Desert inghetata tiramisu

de Lau in Dulciuri, 27 Iul 2017 | 4383 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • 200 g mascarpone
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic 3 in 1
  • 200 ml cafea
  • 300 g piscoturi
  • esenta de rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata tiramisu:

Galbensurile le mixam cu zaharul pana ce se dizolva, adaugam amidonul, laptele caldut, amestecam bine si punem pe foc pana ce se ingroasa, amestecand continuu cu telul, adaugam esenta, amestecam bine si lasam sa se raceasca.

Mixam frisca pana ce isi dubleaza volumul, adaugam mascarponele si omogenizam.

Crema de lapte o impartim in 2 vase, in una adaugam 2 linguri cacao si plicul de 3 in 1, amestecam adaugam 1/2 din compozitia de mascarpone si amestecam bine.

Crema de lapte ramasa o amestecam cu crema de mascarpone oprita.

Intr-o caserola, adaugam crema de laptele, crema de cafea, piscoturile rupte si inmuiate in cafea, pudram cu cacao, repetam cu crema pana ce termina, ultimul strat sa fie de piscoturi si cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata tiramisu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere