Aluat - intr-un bol amestecam faina cu sarea, facem o adancitura, adaugam drojdia cu zaharul, dizolvata cu putina apa calduta si incepem sa framantam; adaugam treptat apa calduta pana ce obtinem un aluat elastic.
La final framantam aluatul, incorporand uleiul, acoperim si lasam la loc dospit 1...
Intr-un bol, amestecam ouale cu faina, praful de copt pana ce se omogenizeaza.
Adaugam dovleceii si morcovii dati prin razatoarea mare, branza, ardeii taiati felii, cuburi, condimente dupa gust.
Compozitia obtinuta o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit...
Merele le spalam si dupa preferinta, putem sa le curatam de coaja, le dam prin razatoarea cu ochiuri mari, le calim impreuna cu zaharul pana ce se evapora sucul.
La final, adaugam scortisoara dupa gust si lasam sa se raceasca bine.
Aluat- amestecam faina cu zaharul, praful de sare,...
Intr-o tava (eu am preferat sa o tapetez cu hartie de copt), adaugam feliile de piersici precum petalele unei flori, in mijloc adaugam mure, untul topit, de la lamaie si presaram zahar deasupra.
Dam tava la cuptorul incalzit cca. 15 min, pana scade putin lichidul lasat de fructe.
Intre...
Umplutura.
Z arzarele congelate le-am fiert cu putin zahar; cand au inceput sa fiarba, am adaugat pastaia de vanilie (taiata pe mijloc), lasam sa fiarba cateva clocote, dupa care adaugam amidonul desfacut in putina apa, lasam sa fiarba pana ce se ingroasa ca o dulceata.
Lasam sa se...
Spalam strugurii si ii alegem bob cu bob, de pe ciorchine.
Le asezam intr-o oala cu apa si le punem la fiert sa dea cateva clocote, pana cand boabele se inmoaie.
Boabele de struguri le dam prin sita, le pasam cu o lingura, astfel raman doar semintele si pielita in sita.
Sucul obtinut se...
Intr-un bol, adaugam fructele, esenta de rom si putina apa, le lasam sa se hidrateze.
Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugam zeama de lamaie si treptat zaharul, mixam pana devine o bezea tare si lucioasa.
Adaugam uleiul, faina, amestecam cu o spatula pana ce se...
Ardei coptii ii curatam de coaja si de seminte,ii desfacem pe o parte (ca o carte)
Amestecam branza de vaci cu branza de burduf,sare,piper,marar.
Adaugam cate o lingura de umplutura unim capetele .
Sau cate o felie de cascaval in fiecare ardei.
Trecem ardeiii prin pesmet(amestecata cu...
Aluat- mixam ouale cu zaharul pana devin spumoase,adaugam uleiul,sarea,laptele,coaja si zeama de portocala,amestecam adaugam 1 kg faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt,
Framantam un aluat omogen si nelipicios,daca este nevoie mai adaugam faina,invelim in folie alimentara si dam la...
Prunele le scoatem samburi,adaugam zaharul si batonul de scortisoara,punem la fiert pana ce se ingroasa(cca 1 ora la foc mic spre mediu)lasam sa se raceasca foarte bine,scoatem batonul de scortisoara,adaugam nuca macinata
Aluat -frecam untul la temperatura camerei cu zaharul,praful de...
Ungem o tava (35/25)cu unt,tapetam cu faina, adaugam prunele spalate,despicate in 2,le asezam cu pielita in sus,una langa alta,adaugam zaharul amestecat cu zaharul vanilat si scortisoara,
Dam tava la cuptorul incalzit cca 10.
Intre timp pregatim blatul-mixam albusurile cu un praf de...
Punem la fiert intr-o oala apa si cand incepe sa fiarba adaugam cascavalul cu tot cu ambalaj (pentru siguranta l-am pus intr-o punga care am legat-o bine)cca 20 min sau pana ce cascavalul este moale.
Pregatim folie alimentara, taiem ambalajul cascavalului,intindem cascavalul,adaugam cubulete...
Rosiile le spalam si le stergem cu servetele de bucatarie.
Cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit, decupam interiorul, lasand totusi pe margini pulpa de rosie.
