Desert savarine

de Lau in Dulciuri, 28 Mai 2017 | 3656 vizualizari

 

M-am inspirat de la Jamila

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 150 ml lapte
  • 30 ml ulei
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 5 g drojdie uscata
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • Sirop
  • 400 ml apa
  • 150 g zahar
  • 1 esenta rom
  • Crema
  • 300 ml smantana
  • 200 ml frisca
  • 100 ml lapte condesat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert savarine:

Intr-un bol, adaugam faina cernuta, facem o adancitura, adaugam laptele amestecat cu drojdia, zaharul, ouale, esenta de vanilie si amestecam bine, pana ce se omogenizeaza, apoi adaugam praful de sare. Amestecam pentru 5 minute cu o paleta. Acoperim cu folie alimentara si lasam la odihnit, 30 minute.

Adaugam aluatul cu ajutorul linguritei in formele unse cu unt (treisferturi), le lasam la dospit 10 min.

Dam la cuptroul incalzit, pana ce se rumenesc frumos deasupra.

Intre timp, pregatim siropul. Intr-o cratita, adaugam apa, zaharul si punem pe foc, pana ce zaharul se dizolva, adaugam esenta si lasam sa se raceasca.

Taiem cate un capacel din savarina, il scufundam in sirop si o asezam in tava.

Mixam smantana impreuna cu frisca si laptele condensat pana ce devine tare.

Umplem savarinele cu frisca si dam la frigider cateva ore.

Ungem capacele cu ciocolata topita sau cu dulceata de capsuni.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar 2