Gulas unguresc

de Lau in Vita, 25 Mai 2017 | 4437 vizualizari

 

M-am inspirat de la Camelya

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de vita
  • ulei de masline
  • 3 cepe
  • 4 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 bucata praz
  • 3 fire ceapa verde
  • 3 catei usturoi
  • foi de dafin
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • chimen
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 400 g suc de rosii(facut in casa)
  • 1 ardei rosu
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas unguresc:

Carnea o spalam, o taiem bucati si o punem la fiert, in apa cu sare si 2 foi de dafin, o spumam bine.

Intre timp, cat fierbe carnea, ne ocupam de legume, le spalam, curatam si tocam marunt, iar morcovul il taiem rondele.

Intr-o tigaie, adaugam uleiul si, cand s-a incalzit, adaugam carnea (pe care am scos-o pe servetele de bucatarie), lasam sa se prajeasca putin, dupa care adaugam ceapa, amestecam si lasam cca. 2 minute, dupa care adaugam restul de legume.

Lasam cca. 3 minute, dupa care adaugam pasta de tomate, sucul de rosii, condimente dupa gust, amestecam si mai lasam cca. 5 minute, dupa care transferam intr-o oala, adaugam 2 cani de apa, cartofii curatati si taiati cubulete.

Lasam sa fiarba pana ce scade si legumele sunt fierte.

La final, adaugam patrunjelul verde.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas unguresc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Perisoare de vita cu legume si sos de vin rosu