Branza telemea o dam prin razatoarea mare,adaugam crema de branza.cascavalul dat prin razatoare,mararul tocat,condimente dupa gust...
Clatite -intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare,adaugam laptele,uleiul,apa minerala,amestecam adaugand treptat faina,praful de copt,piper.
Amestecam bine cu mixerul(sau cu telul)acoperim cu folie alimentara si dam la rece 10 min,
Ungem o tigaie cu ulei si cans s-a incins aduagam cate un...
Punem apa si sare la fiert, intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele, lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj,
Intr-o tigaie, calim usturoiul pisat in uleiul incalzit cca 1 min (avem grija sa nu se arda), apoi adaugam dovlecelul taiat felii subtiri, 1/2 cana apa.
Lasam sa se...
Fructele confiate le punem intr-un castron, adaugam apa calduta, esenta de rom si lasam sa se hidrateze 1 ora.
Intr-un bol, mixam ouale cu praful de sare, zaharul pana ce devine ca o crema, adaugam faina amestecata cu amidonul, praful de copt, amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza....
Ardeii ii coacem, ii asezam intr-un vas, presaram sare peste ei, ii acoperim si lasam 10 min.
Ii curatam sub un jet de apa rece. Inlaturam cotoarele, semintele si tocam marunt.
Dovlecei ii curatam de coaja, ii tocam cubulete sau ii dam prin razatoarea mare.
Fasolea verde o curatam de...
Intr-o cratita, adaugam uleiul si cand s-a incalzit, adaugam ceapa tocata, lasam sa se caleasca putin, dupa care adaugam dovleceii curatati si taiati cubulete, apa cat sa acopere, sare si piper dupa gust.
Lasam sa fiarba bine dovleceii, oprim focul si, cu ajutorul blenderului, ii pasam (sau cu...
Dovleceii ii curatam de coaja, ii dam prin razatoarea mare si presaram sare peste ei, ii asezam intr-o strecuratoare si lasam 10 min deoparte.
Tocam ceapa marunt, sunca o taiem cubulete, patrunjelul il tocam, usturoiul il pisam.
Adaugam dovelceii scursi bine de apa, adaugam pesmetul,...
Cernem faina intr-un vas, facem o adancitura, adaugam drojdia dizolvata cu putina apa, apoi amestecam cu putina faina, lasam 5 min sa creasca. Adaugam zaharul, sare(pe margine) uleiul, framantam, adaugand treptat apa calduta pana ce rezulta un aluat elastic care nu se lipeste de maini....
Cernem faina intr-un vas, amestecam cu zaharul, sarea si facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, amestecam cu putina faina si lasam 5 min sa creasca.
Adaugam avocado curata si pisat cu furculita, untura, margarina, ouale batute si incepem sa framantam,...
Blat -intr-un bol, amestecam faina cu zaharul, cacao, zaharul vanilat. Facem o adancitura, adaugam ouale batute cu laptele, uleiul, esenta de rom, bicarbonatul si praful de copt stins in zeama de lamaie.
Amestecam bine pana ce se omogenizeaza, adaugam avocado pe care l-am pisat cu...
Intr-o cratita, calim ceapa tocata marunt, apoi adaugam rosiile tocate cubulete, 1 cana de apa. Amestecam si lasam pe foc cca. 5 min.
Intre timp, curatam si tocam dovlecelul cubulete, adaugam peste rosii, condimente dupa gust si lasam pe foc pana ce este fiert dovlecelul, amestecand ocazional....
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam 5 linguri de zahar si mixam pana ce se topeste si devine o bezea.
Galbenusurile le mixam cu zaharul ramas pana ce se deschide la culoare, adaugam uleiul si laptele, mixam pana ce se incorporeaza. Adaugam cacaua amestecata cu faina si...
Dovlecelul il curatam si il dam prin razatoarea mare. Presaram 1 lingurita sare si lasam deoparte.
Intr-un vas, amestecam faina cernuta cu sarea, piper, praf de copt, adaugam branza, dovlecelul scurs bine de apa.
Facem o adancitura, adaugam ouale batute cu smantana, uleiul, mararul,...
