M-am inspirat de la Jamila
Intr-un bol, adaugam faina cernuta, facem o adancitura, adaugam laptele amestecat cu drojdia, zaharul, ouale, esenta de vanilie si amestecam bine, pana ce se omogenizeaza, apoi adaugam praful de sare. Amestecam pentru 5 minute cu o paleta. Acoperim cu folie alimentara si lasam la odihnit, 30 minute.
Adaugam aluatul cu ajutorul linguritei in formele unse cu unt (treisferturi), le lasam la dospit 10 min.
Dam la cuptroul incalzit, pana ce se rumenesc frumos deasupra.
Intre timp, pregatim siropul. Intr-o cratita, adaugam apa, zaharul si punem pe foc, pana ce zaharul se dizolva, adaugam esenta si lasam sa se raceasca.
Taiem cate un capacel din savarina, il scufundam in sirop si o asezam in tava.
Mixam smantana impreuna cu frisca si laptele condensat pana ce devine tare.
Umplem savarinele cu frisca si dam la frigider cateva ore.
Ungem capacele cu ciocolata topita sau cu dulceata de capsuni.