Ciorba de pui

de Lau in Ciorbe, 26 Mai 2017 | 8972 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 piepturi de pui
  • 1 radacina telina
  • 1 radacina pastarnac
  • 2 morcovi
  • 1 ardei
  • 1 bucata praz
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 galbenusuri
  • 400 g smantana
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 2 lamai
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui:

Pieptul de pui il spalam, il taiem in 2, il adaugam intr-o oala cu apa si sare, lasam sa fiarba cateva clocote, dupa care scoatem pieptul de pui.

Aruncam apa, clatim oala si adaugam 3 l apa; cand incepe sa fiarba, adaugam legumele tocate marunt, condimente dupa gust.

Dupa cca. 10 minute, adaugam pieptul de pui pe care l-am taiat suvite subtiri, lasam sa fiarba pana ce legumele si carnea sunt fierte.

Oprim focul si lasam sa se raceasca 10 minute. (sa se linisteasca)

Intre timp, batem galbenusurile cu smantana, uleiul de masline, usturoiul pisat, adaugam cate un polonic de supa, pana ce ajunge la temperatura ca cea din oala (pentru a nu se branzi), amestecam bine, dupa care adaugam amestecul in oala cu supa..

Potrivim cu zeama de lamaie, dupa gust si patrunjel verde.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare a la grec