Intr-un bol, cernem faina, adaugam sare, zaharul, drojdia si amestecam bine, facem o adancitura, adaugam oul batut, untura si incepem sa framantam, adaugand treptat laptele caldut.
Framantam un aluat omogen si nelipicios, acoperim si lasam sa se odihneasca 30 min.
Intindem aluatul intr-o...
Intr-o tigaie, calim ceapa tocata in uleiul incalzit, adaugam morcovul dat prin razatoare, lasam sa se caleasca 2 -3 min impreuna.
Dovlecelul il curatam si taiem cubulete, il adaugam peste morcovi, apoi o cana de apa, condimente dupa gust si lasam sa fiarba pana ce se inmoaie dovlecelul;...
Galbensurile le mixam cu zaharul pana ce se dizolva, adaugam amidonul, laptele caldut, amestecam bine si punem pe foc pana ce se ingroasa, amestecand continuu cu telul, adaugam esenta, amestecam bine si lasam sa se raceasca.
Mixam frisca pana ce isi dubleaza volumul, adaugam mascarponele si...
Curatam avocado de coaja, le taiem felii si le pisam cu ajuorul blenderului sau cu furculita.
Adaugam zeama de lamaie, amestecam bine, dupa care adaugam laptele si laptele condensat.
Amestecam bine pana ce se omogenizeaza, adaugam crema intr-un vas, decoram cu fistic si dam la congelator...
Blat -intr-un bol, amestecam faina cu zaharul, zaharul vanilat, cacaua; facem o adancitura in mijloc si adaugam ouale batute, praful de copt, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, uleiul si laptele rece.
Amestecam bine cu telul, trebuie sa obtinem o compozitie vascoasa. (ca o smantana)...
Pizza cu dovlecei
Aluat - intr-un bol amestecam faina cu sarea, facem o adancitura, adaugam drojdia cu zaharul, dizolvata cu putina apa calduta si incepem sa framantam; adaugam treptat apa calduta pana ce obtinem un aluat elastic. La final framantam aluatul, incorporand uleiul, acoperim si lasam la loc dospit 1...
Patratele cu dovlecei si morcov
Intr-un bol, amestecam ouale cu faina, praful de copt pana ce se omogenizeaza. Adaugam dovleceii si morcovii dati prin razatoarea mare, branza, ardeii taiati felii, cuburi, condimente dupa gust. Compozitia obtinuta o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit...
Desert prajitura cu mere si branza
Merele le spalam si dupa preferinta, putem sa le curatam de coaja, le dam prin razatoarea cu ochiuri mari, le calim impreuna cu zaharul pana ce se evapora sucul. La final, adaugam scortisoara dupa gust si lasam sa se raceasca bine. Aluat- amestecam faina cu zaharul, praful de sare,...
Desert prajitura rasturnata cu piersici si mure
Intr-o tava (eu am preferat sa o tapetez cu hartie de copt), adaugam feliile de piersici precum petalele unei flori, in mijloc adaugam mure, untul topit, de la lamaie si presaram zahar deasupra. Dam tava la cuptorul incalzit cca. 15 min, pana scade putin lichidul lasat de fructe. Intre...
Desert bucte cu gem de zarzare
Umplutura. Z arzarele congelate le-am fiert cu putin zahar; cand au inceput sa fiarba, am adaugat pastaia de vanilie (taiata pe mijloc), lasam sa fiarba cateva clocote, dupa care adaugam amidonul desfacut in putina apa, lasam sa fiarba pana ce se ingroasa ca o dulceata. Lasam sa se...
Sirop de struguri
Spalam strugurii si ii alegem bob cu bob, de pe ciorchine. Le asezam intr-o oala cu apa si le punem la fiert sa dea cateva clocote, pana cand boabele se inmoaie. Boabele de struguri le dam prin sita, le pasam cu o lingura, astfel raman doar semintele si pielita in sita. Sucul obtinut se...
Desert chec din albusuri cu fructe confiate
Intr-un bol, adaugam fructele, esenta de rom si putina apa, le lasam sa se hidrateze. Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugam zeama de lamaie si treptat zaharul, mixam pana devine o bezea tare si lucioasa. Adaugam uleiul, faina, amestecam cu o spatula pana ce se...
