Desert prajitura Carpati

de Lau in Dulciuri, 3 Sep 2017 | 2648 vizualizari

 

M-am inpirat de la Merisor https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-carpativarianta-imbunatatita-56226.html

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • 1 cana lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de copt
  • coaja si zeama de la o portocala
  • faina cat cuprinde
  • Crema
  • 500 g zahar
  • 12 linguri faina
  • 2 l lapte
  • 400 g unt
  • 200 nuca macinata
  • 200 g ciocolata
  • esenta de rom
  • Ornat
  • nuca macinata
  • nuca de cocos
Portii: 60
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Carpati:

Aluat-mixam ouale cu zaharul pana devin spumoase,adaugam uleiul,sarea,laptele,coaja si zeama de portocala,amestecam adaugam 1 kg faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt,

Framantam un aluat omogen si nelipicios,daca este nevoie mai adaugam faina,invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min,

Impartim aluatul in 8 parti care le vom intinde pe masa infainata.

Coacem foile pe dosul tavii cca 3-4 min.

Crema-punem zaharul intr-un ceaun la caramelizat,cand se dilueaza complet adaugam faina si amestecam energic  adaugand laptele fierbinte  si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.

Cand crema incepe sa  fiarba adaugam untul taiat cubulete(la temperatura camerei)ciocolata si amestecam pana ce se topeste,adaugam nuca macinata,acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca complet.

In tava in care am copt foile adaugam o foie o ungem cu crema(avem grija sa ne ramana si pentru ornat)-foaie repetam pana ce termincam.

Acoperim prajitura cu folie,adaugam greutati deasupra si lasam pana a 2 zi.

Taiem prajitura in fasii de 3-4 cm,fiecare fasie o taiem pe diagonala pe lateral.

Lipim cele 2 sectiuni cu crema intre ele,le ungem cu crema pe amblele parti si presaram nuca macinata sau nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Carpati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

04.09.2017, 21:57

Am tot vazut prajitura pe aici, ba la intalnirile bucatarasilor, dar nu stiu daca o sa ma incumet vreodata sa o pregatesc Bravo Lau!

Lau 1

05.09.2017, 12:56

elucubratiiculinare 1

08.09.2017, 12:50

foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu piure de castane