Desert tort cu caramel

de Lau in Dulciuri, 21 Apr 2017 | 2925 vizualizari

 

Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • Crema
  • 200 g bomboane caramele
  • 200 g frisca
  • 200 g crema de branza
  • Decor
  • 150 g ciocolata
  • 200 g frisca
  • nuca de cocos
  • fructe de padure
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu caramel:

Blat

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, uleiul si apa, esenta.

Adaugam ingredientele uscate amestecate, nuca macinata (am uitat sa o amestec), amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza.

Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit, pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca, dupa care taiem in 3 felii.

Crema

Intr-un vas, topim bomboanele caramele cu frisca (avand grija sa nu fiarba), acoperim cu folie si lasam sa se raceasca, dupa care o mixam pana ce isi dubleaza volumul.

Mixam crema de branza adaugam frisca si omogenizam.

Asamblare

Asezam prima foaie - insiropam (suc de portocale) - crema - repetam pana ce terminam.

Topim ciocolata impreuna cu frisca, o mixam si ungem tortul, dam la rece si decoram dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Chinezoaica