Apertiv ardei umpluti cu branza
Ardei coptii ii curatam de coaja si de seminte,ii desfacem pe o parte (ca o carte) Amestecam branza de vaci cu branza de burduf,sare,piper,marar. Adaugam cate o lingura de umplutura unim capetele . Sau cate o felie de cascaval in fiecare ardei. Trecem ardeiii prin pesmet(amestecata cu...
Desert prajitura Carpati
Aluat- mixam ouale cu zaharul pana devin spumoase,adaugam uleiul,sarea,laptele,coaja si zeama de portocala,amestecam adaugam 1 kg faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt, Framantam un aluat omogen si nelipicios,daca este nevoie mai adaugam faina,invelim in folie alimentara si dam la...
Prajitura cu foi si gem de prune
Prunele le scoatem samburi,adaugam zaharul si batonul de scortisoara,punem la fiert pana ce se ingroasa(cca 1 ora la foc mic spre mediu)lasam sa se raceasca foarte bine,scoatem batonul de scortisoara,adaugam nuca macinata Aluat -frecam untul la temperatura camerei cu zaharul,praful de...
Desert rasturnata cu prune
Ungem o tava (35/25)cu unt,tapetam cu faina, adaugam prunele spalate,despicate in 2,le asezam cu pielita in sus,una langa alta,adaugam zaharul amestecat cu zaharul vanilat si scortisoara, Dam tava la cuptorul incalzit cca 10. Intre timp pregatim blatul-mixam albusurile cu un praf de...
Aperitiv rulada de cascaval
Punem la fiert intr-o oala apa si cand incepe sa fiarba adaugam cascavalul cu tot cu ambalaj (pentru siguranta l-am pus intr-o punga care am legat-o bine)cca 20 min sau pana ce cascavalul este moale. Pregatim folie alimentara, taiem ambalajul cascavalului,intindem cascavalul,adaugam cubulete...
Aperitiv rosii umplute
Rosiile le spalam si le stergem cu servetele de bucatarie. Cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit, decupam interiorul, lasand totusi pe margini pulpa de rosie. Branza telemea o dam prin razatoarea mare,adaugam crema de branza.cascavalul dat prin razatoare,mararul tocat,condimente dupa gust...
Aperitiv clatite cu pate si cascaval
Clatite -intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare,adaugam laptele,uleiul,apa minerala,amestecam adaugand treptat faina,praful de copt,piper. Amestecam bine cu mixerul(sau cu telul)acoperim cu folie alimentara si dam la rece 10 min, Ungem o tigaie cu ulei si cans s-a incins aduagam cate un...
Paste cu ton si dovlecel
Punem apa si sare la fiert, intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele, lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj, Intr-o tigaie, calim usturoiul pisat in uleiul incalzit cca 1 min (avem grija sa nu se arda), apoi adaugam dovlecelul taiat felii subtiri, 1/2 cana apa. Lasam sa se...
Desert placinta cu branza si fulgi de cocos
Fructele confiate le punem intr-un castron, adaugam apa calduta, esenta de rom si lasam sa se hidrateze 1 ora. Intr-un bol, mixam ouale cu praful de sare, zaharul pana ce devine ca o crema, adaugam faina amestecata cu amidonul, praful de copt, amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza....
Zacusca de fasole verde cu dovlecei
Ardeii ii coacem, ii asezam intr-un vas, presaram sare peste ei, ii acoperim si lasam 10 min. Ii curatam sub un jet de apa rece. Inlaturam cotoarele, semintele si tocam marunt. Dovlecei ii curatam de coaja, ii tocam cubulete sau ii dam prin razatoarea mare. Fasolea verde o curatam de...
Ciulama de dovlecei
Intr-o cratita, adaugam uleiul si cand s-a incalzit, adaugam ceapa tocata, lasam sa se caleasca putin, dupa care adaugam dovleceii curatati si taiati cubulete, apa cat sa acopere, sare si piper dupa gust. Lasam sa fiarba bine dovleceii, oprim focul si, cu ajutorul blenderului, ii pasam (sau cu...
