Blatul-mixam albusurile cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam pana ce devine o spuma foarte tare. Adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare.
Turnam usor uleiul, amestecand, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt, cacaua, esenta de rom, amestecam cu miscari usoare.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit, pana ce trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca foarte bine si taiem in 4 felii.
Crema-mixam smantana cu zaharul, adaugam frisca si mixam impreuna pana ce se intareste. Adaugam laptele condensat, ananasul scurs de compot si tocat marunt sau pisat, gelatina hidratata conform instructiunilor de pe plic.
Amestecam bine pana ce se omogenizeaza.
Pe un platou, asezam prima foaie de blat, insiropam cu compotul de ananas, crema si repetam pana ce terminam ingredientele.
Dam la frigider 1 ora, dupa care il imbracam cu frisca mixata, dam din nou la rece, 30 minute.
Topim ciocolata impreuna cu untul, 2 linguri frisca si turnam deasupra torturlui si decoram dupa plac.