 2017

Intr-un bol, batem ouale cu zaharul pana ce se dizolva. Adaugam iaurtul, laptele condesat, praful de copt, esenta. Amestecam bine, dupa care adaugam treptat faina, pana ce rezulta un aluat mai gros ca cel de clatite. Intr-un ceaun, incalzim bine uleiul si, cu lingura trecuta prin apa rece, se...

Aperitiv langosi cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2017

Intr-un bol, adaugam faina, facem o adancitura si in mijloc, adaugam drojdia, zaharul, 1 lingura faina si putin lapte cald, amestecam bine, dupa care lasam la dospit 15 min. Dupa cele 15 minute, adaugam smantana, sarea si treptat laptele caldut, framantam un aluat omogen pe care, la final, il...

Desert prajitura cu foi de napolitana

In Dulciuri la 20 Apr 2017

Crema Intr-o cratita, adaugam faina, zaharul, galbenusurile si adaugam treptat laptele caldut, amestecand continuu. Punem cratita pe foc, amestecand continuu, pana ce se ingroasa o budinca, la final, adaugam untul taiat cubulete (la temperatura camerei), amestecam pana ce se omogenizeaza...

Afisate 481 - 510 din 1517 retete    

Postari recente

publicat la 29.08.2021

Smoothie cu pere si banane

publicat la 29.08.2021

Desert clatite cu banane

publicat la 29.08.2021

Salata de ou cu avocado

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Sunteţi sportiv şi o să alergaţi puţin în dimineaţa asta. Sper să scoateţi un timp bun, pentru că domnul cu bâta vine puternic din spate.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 08:49

Covridog cu aluat de casa - Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

pe 09.01 la 15:31

Chifteluțe cu sos de maioneză și ceapă - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.01 la 10:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]