Chiftele de dovlecei in sos de rosii
Dovleceii ii curatam de coaja, ii dam prin razatoarea mare si presaram sare peste ei, ii asezam intr-o strecuratoare si lasam 10 min deoparte. Tocam ceapa marunt, sunca o taiem cubulete, patrunjelul il tocam, usturoiul il pisam. Adaugam dovelceii scursi bine de apa, adaugam pesmetul,...
Pizza cu avocado
Cernem faina intr-un vas, facem o adancitura, adaugam drojdia dizolvata cu putina apa, apoi amestecam cu putina faina, lasam 5 min sa creasca. Adaugam zaharul, sare(pe margine) uleiul, framantam, adaugand treptat apa calduta pana ce rezulta un aluat elastic care nu se lipeste de maini....
Turte cu avocado
Cernem faina intr-un vas, amestecam cu zaharul, sarea si facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, amestecam cu putina faina si lasam 5 min sa creasca. Adaugam avocado curata si pisat cu furculita, untura, margarina, ouale batute si incepem sa framantam,...
Desert tort cu crema de ciocolata
Blat -intr-un bol, amestecam faina cu zaharul, cacao, zaharul vanilat. Facem o adancitura, adaugam ouale batute cu laptele, uleiul, esenta de rom, bicarbonatul si praful de copt stins in zeama de lamaie. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza, adaugam avocado pe care l-am pisat cu...
Tocanita de rosii cu dovlecei
Intr-o cratita, calim ceapa tocata marunt, apoi adaugam rosiile tocate cubulete, 1 cana de apa. Amestecam si lasam pe foc cca. 5 min. Intre timp, curatam si tocam dovlecelul cubulete, adaugam peste rosii, condimente dupa gust si lasam pe foc pana ce este fiert dovlecelul, amestecand ocazional....
Desert prajitura cu crema de nectarine
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam 5 linguri de zahar si mixam pana ce se topeste si devine o bezea. Galbenusurile le mixam cu zaharul ramas pana ce se deschide la culoare, adaugam uleiul si laptele, mixam pana ce se incorporeaza. Adaugam cacaua amestecata cu faina si...
Aperitiv clatite cu dovlecei
Dovlecelul il curatam si il dam prin razatoarea mare. Presaram 1 lingurita sare si lasam deoparte. Intr-un vas, amestecam faina cernuta cu sarea, piper, praf de copt, adaugam branza, dovlecelul scurs bine de apa. Facem o adancitura, adaugam ouale batute cu smantana, uleiul, mararul,...
Aperitiv placinta cu dovlecel si branza
Intr-un bol, cernem faina, adaugam sare, zaharul, drojdia si amestecam bine, facem o adancitura, adaugam oul batut, untura si incepem sa framantam, adaugand treptat laptele caldut. Framantam un aluat omogen si nelipicios, acoperim si lasam sa se odihneasca 30 min. Intindem aluatul intr-o...
Lasagna cu dovlecei
Intr-o tigaie, calim ceapa tocata in uleiul incalzit, adaugam morcovul dat prin razatoare, lasam sa se caleasca 2 -3 min impreuna. Dovlecelul il curatam si taiem cubulete, il adaugam peste morcovi, apoi o cana de apa, condimente dupa gust si lasam sa fiarba pana ce se inmoaie dovlecelul;...
Desert inghetata tiramisu
Galbensurile le mixam cu zaharul pana ce se dizolva, adaugam amidonul, laptele caldut, amestecam bine si punem pe foc pana ce se ingroasa, amestecand continuu cu telul, adaugam esenta, amestecam bine si lasam sa se raceasca. Mixam frisca pana ce isi dubleaza volumul, adaugam mascarponele si...
Desert inghetata din avocado si fistic
Curatam avocado de coaja, le taiem felii si le pisam cu ajuorul blenderului sau cu furculita. Adaugam zeama de lamaie, amestecam bine, dupa care adaugam laptele si laptele condensat. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza, adaugam crema intr-un vas, decoram cu fistic si dam la congelator...
Desert tort cu crema de cirese si ciocolata
Blat -intr-un bol, amestecam faina cu zaharul, zaharul vanilat, cacaua; facem o adancitura in mijloc si adaugam ouale batute, praful de copt, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, uleiul si laptele rece. Amestecam bine cu telul, trebuie sa obtinem o compozitie vascoasa. (ca o smantana)...