M-am inpirat de la Merisor https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-carpativarianta-imbunatatita-56226.html
Aluat-mixam ouale cu zaharul pana devin spumoase,adaugam uleiul,sarea,laptele,coaja si zeama de portocala,amestecam adaugam 1 kg faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt,
Framantam un aluat omogen si nelipicios,daca este nevoie mai adaugam faina,invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min,
Impartim aluatul in 8 parti care le vom intinde pe masa infainata.
Coacem foile pe dosul tavii cca 3-4 min.
Crema-punem zaharul intr-un ceaun la caramelizat,cand se dilueaza complet adaugam faina si amestecam energic adaugand laptele fierbinte si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.
Cand crema incepe sa fiarba adaugam untul taiat cubulete(la temperatura camerei)ciocolata si amestecam pana ce se topeste,adaugam nuca macinata,acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca complet.
In tava in care am copt foile adaugam o foie o ungem cu crema(avem grija sa ne ramana si pentru ornat)-foaie repetam pana ce termincam.
Acoperim prajitura cu folie,adaugam greutati deasupra si lasam pana a 2 zi.
Taiem prajitura in fasii de 3-4 cm,fiecare fasie o taiem pe diagonala pe lateral.
Lipim cele 2 sectiuni cu crema intre ele,le ungem cu crema pe amblele parti si presaram nuca macinata sau nuca de cocos.