Desert prajitura cu mere si branza

de Lau in Prajituri, 24 Oct 2017 | 4489 vizualizari

 

M-am inspirat de la Ancuta

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 400 g faina
  • 180 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 g unt
  • Umplutura de mere
  • 8 mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 linguri zahar
  • Crema de branza
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 500 g branza de vaci
  • 3 oua
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri amidon alimentar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si branza:

Merele le spalam si dupa preferinta, putem sa le curatam de coaja, le dam prin razatoarea cu ochiuri mari, le calim impreuna cu zaharul pana ce se evapora sucul.

La final, adaugam scortisoara dupa gust si lasam sa se raceasca bine.

Aluat-amestecam faina cu zaharul, praful de sare, adaugam untul topit si amestecam pana ce se omogenizeaza si rezulta o compozitie nisipoasa.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt. adaugam trei sferturi din compozitie si o tasam cu o lingura, adaugam merele calite.

Pentru umplutura de branza-mixam untul moale cu zaharul, esentele, adaugam ouale mixand bine dupa fiecare si la final, adaugam branza de vaci si amidonul.

Intindem umplutura peste mere si deasupra presaram aluatul ramas.

Dam tava la cuptorul incalzit, pentru cca. 45 minute, pana incepe sa se rumeneasca frumos deasupra.

Lasam sa se raceasca si o pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si branza" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase